Войната на буквите - Тема 2

• 34 920
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
Хареса ми тази серия. Нещо май изпуснах нишката с Йоан. Духовникова прави силна роля, страхотна беше днес.

Стана ми малко смешно на сцената с гората с надпис Филипопол отдолу.

Нямам проблем с македонския режисьор, нито търся конспирации с участието му в създаването на сериала.

# 421
  • Велико Търново
Зоран Петровски отнесе негативи преди да бъде показано какво е направил. Ето, че съвсем не са били основателни. И според мен от всички серии досега тази беше най-добрата. Въпреки че (както неведнъж писах) аз така или иначе гледам да не търся кусури.
Не че успявам, но като съм се настроила предварително, че ще ги има, някак по-леко ги приемам.
Днес например се оказа, че "българският чадър" е измислил през Златния век. Grinning И други разни смешки имаше, ама ей, на - даже вече съм ги забравила. Аа, за килима! Все ми се струва, че такива са започнали да тъкат доста по-късно. И "арфата", на която свиреше Мария, пак беше с твърде разхлабени "струни", пък каква хубава музика "излизаше" от тях.  То едно, че си приличат баш на канап, но да бяха ги поопънали малко повече. Поне да има основание да се казва "опънат като струна". Grinning
Ама всички тези гафчета по-скоро ме усмихват, хич не им се дразня.
Както и не намирам нищо конспиративно в присъствието на "македонеца". Той отдавна си живее в България, тук създаде семейство (друг е въпросът, че със Силвия ту се разделят, ту се събират), тук работи. Пък и това е първата серия, режисирана от него. Не виждам причина да се обобщава, че целия сериал "македонец го прави"...

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 22:31 от DamaPika

# 422
Как може един царедворец, пък макар и висш, да каже "Ха, той можел да говори!". За цар.

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 06:30 от W

# 423
Щом бащата е неграмотен, явно и синът му е:joy:JoyJoy( царедвореца беше сина на Лакапин)

# 424
Наистина добра режисура на Зоран! На мен ми хареса края на епизода с редуващите се сцени на съспенс - Мариам и Тарах, криещата се Мария и Баян с обесения свещенник.

# 425
  • Галифрей
Не можах да го гледам винаги ми забива лайфа и картината се размазва. Изденадена съм,че ви е харесал епизода. Утре ще го изгледам на спокойствие 😘 Можело някакъв прогрес, предишните два епизода ей така ги превъртях,прескочих гадните сценки. И все си викам няма да го гледам ама..Smiling ImpGrinning Любопитство 😆 Интрестно ми до къде ще стигнат, обичам да чета коментари и щом епизода ви е харесал и на мен ще ми хареса. 😘

# 426
Хареса ми тази серия. Нещо май изпуснах нишката с Йоан. Духовникова прави силна роля, страхотна беше днес.

Стана ми малко смешно на сцената с гората с надпис Филипопол отдолу.

Нямам проблем с македонския режисьор, нито търся конспирации с участието му в създаването на сериала.

Никакви конспирации не търся.
Не съм фен на такива.
Намеквах по-скоро за друго.
Нарича се пропаганда.
И не ставаше дума за нашия сериал, а попринцип какво се случва.
Просто леко се поотклоних.
Не ме кефи, че не са взели наш човек чисто и просто.
Не знам защо се реши, че обобщавам, че македонец прави целият сериал.
Не, не го прави. Това е ясно. Но пък е основна фигура в него☺️

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 22:41 от Caroline_Bingley

# 427
Аз съм фен на Зоран от Сървайвър, познавам го оттам и сега харесах работата му по тази серия, дано продължат така

# 428
Учудвам се на одобрението на епизода, явно се свиква с посредствеността.
Предишните ми бяха комични, този беше муден и скучен, едва го издържах.

# 429
За разлика от македонците, не мога да мразя хората по национален признак, така че давам кредит на режисьора, нищо, че е македонец. То затова и ни се качиха на главите де - искаме да се разберем со кротце со благо, ама когато хората са ни се водят, ни се карат няма как да стане... нейсе 🙃
  Отклоних се от темата. Изненада ме Михаил - нахакан, умен и опасен.
  Царицата на кон с още 2-ма трима се движи по пътищата, Цар Петър и той, продължава липсата на повече статисти във вид на свита или войска. Вчера гледах малко от "Сватбите на Йоан - Асен", и разликата много бие на очи.

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 22:50 от araselia

# 430
То изобщо няма статисти в този филм 😀

Горките продуценти, не са знаели, че в името на филма, щяхме да се жертваме и да се включим доброволно.

# 431
Учудвам се на одобрението на епизода, явно се свиква с посредствеността.
Предишните ми бяха комични, този беше муден и скучен, едва го издържах.
Да, след първоначалния шок е така. Още 8 епизода.

# 432
# 433
  • Велико Търново
Впрочем, за мен ето това си е обобщение:
То и затова е на такова дередже сериала сигурно, щото "македонец" го прави.
Още повече, че дереджето е оценено на база трите епизода досега, а реално нито един от тях не е на Зоран.

А и то кое не му е наше на него? Да, роден е в Скопие, с македонозвучащо име е, но... доста отдавна е в България. Както вече писах - тук създаде семейство, тук работи. Допълвам - тук е завършил (НАТФИЗ), тук си плаща данъците. Колко много българи има, които нито едно от тези не могат да впишат в биографиите си, нищо че са родени в България и имената им звучат на български. Но за тях сигурно няма да има проблем да бъдат наречени "наш човек"...
След някой друг ден като започнат да дават Мен не ме мислете, Яската като цар Петър ли ще го възприемам, или цар Петър като Яската Joy Ако и Антон се появи там, съвсем ще омешаме нещата с княз Михаил. Него обаче може и да не го дават дълго - все ми се струва, че Мариам ще успее с пъкления си план.
Мария е и барманка в съседния сериал Вина, патриарх Стефан пък е дядо Станко пак там.
Та, сигурно и актьори нямаме,  и то при толкова завършващи всяка година... Rolling Eyes

Царицата на кон направо прелетя до Филипопол. Satisfied

Имената на героите се изговарят по един начин, но във финалните надписи са по друг.
Първото беше с придворната на царицата-майка. Беше чуто като Тара, но го пишат Дара.
Млечната сестра на Баян е Макрена, но днес се чу Микрена.
Добре поне че на основнитте герои имената все още са си същите.

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 23:08 от DamaPika

# 434
Интригуващо е промото за епизод 5 - очакваме гореща сцена между Баян и Мария, побеснял Сурсувул спипал сестра си в обятията на Тарах, Петър може би се среща с Михаил? Като цяло все по-силен ще става образът на Петър според мен.

Общи условия

Активация на акаунт