Домакини 85/ Минаваме от есента, към пролетта

• 46 732
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
Вале и на мен ми се върти идея за козунак, довечера може да замеся, когато запаля печката.
марулета никакви проблеми нямаш ще ти изпратя разбира се.
Отивам да навивам мъжа ми да сеем картофите. Навън слънце грее, той днес е довършил гранитогрес
а в коридора, но го дават в неделя да се разваля времето. Та обади ми се да хващам автобуса, защото поне още час нямало да сложи входната врата.
Утре съм на изпит и познайте дали съм чела, довечера ще седна да прочета малко.

# 556
  • в сърцата на децата <3
Успех на изпита, Джейми! Ще се справиш 🍀
Лейди, браво за прегледа 🌞

# 557
Успех , Джейми!

# 558
  • при късмета
Джейми, успех утре, че не знам дали ще мога да пиша. Стискам палци
Днес хубаво се разходих. Добре, че пак занимавах Валето с моя разсад, че да си разбера голяма грешка, която поправих веднагически. Трябвало да е до горе пръстта, а аз съм напълнила кофички от кисело мляко до половината. Отрязах ги набързо. Ама краставиците още не искат да избият.
Но пък вчера и онзи ден пак се шляхме с мъжа ми по строителните магазини и се сдобих най-после с бели лилиуми, едни бяло розово и разноцветни гладиоли. Дано да позволи времето, че утре ще закараме и мини дюлите и синята роза, която вече се разлиства и ще се вихря пак из двора. Приятелка ме бъзика заради снимката, която бях пуснала във ФБ на мъжа ми, грижещ се за игликите и вика само казваш, че гледаш цветя, а цялата работа той върши Joy

# 559
  • при късмета
Добро утро!

Джейми, да даде отчет за изпита, знам, че се е справила
Ние пуснахме нета на вилата най-после, ама пак имахме проблем. Оставих рутера, че той нещо дава грешки, другата ще събота трябва да е решен проблема.
Поразчистих двора и си насадих луковиците лилиум и гладиоли. И синята роза закарах, поразлисти се, да видм кога и как ще цъфне.

# 560
Хааай! Ко стаа,банда?
   Мако, ти и Валето сте много заразителни с тез разсади и китки.А така мислех тази година да мързелувам.
 Куих си лук, уж малко за зеленко, та 4 реда. На редове го направих. И малко китки, и сакъзи и мушкато рязах, садих в сандъци. Бях сложила в две сандъчета разсад за пипер - един лют от Гърция на зет ми,че нито баща му , нито моята майка искат за се занимават с неговите лютивини. И един сладък кози рог, аз много го обичам.Та гледам, срамежливичко се подават над почвата вече, а дано!
   И салатките ми поникнаха, ама и те и лука ще са за юни месец.Ние си ядем зелении,кокошките и те,така че да има.
  Имам питане за една хортензия- Дадоха ми изрязани пръчки есента.Набодох ги в едни саксии, сега гледам,че имат пъпчици за листенца и тук там листа. Искам да ги насадя в земята, може ли сега да ги преместя? И на слънце, на сянка, много или малко вода? Знам ,че в нета има инфо, ама ми се ще да ми каже някой, който си ги отглежда.
    Дамата за бала най - после има роклА. ДНес изисват свекърва ми, ще ѝ кажат какво следва, но нещата са доста тревожни, да не кажа обречени.За ММ ми е много мъчно.

# 561
  • в сърцата на децата <3
Морнинг, лейдис!
Марулета, разбирам те и... Няма как да не му е мъчно и тежко на мъжа ти. Дано все пак има надежда, а ако ли не - да не се мъчи жената.

Китки и зарзавати и на мен ми се щат, но шефа е обявил бойкот на фрезата - не му се занимавало, не искал и аз да се "трепя" за "5 кила домати и 10 марули". Не успях да го убедя, че физическата работа ме разтоварва психически, особено растенията в градината, да се пусна боса в доматите... Някак попивам енергия от почвата, зарежда ме както нищо друго.
Събота направихме един тур из Пловдив - малко пазаруване, малко разходка, да вземем маратонки на децата от Декатлона. Улучихме някакво събитие, та беше гъч тотален, добре, че не шофирах аз. Децата се лепнаха на ролерите и склонихме да им вземем. После ходихме в Лаута да покарат, каката така се изтърси на задника си, че си заседна дясната ръка. Изплаших се да не я е счупила, но е само навехнато. На мама медузата пада като талпа... Но не ѝ се скърши мерака за каране де. Малкия по-интуитивно пада, пък и е по-лек - наполовина на килата на кака си. Аз нали рядко излизам, та се бях барнала с едни токчета, които ми браха лайката на краката, рани имах докато се прибрахме. Ама пък бях хубава 😂 Вчера водих хлапетата и племенничката на ММ в нашия парк да карат, свикват вече (който ме има във фейса ги е видял кифльоците). Племенничката даде на щерката едни протектори за длани да ги пробва и установихме, че с тях е значително по-добре. Поръчах ѝ един комплект, утре ще дойдат. С ММ се разбрахме, че след училище ще ги водим на центъра да карат, като в дните, в които имам лекции, ще ги води той.

Дребния от петък го боли зъб, даже му е отекла малко бузата. Изкара два дни на нурофен, довечера ще ходим на зъболекар. Много ни е свестен доктора, когато е нужно стои до супер късно. Мъжа ми е ходил в 20:30!!! Страхотен специалист и човек. Но ако ми беше мъж - да съм го утрепала с това висене до никое време с пациенти 😂

Оф отивам уж да работя. Нещо ме мързи жестоко днес... Гушки на всички ❤️

# 562
  • София
Пишете за разсад....
Ей ви:

Марулетке, хортензията обича сянка и много вода. Сега е идеално за, садене. Обича кисела почва. Слагай специален тор за хортензии или зелен камък.
Аз имам много, а Лейди ми подари една прекрасна английска, но за съжаление не оцеля само тя.
Така че ще чакам пак да ми подари. 😁😁😁

Марулетке, сили за вас. ❤️

Да не забравяте, че от днес до петък трябва да излязат резултатите на Мими. Палците, знаете! 💖

Ангелче, същото изпитвам и аз към градината! ❤️
Да му минава на детето зъба!

Смърфи, прибра ли се твоят мъж?

# 563
Добро утро!
При мен основно мързел Joy Писна ми от лежане...
Вале много съжалявам, че не е оцеляла. С удоволствие ще донеса и друга, ама не знам кога Joy

# 564
  • при късмета
Вале, нали нямаше да правиш разсад? Ама аз само седмица закъснях, а като гледам твоя, все едно месец преди мен си го направила.
Обаче имам и краставичка. В едната саксийка са излезли двечки, дано още малко излязат.
марулетка, няма да му е лесно на мъжа ти, на свекървата, въобще на никого няма да е лесно. Прегръдки
Ангелче, видях децата аз. Много е пораснала госпожицата
Калинче, какво му е на мързела? Как си иначе?
Отчетоха ми водата, изчаках куриера и пак хуквам на пазар. Тръгна да правя нещо и все нещо ми липсва, а всеки ден съм до магазина, + основните пазари. Пак си набрах коприва, този път на тава с яйца ще я правя, ама нямам яйца Joy

# 565
Мако добре съм, ама както си лежа и си мисля - ей сега ставам и правя, това, това, това... и като стана JoyJoyJoy основно разхождам патерици

# 566
Привет, момичета!

ММ се прибра в петък супер изморен. Уикендът си почина, макар че в събота успяхме да посвършим малко задачки. След малко го карам на летището, пак заминава, но този път за Германия.

Вале, стискаме още палци за Мимето! Дано скоро има резултат!

Калинка, аз хубаво щях да снимам и покажа подаръка, ама взех че го опаковах. Аз не можах да отида на тържеството в деня на рд, че нал бях болна, сега пък тя е болна... Но като го разопакова, че го снимам.

# 567
Смърфи важното е да е харесан подаръка Kissing Heart

# 568
  • София
Ма ко, аз ти казах, че няма да си правя сама разсад. Намерих си страхотни производители на разсад, препоръчани от много хора и вчера ходихме да вземем.
Просто нямам това място в къщара, където да отглеждан 2 месеца 100 корена миналата година го направих, ми много трудно, навсякъде в къщи разсад, не мога да почистя, не, не.

# 569
  • при късмета
Оле, ако е такова количество, наистина няма място. И аз бих го купила, вместо да правя.
Резултатите на Мими ще са отлични
Смърфи, като ти доскучае, звънкай да пием кафе
Аз напазарувах, отивам да готвя, че и обяд нямам и довечера съм на епилация и масаж и няма да ме има

Общи условия

Активация на акаунт