Домакини 85/ Минаваме от есента, към пролетта

• 46 737
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
Плами, кога ще ходите?
  Преди време бях на представяне на един пътепис за тази част на света. Мъжът каза, че дъвкане на листа от кока са му помогнали за височинната болест. Препоръчано от местните. И това няма общо с кокаина.
   Всъщност беше доста интересна презентация. Дъщерята и зетът на нашия кмет, са разказвачите.Той не пътува със самолет , защото се страхува.Разказваха как са пътували с круизен кораб, който се прибира в края на сезона и тогава е евтино, после влакове, автобуси и какво ли не ,самолет в много краен случай. Аржентина , Чили , Боливия,Колумбия, Перу.

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 13:02 от марулета

# 541
  • гр.Варна
Много благодаря Смърфи:heartpulse: Ще ги потърся в аптечната мрежа,имам приятели фармацевти.
Марулета ако всичко е наред летим на 15.12.2023 към Богота и на 06.01.2024 обратно.Ние с ММ, синът и двамата младоженци ще бъдем.Трябваше и моите родители да пътуват с нас,но се отказахме да ги мъчим с дълги полети .И двамата са хипертоници и не ми се рискуваше нещо да се случи на другия край на света и да се чудя как да отреагирам.

# 542
Плами,толкова вълнуващо звучи!!!!
  Как са младоженците?А студентът?

# 543
В Колумбия трудно се намира нещо от кока (не става въпрос за наркотика, а за листата на растението). Но е супер популярно в Перу. Като ходихме на Мачу Пикчу редовно пиехме чай от кока, ама той е като зеления чай. Имаше го в самовар в хотела на рецепцията. А на закуска имаше сладко от кока, кекс от брашно от листата на коката, някакви бисквитки и т.н. Ама ние си пиехме чая за кеф, идвайки от Богота, нямахме проблеми с височината.

# 544
  • гр.Варна
Имам чай от кока,донесоха ми сватовете и децата като бяха там.Не обичам чайове по принцип и не ми хареса изобщо.Никакъв вкус,трева от поляната сякаш Joy
Студента е много добре, справя се отлично в университета.Благодаря че попита Марулетке.Казва че това е неговото нещо,но не и града.Ми София....
Твоят абитуриент докъде я докара с избора на специалност и университет?
Дъщерята и зетя също са добре,работят ,мотаят се насам натам и живот си живеят:joy: Поне за сега са решили да останат в България,но докога....

# 545
  • при късмета
Добро утро!

Плами, браво на всички деца. Зетя бързо ли напредва с езика или му е трудно?
Оставили са ме да спя днес. Трябва да се събудя бързичко, че чакам една приятелка да пишем декларация

# 546
Добро утро!
Днес съм на контрола при стоматолога...
Смърфи прегръдка!

# 547
Добро!
  Плами, моят абитуриент е наясно със себе си и това , което иска. УНСС , бизнес логистика му е топ желание, следват маркетинг и търговия/не помня точно как е формулирана/ . Той се организира сам - ходи на предварителни, изкара 5.10 , но иска пак, за по- висока оценка. Не иска на друго място, София за сега му харесва. Той е доста самостоятелен и мотивиран, за себе си взема аргументирани решения. А беше глезанчето на фамилията. Но , аз и преди съм ви казвала, при моите деца работи това да бачкат от малки, да имат уещането за независимост. За него това е стимул.
     Сестра му така и не свикна там и му се чуди на акъла. 

Лейди, успех!

# 548
  • София
Добро утро!
Кафето от вас, от мен нещо тематично днес:

# 549
Добро утро, Вале! Та къде казваше, че живееш? Joy

Добро утро и на останалите! Днес нещо не мога да се събудя...

# 550
  • при късмета
Добро утро!

Ох, Вале, нямаш милост, както винаги
Калинче, какво каза зъбаря?
Аз от 2 седмици не мога да се събудя. Уж ставам, ама това не е гаранция Joy
Днес се очертава хубаво време, да видим как ще го оползотворя
Гушки на всички и хубав ден Hug

# 551
  • в сърцата на децата <3
Добро утрооо!
Ох, щипвам си веднага едно залъче с червено локумче 😍😍😍

Да ви забавлявам малко - принципно съм будна от 6 сутринта, пих кафе, работих, заведох дребния на градина... Връщам се, пускам профилактика на съдомиялната и решавам да варя яйца. Зареждам яйцеварката, цъквам копчето и отивам да работя докато се разпищи. 30-40 минути по-късно се сещам, че това нито пищи, нито е пищяло... Отивам да видя какво се случва и установявам... Че вчера като чистих плота съм я изключила от контакта 🤦🤣 Да видим дали и манджата ще опитам да сготвя в невключен кукър, ама там шансовете не са големи, че трябва да настроя програмата. Но винаги може да не натисна "старт" 🤷🤣🤣🤣

# 552
Вале, къв човек си ти??? Ти нямаш сърДце!
   Добро утро!
Джейми, лична молба имам към теб.За бамя - по нашите сортови семена и където продават семена не искат да зареждат бамя. Ако и тази седмица не си намеря, ще ми пратиш ли?

# 553
Добро утро!
Вале както винаги удря право в сърцето Kissing Heart
Зъбаря много доволен, аз повече Joy Първо хигиенистката установи, че състоянието на венците е доста по-добро от преди, стърга, чисти, накрая полира с някаква пудра... Стоматолога ми направи пълна гимнастика на ставите и езика Grinning - движенията са прекрасни, лимфите са ми добре - за сега химията не засяга устата ми. Следваща среща след 6м.

# 554
Лейди, Лейдуци, радвам се за твоята устна кухина!

Общи условия

Активация на акаунт