Постоянно критикуване! Как да се справя?

• 5 461
  • 109
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Той не трябва да избира. Дръпни си черджето, измети го, постели го и си сложи червило. Воала!

# 91
  • Great Britain
Авторке, имаш потенциал. Ще сдъвчеш и изплюеш родата,  съседката, магазинерката. Давай, смело напред.

# 92
Живееш в малък град. Там е така. Всеки се интересува от всичко и хората се влияят. Гледаш много телевизия виждаш там всичко колко е перфектно и айде и при теб трябва да е така. По телевизията нещата са нагласени в живота не е така. Там нещата просто се случват или не.

# 93
Нещо си лично засегната ли, Нар?

Авторката пише кво и що, чети я.
В администрация някога е била, пък и сега да е - кредита е вързан, прошнурован и подномерован.
Просто я чета, Гордж, не съм засегната. Ама наистина я чета. Почнù и ти да я четеш наистина и помислù върху противоречието за червилото.
Всъщност, ако под засегната визираш чуденката тази вярно ли смята аудиторията за толкова тъпа - да, засегната се чувствам.

А героинята става все по-типична аграрка.

# 94
  • София
Протоворечия авторката няма всъщност, не знам какво визираш.
Иначе и аз смятам, че на кредита и къщата не им е сега времето, особено далече от града, та да трябват и две коли да се поддържат и плащат.
За нетактични и невъзпитани клюкарки препоръчват да се обръща разговора към тях - защо ти е важно да съм без грим? Защо е важко за теб домът ми да е разхвърлян?
Не ми се е налагало да го правя, но моя приятелка се кълне в метода.

# 95
Даааа, потвърждавам метода! Аз използвам: да, това как влияе върху твоя живот?

# 96
Цялата тема е противоречие и тук-там сбъркани приоритети.
Бих искала да разбера повече за елемента с пушката. За съседката и брата на мъжа четох достатъчно критики. Най-вече бих искала да разбера защо за жена на предполагаема възраст поне 30-31 (преди 7 години работила в администрацията, да е била прясно завършила бакалавър , тури 2 год майчинство...) пушката не е проблем, но комшийката е.

Шегувам се, не искам да разбирам, вече хвърлих боба.

# 97
В първия пост пише, че детето е почти на 2. Какво викаше за четене?

Ееее, ето , че сте разбрали ... Детето е почти на 2години, което означава , че майчинството приключва. Простете моето невежество , явно жени, които са раждали не могат да теглят кредит. Това не го знаех. Трябва да се образовам малко. Добре , че сте вие . Благодаря! Явно ще си продължавам да си стоя тук, защото никоя банка няма да ми отпусне кредит , въпреки че доходите ми биха го позволили след като се върна на работа.
Още веднъж добре, че бяхте вие, за да сляза от облаците
Ха ха, виртуално се заяждаш, ама пред съседите и родата се насмиташ?
 Къде отиде възпитанието ?

Очевидно виртуално някой друг е започнал да се заяжда, очевидно е че е от другата страна, не от моята и тя тормози хора. Мога да бъда доста иронична и да поставям хората на мястото им стига да не ме интересуват и да нямам нищо общо с тях....а колкото до възпитанието - аз никъде не твърдя, че съм прекалено възпитана. И във взаимоотношенията със семейството на мъжът ми много често ми се налага да броя до 30, за да премълча и да не влизам в конфликти. Тук явно с вас двете ще се отракам , за което съм ви безкрайно благодарна
Кредит се дава след оценка. За работила в администрацията е странно да не го знае. И ако същата бивша администраторка с дете на две ще тегли кредит за мечтаната къща на село, както беше написано, аз лично силно се съмнявам да получи нужната сума. Иначе 1-2 хиляди ще дадат със сигурност, но за къща на село с домати и кокошки тези пари определено няма да стигнат.

Написала съм, че това е било преди 7. За седем години със сигурност съм се променила и израстнала по някакъв начин , дали в същата администрация или въобще съм сменила сферата е моя работа.
Но ви благодаря. Това сега го приемам като тренинг как ще поставя някой хора на място. Може ли още , за да се упражнявам и това не е иронично . Просто си връщам силата
Е, като можеш да бъдеш иронична с непознати, каквато например ти е съседката, дето те карала да й се обясняваш къде и как ходиш, що не обърна иронията към нея, да й кажеш две приказки, че да я сложиш на място. Или сте си близки първи дружки и не можеш да проявиш ирония към нея?
Що ли не мога да си представя гримираната образована администраторка да събира яйцата от курника всеки след обяд, иронизирайки кукуригащия петел, че гони себеподобните си по двора?

# 98
  • София
Дайте ми съвет как да се държа с тези хора. С добро не става - лицемерка съм, с лошо не става - интригантка съм, неутрална не става да съм - пак съм лоша ....

Ти си от гадната страна - онази, която я критикуват. Ще ти кажа какво правя аз с такива токсични хора. Когато те ме критикуват за нещо, се съгласявам с тях /което ги радва и временно се разсейват от "проблема"/ и продължавам да правя това, което съм си наумил. Ако е необходимо, се старая да не бие на очи и те да мислят, че съм променил начина си на действие, но в реалността каквото съм си решил, това ще правя и няма да се отчитам на разни... критикари! Ако се усъмнят, че ги пързалям, най-убедено им заявявам, че са се заблудили и правя именно това, което те са ми казали, че е правилно. Тук вмъквам благодарност за ценният им съвет и те пак се отплесват в самовъзхищение, оставяйки ме на мира. На тия хора това им е проблема - да се чувстват като лидери, като винаги прави и наложили волята си. Докато вярват, че са те надвили, им е все тая какво правиш /буквално ставаш невидим, ако не се съпротивляваш на думи и не им даваш да разберат, че не е станало на тяхната/.

Това е решението за мен - казваш им това, което искат да чуят, но правиш това, което ти искаш да правиш. Няма как да ги убедиш, че грешат /само ще си похабиш нервите и ще изгубиш ценно време, докато те се наслаждават на тормоза така, както прасе се радва на калта/, а не е оферта да правиш това, което искат, защото хем предаваш себе си, хем тези искания нямат край. Щом не става с добро, малко хитрост никога не е излишна! В крайна сметка не е тяхна работа кое как го правиш, никога не е била тяхна работа и няма да бъде, но няма как да убедиш "интервенистите", че интервенцията им е не на място. Те заради това живеят - да обясняват на другите колко са тъпи и какви са нещата. Все едно да им вземеш кислорода!

# 99
Може и да ти е трудно да си го представиш сега, но комшийката, братът на мъжа ти и жена му - това са хора, които всъщност за твоя живот нямат повече значение от списващите тук. И да им се опълчиш и на тях няма да доведе до нещо страшно. Докато за роднините що-годе разбирам защо се занимаваш, с тази комшийка ми е непонятно. Тя очевидно не ти е приятел, няма защо изобщо да отразяваш съществуването й. Най-добре спри да комуникираш с нея, а тя да се пеняви колкото си иска. Нали така или иначе мислите да се изнасяте, няма значение какво е наприказвала на други съседи и магазинери.

Да пази отношенията със семейството си е работа на твоя мъж. Ти хич не излизай от пътя си, за да го пазиш, можеш изобщо да не се занимаваш. Добронамерена ли си - да, и който също е добронамерен веднага ще го види, независимо кой какво му е казал. А с другите няма нужда да общуваш, я гледай как удобно те освобождават от присъствието си някои. Мъжът ти ако иска, ще си поддържа връзката с тях, но ми се струва, че и самият той не е приритал.

# 100
Може и да ти е трудно да си го представиш сега, но комшийката, братът на мъжа ти и жена му - това са хора, които всъщност за твоя живот нямат повече значение от списващите тук. И да им се опълчиш и на тях няма да доведе до нещо страшно.

Абе не е баш така. Онлайн съм се репчил, на живо съм се репчил. Ама на живо веднъж един щеше да ме убие в трамвая. Като тогава даже не му се изрепчих, а той се буташе и аз просто му казах да е по-внимателен. И това можеше да ми коства живота...буквално.

# 101
  • София
Все пак свекърът в прав текст (и май в трезво състояние) е дал заявка, че във всеки момент може да извади пушките от сейфа и 7 години в затвора не са му проблем.

# 102
Може и да ти е трудно да си го представиш сега, но комшийката, братът на мъжа ти и жена му - това са хора, които всъщност за твоя живот нямат повече значение от списващите тук. И да им се опълчиш и на тях няма да доведе до нещо страшно.

Абе не е баш така. Онлайн съм се репчил, на живо съм се репчил. Ама на живо веднъж един щеше да ме убие в трамвая. Като тогава даже не му се изрепчих, а той се буташе и аз просто му казах да е по-внимателен. И това можеше да ми коства живота...буквално.

И ти си прав, затова не съм написала това за свекъра с пушките, не написах подобно нещо и на жената от съседната тема, където излезе, че мъжът й я стиска, блъска и т.н. Тя авторката ще си прецени кое колко може да ескалира, но в тези два случая ми се струва, че проблемът й е с вербална, а не физическа агресия.

# 103
  • София
Аз ще съм кратка Simple Smile

1. Те - няма да се променят
2. Той - той спада към т.1 и е на 'тяхна' страна
3. Ти - какво ще правиш, имайки предвид т.1?

# 104
Аз ще съм кратка Simple Smile

1. Те - няма да се променят
2. Той - той спада към т.1 и е на 'тяхна' страна
3. Ти - какво ще правиш, имайки предвид т.1?

Не знам какво да правя. . . Затова искам да се махна оттук , за това искам да отида в някое село , за да съм колкото се може по - далече.
Бих искала да дам шанс на семейният ми живот. Аз обичам мъжът си. Виждам колко го изпозлват, виждам ако им откаже как го манипулират . Чувствам се добре с него като изключим родата му. Чувствам се добре и сред приятелите му . Изключително земни хора . Имаме дете, за което е важно да расте с майка си и баща си . А не на Коледа да е при единият , а на Великден при другият. Отношенията са ни добри. Помага ми с детето, с домакинството и всъщност щях да имам перфектен живот като по филмите (както написа някой, че гледам много телевизия 😂 )  ако роднините му не се бяха вкопчили в моето поведение , което смятам , че по никакъв начин не ги ощетява или наранява.

Общи условия

Активация на акаунт