Октомврийски мами 2023

• 49 305
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте мили дами,
Записвам се тук.
На 22.02 видяхме двете черти. ПМЦ 08.01.23.
На 28.02. имам час при АГ.

Аз също страдам от гадене , днес за първи път повръщах и съм много уморена. Чай мента и лимон пробвах, май помага малко.
За прием на хранителни добавки за бременни и хапчета против повръщане мисля да говоря с АГ, някак не ми се рискува сама да си ги избирам.

А имам толкова бременни приятелки и такива вече родили наскоро, едвам се сдържам да не споделя и да не питам за всичко, което ме интересува. Вие на какво мнение сте по тази тема?

Добре дошла при нас,стискаме си палци за хубава развръзка🤞🏻Аз съм споделила с най-близките ми 3ма човека-майка ми,мъжа ми и сестра ми. Смятам да изчакам до 12г.с и да не разгласявам,че всичко се случва и май обича тишината точно тая работа Simple Smile .

# 211
  • Замък сред облаците
С първата бременност споделихме веднага, но не беше успешна. С втората мислихме да е в края на 3 месец че се падаше баш на Коледа, но поради стечения на обстоятелствата се наложи малко по-рано. Сега казахме и на двата чифта родители в началото пак поради стечение на обстоятелствата.
За други близки и приятели към 4 месец като цяло.
На работа уведомявам веднага, че ми се налага да излизам на прегледи или да лежа вкъщи (имам опция за хоум офис). Сега съм в майчинство де, но предипредих шефката, с нея сме си близки, и тя е имала аборти и много се радва на положителни новини за бебета.

# 212
Мислех, че неразположенията със стомаха вече трябваше да са започнали.
Имам такива много рядко, основно вечер и съвсем леко, та малко се чудя до колко е нормално.
Горе-долу съм между 7ма и 8ма седмица, а за сега основно болката в гърдите ме мъчи. Четох, че гаденето е сигнал, че плодът се развивал нормално и липса на такова не било много нормално. Струва ми се по-скоро глупост, но сега с чувствителността от хормоните се шашкам от всичко.

Иначе за сега знаем ние с таткото и две близки колежки, които много се радват. За роднините едвам се стърпявам, но сме решили да изчакаме поне още 2 прегледа.

# 213
Аз стомашни неразположения имам още от преди теста 😂
Лек запек, газове, киселини, газове и пак газове.Подута съм от сутрин до вечер 😁
Гърдите също ме болят, вече от седмица и повече бюстието ми стана втора кожа.Свалям ги само като се къпя 😂
Гадене ми се появява на моменти, но изобщо не го отразявам, толкова е минимално.
Съгласна съм, че е глупост това за гаденето.Имам доста приятелки които не са имали даже и гадене, камоли повръщане.Така, че спокойно.Всичко си е индивидуално.Важното е всичко да е наред до края!! 🙏🍀 Един път да минем критичните седмици, пък да вземем да се поуспокоим малко 🫣

# 214
Аз се стремя да си полежавам повечко и да не се претоварвам, когато мога. На моменти усещам някакво напрежение в корема, което е някак по-различно от менструалните болки, усеща се като...придърпване, може би. На моменти пък нищо не усещам. За щастие не ми се гади и се надявам така да си остане, кафе си пия, даже по 2 на ден понякога. Чакам си прегледа в края на другата седмица и съм любопитна какво ще видя.

# 215
Момичета, нали знаете, че в интернет може да прочетете много щуротии. Аз също, за сега, нямам гадене или друг дискомфорт, освен напрегнатите гърди и запек понякога. Но се радвам на това и колкото повече време остане така, по-добре. С предната ми бременнност също нямах неразположения в началото, а плодът се развиваше съвсем нормално и вече е на 4 години. Също е и момиче, дори без да съм повръщала (защото и това поверие съм чувала). Та, живейте си спокойно и се наслаждавайте на късмета да минавате без гадене и други екстри Simple Smile

# 216
И при мен има гадене от 4 дни и страшна умора. Направо нямам сили за нищо, само ми се лежи. С предната бременност гаденето мина чак към 20г.с. надявам се сега да е за по-кратко. Пробвах антиметил, но получих разстройство и не знам дали не е от него и не смея да го взема пак.
Вие успявате ли да се спите? Аз вече две седмици страдам от безсъние и е доста зле. Понякога се будя през нощта и с часове не записвам, а друг път уж спя, но много леко, сънувам нещо постоянно, въртя се, будя се.

# 217
Здравейте на всички,
Каня се от няколко дни да се включа в темата, но нещо се спирам Grinning
Последната ми менструация беше на 18.01. Направих тест за бременност на 18.02, който излезе с две ярки черти. Втора бременност ми е, имам дъщеря, която в края на май ще стане на 5. Правим опити от почти година, имам една биохимична бременност през юни миналата година, която не се води бременност, защото нямаше нищо освен положителен тест и закъснение на цикъла, въпреки многобройните прегледи, които направих.
След тази случка много се притеснявам и се надявам този път всичко да се развие добре. Ще имам преглед в понеделник (27.02), знам че е рано, но искам да видим че е където трябва и че всичко е наред.
Имам някой симптоми като най- сериозен е подуването и болката в гърдите. Размерът им е двоен, аз съм с малък бюст и много ме болят. Предната бременност беше по същия начин. Гади ми се от време на време, вие ми се свят и ми причернява и имам леки болки ниско долу в корема. Не са чести, но се случва веднъж на ден за няколко секунди.
Надявам се, че всички тук ще имат една спокойна бременност и щастлив финал и ще се подкрепяме и ще си помагаме!

# 218
Здравейте. Бях споменала,че направих жлъчна криза и вече 3ти ден съм на препечен до черно хляб и сварен картоф, едва издържам. Не знам дали от това,че не съм яла нормално или нещо друго,но от 2 дни нямам сила, ръцете и краката едва ги движа, тежат ми направо, само лежа. Вече ме удря депресия, страх,как ще изкарам до октомври, направо не се виждам, нямам грам кураж Sad

# 219
  • Варна
Мен и без такива болки съм се сдухала как ще изкарам пак цяла Б с болки.
7-ма седмица съм, а въобще не се усещам на себе си. Постоянно нещо ми има- леко гадене, киселини, рефлукс, пикае ми се постовянно и разбира се постоянна тъпа болка ниско от двете страни. Явно е от разширяването, а аз съм със сраствания и ми опъва, но това ме сдухва и мен. Предната Б лекарката беше казала да свиквам, защото заради срастванията поне до към 20гс ще съм така , но всъщност бях до края.
Някак рязко спрях да бъда нормален човек и почнаха Някви егати оплакванията и болежките и мислите ми постоянно са там.

# 220
  • Замък сред облаците
Половин хора сме от такива болки…. Ще мине, стискайте зъби. Пухкавото човече накрая си заслужава мъките 🥰

# 221
Дръжте се момичета, ще успеем. Не се става лесно майка, а само си представете колко хора се борят за това щастие. Ще мине неусетно времето и ще забравим всички неразположения и ще си спомняме с усмивка и лека носталгия за всичко това. Помня колко горда бях от себе си като родих и в същото време ми липсваше цялата еуфория, внимание около мен и болката, която изпитвах, защото беше за хубаво 🙂Горе главата, и това ще мине 🙂И на мен ми е много смотано заради това непрестанно гадене и неразположения, но вече след една седмица и взех да свиквам и да не му обръщам внимание много, много.

# 222
Така е,спомням си първия път при миналата ми бременност като отидох на преглед и бях толкова смачкана и не знаех къде се намирам и лекарката ми каза:сега се чувстваш като болна,не си на център,много добре знам какво е. Наистина точно така се чувствах,но само да минат още няколко седмици ще се чувстваме преродени,всички тези оплаквания ще отминат,тялото свиква и идва за мен наистина по-приятният период от бременността. Сега също се чувствам много смачкана,не спя добре,будя се от гадене нощем,спи ми се постоянно,2 седмици бяхме и болни със сина ми вкъщи и изобщо не функционирам нормално както до скоро,но знам че ще мине бързо.

# 223
Някакси се успокоявам като ви чета, страхотни сте ❤ Истина е,че се забравя, първата ми беменност беше преди почти 5г и изобщо не помня, помня само, че ми беше много спокойно - лежах, ядях и гледах сериали- кеф! Мъжа ми ми напоми,че всъщност ми се е гадело и ми биха инжекции и ядах сода на корем 🤣

# 224
  • Варна
И моята предната беше преди 5 години, обаче лошото не се забравя явно 😂 Всичко рязко си припомням и знам, че при мен 9 месеца ще ми бъде гадно. Аз съвсем забравих, че освен сраствания си имам и обърната матка и това също създава дискомфорт, а и е по-малка и чувствителна и ми носи от сега разни стягания.
Повечето жени, когато родят и първите им мисли са за бебето. Обаче при мен , когато родих и първата ми мисъл беше “ Оххх, най-накрая се свърши с тая бременност “ 😂

Общи условия

Активация на акаунт