Октомврийски мами 2023

• 49 301
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, момичета! С ПРМ от 06.01.2023 и положителен тест от 06.02 съм, час за преглед имам в понеделник 27.02, това ще е и първият ми преглед, още в началото на 8-ми и 9-ти изследвах ЧХГ съответно 410 и 478, но днес имам оскъдно кафеникаво зацапване и много се шашнках. Освен това от вчера имам някаква хрема и гъделичкане в носоглътката. Снощи взех много горещ душ, има ли повод за притеснение, много ми е неспокойно и тъжно изведнъж, нямам голям контакт с докторката и не знам какво да правя до понеделник  CryConfused

# 196
  • Замък сред облаците
Щом зацапването е кафеникаво и не продължава, всичко е наред. Горещи душове през бременността не се правят.
Лигавицата в носа отича от хормоните (вижте в гугъл ринит на бременната), но винаги може да е и обикновена хрема.

# 197
Не бях чувала това за лигавицата на носа. Моята също тече сякаш по-често.
Относно горещите душове, толкова ли са опасни? Аз се къпя с гореща вода.

# 198
  • Замък сред облаците
Повишава риска от спонтанен аборт особено в началото.
https://kenguru.bg/ne+pravete+tova%21/1/MlW-gRWbIRWzMdKHU9WfcJSv … 9KbQpaHgha-IZmvcp

# 199
Здравейте! Тихичко се записвам и аз. Имам разминаване в седмиците, което според мен се е получило от късна овулация. Ембриончето отговаря на 6 г.с. , а според калкулатора и последна мц -21.12, трябва да съм в 9 г.с. Но чудото според моите изчисления се е случило на 15.01. На лекар съм след 1 месец, вчера чухме и пулса. Притеснява ме това, че се събудих със запушен нос и леки болки в една сливица. Доста съм изплашена, тъй като често правя ангини и имам хроничен синузит. Смучам хапчета с прополис след консултация с лекар и осциолопцинум, но усещам страшна умора, измерих си температурата и е 36,9. Притеснявам се да не вдигна температура. Правя си гаргара със сода, пия лимон и чай.

# 200
  • Замък сред облаците
До 37,2 при бременна е нормално, тялото се затопля от прогестерона Simple Smile

Биозин мама също може да се пие, той е с лактоферин и подпомага там кръвните телца да трепят вируси Simple Smile

# 201
Някоя мама с гадене? Вече е изморително, не повръщам, но все ми се гади Sad

# 202
С каква мутация си?

Ако е нискорискова, по веднъж на триместър се пуска, за пръв път в 16г.с я изследвах предния път, после в 22г.с и 30г.с май някъде. И то ако имаш възможност да я пускаш, както е писала Мис. Коагулация иначе следи всеки месец по веднъж.
Ако е високорискова и се налага често следене на коагулацията (има дами които всеки 2 седмици следят) и промени в дозите при всяка промяна на дозата се пуска изследването.
С мтхфр 677 и 1298 за усвояване на витамините от група Б, и хомозигот по ANXA5. Последното е свързано с образуване на тромби в плацентата(много грубо казано). Реално нямам много инфо за точно тази мутация и не знам дали е високо или нискорискова. Иначе съм от малък град, в който няма къде да пусна въпросното изследване.

# 203
  • Замък сред облаците
Тогава пускай ежемесечно коагулацията. Тя е важна и е достатъчен ориентир ❤

# 204
  • Варна
За гаденето Антиметил, обаче ако гаденето всъщност са киселини и рефлукс - необианацид.
Ох аз вчера след прегледа легнах и не станах цял ден и вечер Sad Нещо ме притискаше долу и това, че плодния сак е смачкан , не добре оформен ме стресна доста. На мен болката ми е в пубиса и е една тъпа и притискаща. Днес имам доста работа, защото ни престои местене в ново жилище и общо взето следващите 2 месеца ще са ми доста натоварени с избор на неща и местене Sad
Викам снощи на ММ , че матката ми е голяма колкото лимон, а бебето колкото боровинка и лимона и боровинката ми създават още от сега проблеми 😀 Мисля, че това ще са кодови имена за пред дъщеря ни, защото нямаме намерение скоро да й казваме , че ще става кака.

# 205
И при мен гаденето към момента е най-голямото предизвикателство. Сутрин с изключителни усилия тръгвам на работа и до ранния следобяд имам 3-4 кризи, без повръщане, но с голям дискомфорт. Започнах антиметил от няколко дни, на 28.02 съм на преглед и ще консултирам с лекарката. Аромати на готвени храни, кулинарни предавания и т.н., ме отблъскват и храненето ми като цяло стана доста оскъдно и насилствено, което ме притеснява. При хапване на тестени неща - солети, брецели, вафли, донякъде се засищам и преодолявам гаденето, но и пътуванията са ми изпитание, когато отново ми става лошо. Имате ли представа този етап колко време отнема за организма?

# 206
Някоя мама с гадене? Вече е изморително, не повръщам, но все ми се гади Sad

Ии на мен ми се гади и нямам особено апетит 🥴

# 207
  • Замък сред облаците
При някои до началото на втори триместър е гаденето, при други дори до трети.

Не се притеснявайте от липсата на апетит Simple Smile

# 208
Здравейте мили дами,
Записвам се тук.
На 22.02 видяхме двете черти. ПМЦ 08.01.23.
На 28.02. имам час при АГ.

Аз също страдам от гадене , днес за първи път повръщах и съм много уморена. Чай мента и лимон пробвах, май помага малко.
За прием на хранителни добавки за бременни и хапчета против повръщане мисля да говоря с АГ, някак не ми се рискува сама да си ги избирам.

А имам толкова бременни приятелки и такива вече родили наскоро, едвам се сдържам да не споделя и да не питам за всичко, което ме интересува. Вие на какво мнение сте по тази тема?

# 209
Аз толкова "здравословно" се храня с това постоянно гадене и замаяност, че... Поускоявам се от ментови бонбони. Иначе я карам предимно на тестени неща със сирене, солети и чипс със сол. Само мисълта за други храни иии 😱Ще си имам проблеми с тоалетната.

Общи условия

Активация на акаунт