Октомврийски мами 2023

• 49 490
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
Mir, може да е контактно кървене от шийката. Пий дуфастон и бъди спокойна. Утре може да има малко кафеникаво. Изкървяване е нещо съвсем друго…
Дано си права! Светлочервено е... Даже избледняло червено, като разредено. Но изтече доста в началото. Сега не смея да стана от леглото. Не попитах дали да пия но шпа... Имам леки бодежи, но може и от притеснението да са, знам ли...

# 256
  • Замък сред облаците
Тях може от 100 неща бодежите, но можеш да пиеш но шпа.

# 257
Mir, може да е контактно кървене от шийката. Пий дуфастон и бъди спокойна. Утре може да има малко кафеникаво. Изкървяване е нещо съвсем друго…
Дано си права! Светлочервено е... Даже избледняло червено, като разредено. Но изтече доста в началото. Сега не смея да стана от леглото. Не попитах дали да пия но шпа... Имам леки бодежи, но може и от притеснението да са, знам ли...
Дръж се, момиче ❤️ от сърце ти пожелавам да няма проблеми и всичко да е наред ❤️

# 258
Можеш да пиеш но-шпа по 2 на ден. От дуфастона би трябвало да ти спре зацапването. Успех!

# 259
Момичета,някоя от вас с Хашимото? Аз си го открих наскоро,само ТАТ и МАТ ми бяха високи,иначе ТСХ и фт4 в норма.Започнах да пия Еутирокс,много малка доза,при последното ми изследване ТСХ беше 1.5. и тогава разбрах,че съм бременна. Само че ендокриноложката каза,че ТАТ и МАТ вече изобщо не я интересуват,което ми се стори странно,не са ли точно те индикатор за Хашимото?

# 260
Момичета,някоя от вас с Хашимото? Аз си го открих наскоро,само ТАТ и МАТ ми бяха високи,иначе ТСХ и фт4 в норма.Започнах да пия Еутирокс,много малка доза,при последното ми изследване ТСХ беше 1.5. и тогава разбрах,че съм бременна. Само че ендокриноложката каза,че ТАТ и МАТ вече изобщо не я интересуват,което ми се стори странно,не са ли точно те индикатор за Хашимото?
Аз съм оперирана, половината жлеза ми е отстранена. 2020г прекъснах бременност в късна седмица и малко след това ТАТ и МАТ бяха мнооого високи, а преди това толкова години бяха в норма. През декември обаче се установи,че пак са си в норма, лекарката каза, че се случва понякога и явно нямам Хашимото както се съмняваха. Аз съм на Еутирокс 25, но откакто забременях ми го смениха на 25 и 50 през ден. Наистина за бебето е вашно ТСХ и доколкото знам не трябва да е дълго над 1.5 това помня от 1та брвмвнност. ТАТ и МАТ са си антитела, те на бебето няма да повлияят, мисля че и Хашимото само по себе си не влияе на бебето. Не се притеснявай ❤ След около седмица ще пускам ТСХ и ще пусна и другите да видим какво става и ще пиша тук.

# 261
  • Замък сред облаците
ТСХ не е важно за бебето, но от ТСХ зависи производството на Т4. Колкото по-високо е ТСХ, толкова по-неефективно е производството на Т4 явно и организмът опитва да компенсира карайки го да произвежда повече Т4 с повече ТСХ. Това е ролята на ТСХ. А еутирокс/Лтироксин са Т4 и приемайки ги тялото получава сигнаш да намали стимулиращия ТСХ, тъй като Т4 е достатъчно. Това е връзката между двете.
Затова е и много важно да се следят едновременно ТСХ и фТ4, ако лекарите ви гледат само ТСХ - сменете ги. Особено важно е в последен триместър Т4 пък да не е много висок понеже може да доведе до изоставане на бебето.

ТАТ и МАТ веднъж повишат ли се цял живот ще ги има. Те са автоимунен продукт, ще си атакуват тихичко жлезата ви. В периоди на възпалена жлеза ще се повишават, но като цяло докато държите жлезата под контрол ще са в някакви постоянни граници - 100-200-300. Моите са около 200 от години, жлезата и хормоните бяха 10г ок без лекарства. По време на бременност обичайно ТАТ и МАТ спадат защото са автоимунен продукт, а при бременност имунната система се успива, за да не отхвърли мъжката ДНК в ембриона.
Затова хич не ги мислете антителата.

# 262
АА както винаги подробна и изчерпателна 🤌❤️

Момичета как сте със сънливостта.
Аз направо не мога да се събудя 24/7 .А не е като да не спя.По 8-9 часа си ги имам, но явно не ми стигат 😁
Това ми пречи и на концентрацията на работа.Понякога забелязвам, че шефката ми говори нещо, а аз хииич не я слушам 😂

Преди все си мислех, че бременните преувеличават малко, но сега вече не мисля така 🫠

Вие как сте момичета 🤗

# 263
Аз съм като настъпана жаба. Нощем не спя,защото реши,че ще ми се гади нощем,ставам за работа и съм все едно са ме били. Изобщо не се наспивам,та ти завиждам за тея 8-9часа,за които говориш,направо мечтая за такъв сън,щастливка си,дано продължиш така ☺

# 264
Аз нощем вече ставам поне по веднъж до тоалетна и на сутринта едва отлепям от леглото. Забелязвам, че напрежението в корема ми е по изразено вечер, а през деня не го усещам в повечето случаи.

# 265
Видяхме 11мм ембрионче днес със сърчице.
Доста ми олекна.
Отговаря на седмица 7+2.
По принцип следващият преглед е чак след 5 седмици -5ти април, но като ме видяха, че се притеснявам ще имам и една междинна за след 3 седмици.
Търпението ми хич го няма последно време, ще ме изяде.

# 266
Здравейте, нова съм тук, но от доста време следя темите. Сайтът ми е помагал в много и различни ситуации и сега се записвам в тази страхотна тема.
Последен МЦ 10.01, продължителност 27-28дни, положителен тест с мноого бледа втора черта видях на 05.02 със следобедна урина. В следващите дни, чертата от тестовете ставаше по-ясна. По календар се водя 4с+2д. На първи преглед съм в края на 6с.
Успех на всички и темата да се напълни с много бъдещи майки!!! 😇😇😇
Здравейте, дами. Вчера бях на първи преглед и ембрионът отговаря на 6с2д (по календар трябваше да е на 6с6д). Видя се пулс и казаха че всичко е наред а следващият ми преглед е на 13.03. Виждам, че много момичета пишат, че вече имат гадене и повръщане а при мен мноого рядко има гадене. Единствените ми симптоми са болезнените гърди и спането по 12-13 часа на ден и не знам дали да се радвам или да се притеснявам, че нямам по-изразени симптоми.

# 267
И при мен са гърдите и умората, но аз се радвам, че няма повръщане и се надявам да няма изобщо. Тази зверска умора ми стига. 😁 Аз видях че на снимката от ултразвука вчера пише, че съм 7+6, а ембриончето отговаря на 6+5. Според проложенията, които гледам пък съм 1 седмица напред, в 8+6. Явно различни изчисления.

# 268
Здравейте, нова съм тук, но от доста време следя темите. Сайтът ми е помагал в много и различни ситуации и сега се записвам в тази страхотна тема.
Последен МЦ 10.01, продължителност 27-28дни, положителен тест с мноого бледа втора черта видях на 05.02 със следобедна урина. В следващите дни, чертата от тестовете ставаше по-ясна. По календар се водя 4с+2д. На първи преглед съм в края на 6с.
Успех на всички и темата да се напълни с много бъдещи майки!!! 😇😇😇
Здравейте, дами. Вчера бях на първи преглед и ембрионът отговаря на 6с2д (по календар трябваше да е на 6с6д). Видя се пулс и казаха че всичко е наред а следващият ми преглед е на 13.03. Виждам, че много момичета пишат, че вече имат гадене и повръщане а при мен мноого рядко има гадене. Единствените ми симптоми са болезнените гърди и спането по 12-13 часа на ден и не знам дали да се радвам или да се притеснявам, че нямам по-изразени симптоми.
Да ви дам малко от моето гадене, подуване, газове и запек ? 🤣 Майтапа настрана, радвайте се 🥰

# 269
Здравейте.😊 Честита Баба Марта първо! ❤🤍
Записвам се тук, в понеделник бях на първи преглед - 7 г.с. , чухме сърчице, засега всичко е наред! Имам си даже снимка, но някой може ли да ми каже на нея пише ли ембриона  с какви размери е, защото АГ не ми каза.
Иначе ми каза да отида отново след 1 месец (края на март). 😊

Общи условия

Активация на акаунт