Октомврийски мами 2023

• 47 013
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
Някоя от вас да е ползвала Биозин пробиотик по време на бременност?Предния път имах зверски проблеми с кандидози през цялата бременност,та до края,постоянно лекувах.Ще ми се тоя път поне нещо да се опитам да направя по въпроса😩

Аз не съм, но помоли да ти пуснат МБ и виж как са ти лактобацилите. Ако са ниски може да пбсъдите гелчета като гинофит или лактажин глобули за подобряване на флората, обикновено при нисък брой лактобацили избуяват гъби.

Благодаря,АА,Лактажин съм пробвала,обаче без успех… И аз много се надявах да ми помогне.Даже вече едвам го намирам по аптеките.

# 301
Наистина сме много тези на клексан, миналата бременност проблемите ми започнаха след 27ма седмица и тогава не знаех за мутациите, но лекарката ме сложи на фраксипарин и докарахме до успешен финал. Сега съм на клексан от както потвърдихме бременността. Мъжът ми ми ги бие, вече е експерт.
Ще разгледам и аз другата тема, благодаря за споделеното.

# 302
Аз съм записала даже вече час за пренатален тест , когато ще съм 10+1. Лекаря ми е специалист по фетална, ама аз пък съм специалист по филмите със синдромите , така че ще направя , за да ми е спокойно.

Когато нямам симптоми- защо нямам, бременна ли съм?  Когато имам-защо имам , лошо ми е. Няма угодия! Тези дни съм доста добре и работя доста, единствено много се задъхвам, но и работата ми е физическа. Честно казано не знам как ще изтрая до прегледа на 17.03 при положение, че съм минала по пътя на задържан аборт и направо сега не знам да не стане някой гаф 😭
И аз много се задъхвам, днес пуснах щитоводни хормонин да видим да не е от тях, но лекарката не отговори. В норма са.
Проверих и холестерола,че лошия беше висок есента, сега той е в норма, а добрия е нисък, тотално се обърках.

# 303
  • Замък сред облаците
Нормално е задъхването, увеличава се обемът кръв, пулсът ви е ускорен (който носи фитнес гривни може да е забелязал).

# 304
И аз имам ужасно задъхване и точно днес си гледах на фитнес гривната, че пулсът ми е с около 10-15 bpm повече от обикновено.
Момичета, чудя се този тест за предразположение към тромбофилия не открива дали имам тромбофилия, а че имам ген, който е отговорен за нея, така ли? Има ли тест за диагностициране на това нещо конкретно.

# 305
  • Замък сред облаците
Кажи кой тест си правила и какви са ти резултатите. Има нюанси, не мога да ти отговоря еднозначно.

# 306
В понеделник ще ги взема и ще пиша. Мерси.

# 307
  • Замък сред облаците
Аха, нямаш ги в теб. Има 2 вида тромбофилия - вродена (носител си на дефектен /мутантен/ ген) и придобита (произвеждаш антитела, които сгъстяват кръвта - те са няколко типа).
Щом говориш за гени са те изследвали за вродена тромбофилия. Там ако един ген е изцяло дефектен, значи имаш тромбофилия, т.е си предразположена от тромбози и сърдечно-съдови инциденти, особено при бременност, операции, някои заболявания (ковид). Отделните гени засягат различни области на коагулацията в зависимост какъв е дефектният ген зависи и терапията за него.
Ако имаш половин дефектен ген вече е по-особено. Зависи нискорисков или високорисков ген е, дали е един или са няколко (комбинацията от някои половин дефектни се равнява на цял дефектен защото са взаимосвързани в коагулационните процеси).
В някои случаи половин дефектен ген не е причина за проблеми с кръвосъсирването, тоест може да се каже че човек по-скоро няма тромбофилия. В други обаче може да е съществен риск за тромбози. Вече зависи за кои гени става въпрос и какво влияние съответно оказват на коагулацията.

# 308
Момичета някой може ли да ми поясни като съм в 7 г.с + 4 дни, АГ в понеделник на прегледа ми каза, че съм в 1-ви месец и половина. Пък в интернет чета, че 7 г.с отговаря на 2-ри месец. 😮‍💨😮‍💨

# 309
  • Замък сред облаците
Е, първи месец и половина караш втори месец…. Нищо неясно няма. И двете сте прави Simple Smile

# 310
Аха, нямаш ги в теб. Има 2 вида тромбофилия - вродена (носител си на дефектен /мутантен/ ген) и придобита (произвеждаш антитела, които сгъстяват кръвта - те са няколко типа).
Щом говориш за гени са те изследвали за вродена тромбофилия. Там ако един ген е изцяло дефектен, значи имаш тромбофилия, т.е си предразположена от тромбози и сърдечно-съдови инциденти, особено при бременност, операции, някои заболявания (ковид). Отделните гени засягат различни области на коагулацията в зависимост какъв е дефектният ген зависи и терапията за него.
Ако имаш половин дефектен ген вече е по-особено. Зависи нискорисков или високорисков ген е, дали е един или са няколко (комбинацията от някои половин дефектни се равнява на цял дефектен защото са взаимосвързани в коагулационните процеси).
В някои случаи половин дефектен ген не е причина за проблеми с кръвосъсирването, тоест може да се каже че човек по-скоро няма тромбофилия. В други обаче може да е съществен риск за тромбози. Вече зависи за кои гени става въпрос и какво влияние съответно оказват на коагулацията.
Много благодаря за подробното разяснение! ❤️ Да, при докторката е изследването, знам само че е генетично.

# 311
Мими момичета..напускам темата с голяма мъка и ви желая безпроблемна бременност и здрави бебета накрая

# 312
  • Замък сред облаците
Бързо възстановяване, Александра!

# 313
Здравейте на всички, от 2 седмици съм болна. Миналия понеделнк почна да ми се вие свят и да повръщам. Световъртежът беше толкова силен не можех да ставам от легло , нямах апетит 4 дни стоях гладна. Гинеколога ми каза даходя на невролог понеже не можех и да спя по цели нощи будна стоях. И сега пия лекарства сутрин и вечер и се чувствам по добре и апетита ми се върна и най важното вече мога да спя. За тонове ме извикаха на 10 март, дано всичко е наред, че се притеснявам заради тез лекарства дето ги пия.

# 314
За съжаление и аз идвам с лоши новини и напускам групата, на 01.03 получих болки и силно кървене и всичко приключи 🥲🥲🥲 Пожелавам ви лека, безпроблемна бременност и здрави пухкави бебета накрая!
П.с какво представлява теста за вродена тромбофилия, къде мога да изследвам (от София съм), какво друго мога да изследвам? АГ каза че не са необходими към този етап изследвания, но не знам дали ще понеса втори път тази мъка 🥹

Общи условия

Активация на акаунт