Октомврийски мами 2023

• 45 295
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
Четейки вашите симптоми се успокоявам донякъде, че не съм само аз така. В последно време и апетит имам повече. Със ставането сутрин съм гладна.  На преглед съм чак в началото на март.

# 121
Аз апетит пък нямам. Само болезнени гърди. От днес отново имам леко кафеникаво зацапване и съм изпаднала в паника дали да ходя по спешност. Часа ми е чак за 1.03.

# 122
Момичета, спокойно . Relaxed
Снощи както си лежах и обяснявах на майка ми по телефона, че корема ми е като за 4-5м така се е подул (естествено бях притеснена), тя каза, че толкова рано няма как да изглежда така, та мислех днес да звънна на АГ да я попитам дали мога да пия Комфортекс понеже и преди съм го пила при подут стомах, а имам час за преглед чак на 01.03.
Сега като чета явно това си е нормално явление People Eyes Trollface
Също така съм зле със съня, будя се по няколко пъти нощно време между 3-5ч, а в 7 трябва да ставам за работа Bowtie имам й киселините за капак, в началото нямах ама никакъв апетит даже свалих 1-2кг, сега си хапвам нормално както преди, като се старая да ограничавам хляба понеже много го обичам.

# 123
Днес получих и страхотни болки в корема,това нормално ли е?При вас как е?

# 124
  • Замък сред облаците
С предната бременност първия триместър свалих 2-3 кг, като почна да ми прилошава от 9гс и нямах апетит.
В момента телата ни хабят яко енергия, произвеждат и повече кръв (в тялото на бременната циркулират допълнително 2л кръв) в подготовка за бебето.

Манди, болките в корема не са нормални. Леко усещане за ПМС, тежест, доскомфорт да; болки - не. Иди на лекар.

# 125
Днес и аз бях на лекар 7 г с и 2 дни, чухме пулса доктора каза да пия Дуфастон още 5 дни и постепенно да го спра и относно секса, беше ни забранен, но каза че след седмица ще може отново да правим..пиша го защото по-горе една от мамите попита..Като цяло и моят корем е като на бременна в 5-ти месец..странно с първото ми дете ми пролича едвам в 4 ти месец..сега не съм толкова слаба, като преди 13 години,  но все пак имах плосък корем

# 126
Здравейте момичета,

Записвам се и аз при вас, 6+1 седмица съм, втора бременност, другото ми детенце е на 4г. От сега съм на клексан, заради тромбофилия и проблеми с първата бременност - тогава не знаех, но благодарение на една прекрасна лекарка, завършихме успешно.
С първата ми бременност почти нямах корем, дори в 9ти месец, хората бяха шокирани, че съм толкова напреднала, но сега е различно. Сутрин е ок, но вечер мога да мина за 5ти месец, явно е нормално, не знам как ще се крия още 6 седмици.
С предната ми група от бг мама заформихме страхотни приятелства, надявам се и тук да имаме късмет Simple Smile

# 127
Привет и от мен,

И за мен втора бременност,имам момченце на 4г.
 7+3 седмица съм,миналата седмица чухме пулс.Стискам палци на всички ни за успешен завършек и здрави бебоци и мами Simple Smile.

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 18:40 от 19893

# 128
Като чета симптомите ви и се успокоявам. Едвам ходя, много бързо се изморявам, не мога да се изкачвам по стълбите. Пенсионерите по улиците са по-бързи от мен. Корема ми е много подут особено вечерно време. Имам проблем с ходенето по голяма нужда, още преди бременността и без да се напъна в тоалетната не мога да се изходя😞. Тревожа се де не се получи отлепване на плацентата, нищо не ми помага за подобряване на състоянието ми. Пия хуск сутрин и вечер по предписание на лекар от години за подпомагане ходенето, но не помага. АГ ми изписа ми свещички Ева Кю, но за мен не са подходящи, тъй като те предизвикват изхождането.

# 129
  • Замък сред облаците
Пробвай Мелилакс, с него няма почти никакво напъване. Аз нали затова ги ползвах предната бременност, писах по-напред. Иначе плацента до 12гс няма, но виж от напъване сакът може да се отлепи. С две ръце и едно дупе гарантирам за Мелилакса 😅

# 130
Снощи както си лежах и обяснявах на майка ми по телефона, че корема ми е като за 4-5м така се е подул (естествено бях притеснена), тя каза, че толкова рано няма как да изглежда така, та мислех днес да звънна на АГ да я попитам дали мога да пия Комфортекс понеже и преди съм го пила при подут стомах, а имам час за преглед чак на 01.03.
Също така съм зле със съня, будя се по няколко пъти нощно време между 3-5ч, а в 7 трябва да ставам за работа Bowtie имам й киселините за капак, в началото нямах ама никакъв апетит даже свалих 1-2кг, сега си хапвам нормално както преди, като се старая да ограничавам хляба понеже много го обичам.
Може, то е билково, аз го пия редовно.

# 131
Здравейте в 7с съм и 4 дни,мислех да ходя на първи преглед ,както ме посъветва личната ,през първите 10 дни на март,но мисля петък или понеделник,при първа възможност,рано ли е да се чуе сърцето,понеже сме страшно притеснени и ни се иска вече ,да отидем и още две седмици ,вече не можем да търпим.

# 132
Здравейте, бъдещи октомврийски мами!
Записвам се и аз за темата, плахо, последен МЦ на 12.01, първи преглед на 17.02, в началото на 6 г.с., когато вече се уловиха начални сърдечни пулсации. Следващият ми преглед е на 28.02, като ми е първа бременност и всичко ми е ново като състояния и емоции.
Как се справяте с гаденето? Имам го от 2-3 дни, появява се изненадващо, в различна част от деня, като цяло нямам апетит и го карам на малки количества солети и тесто, други ястия не мога да погледна, камо ли да хапна.
Другото, което ме притеснява е, че не съм правила цитонамазка и микробиология от точно 1 година (март 2022 се прехвърлих от обикновено АГ към репродуктивна клиника), когато бях с уреаплазма парвум и на антибиотик, изписан от АГто, като репродуктивният ми специалист ми спря антибиотика по средата на приема му. Доколкото разбрах, тези изследвания ще ги правя, като ме прехвърли отново при АГ, което вероятно е след 3 месец. Някоя от вас има ли опит с това?

Успешни и усмихнати месеци напред на всички! Heart

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 09:35 от Emay

# 133
  • Замък сред облаците
В Комфортекс има рициново масло, което предизвиква контракции.Едно време с такова са предизвиквали аборти. Това че е билково никак не го прави безопасно за бременната!!!!

Емай, добре дошла. Искай трето мнение за антибиотика. Уреаплазмата е коварна и може да причини проблеми. Какъв е тоя репродуктивен дето спира лечение за толкова опасна бактерия?!
За гаденето - за бременни се предлагат таблетки Емил, Антиметил, прахчета Солволан, Вомитусхил сироп или супозитории; захаросан джинджифил или джинджифил на чай.

Скрит текст:
Може, то е билково, аз го пия редовно.

# 134
Много ти благодаря, АА! Heart

Репродуктивният ми специалист е едно от най-разпознаваемите имена в София и ситуацията се застъпи като първо посещение при него и текущо лечение на уреаплазмата с антибиотик, по което от двуседмичен курс, бях минала първата седмица вече (събитията се развиват март 2022-ра). Към тогавашния момент категоричността му ме убеди, стартирахме процедури за инвитро (слава Богу - очевидно успешни до момента) и темата ми избледня… И към днешна дата всичко ми изплува. Имате ли представа дали в ранна бременност все пак може да се пусне микробиология?

Общи условия

Активация на акаунт