Октомврийски мами 2023

• 45 230
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте отново и от мен .Бременна съм в седма седмица.Последен цикъл 30.12.Личната лекарка ме посъветва ,да отида на преглед в първите 10 дни на март ,направо да чуем и сърцето,но ме притеснява ,да не е късно и не мога ,да спя от притеснение ,събуждам се през час -два .Според вас ок ли е това и също да питам ,кога направихте първия преглед и как протече?

# 106
  • Замък сред облаците
Ок е като време за преглед, стига да нямаш оплаквания като кървене и болки Simple Smile

Прегледът обичайно се прави с вагинална сонда в ранните седмици, не с коремния накрайник Simple Smile

# 107
Здравейте мами! Живеем в Германия и днеска ми се наложи да посетя спешно отделение поради факта, че имах много силни болки след болките и кървене!! Кото обясних за проблема ме изпратиха на гинеколожката при коята имах час за 01.03. като отидох там и се обясних още веднъж пак ми казаха да изчакам и накрая като ми дойде реда и като разказах всичко на гинеколожката… ми каза, че било много рано да ме прегледа, но все пак щяла да ме види. Прегледа за минута с вагинален ехограф и ми каза, че не може да види и трябва да изчакам до следващата консултация и тогава може да ми каже дали всичко е наред! Извинете ме ако постът не е за тук или е неадекватен за вас, но аз ще съм майка за първи път и ми и много много притеснено към момента и имах нужда да споделя! Отворена съм за всички съвети! Някоя от вас ползва ли Femibion1?

# 108
Здравейте и от мен. Записвам се с последен цикъл на 10.01 и положителен тест на 16.02. Имам час за преглед чак на 1.03. Първа бременност. Предполагаема 5 седмица и 6 дни. Болят ме много гърдите и с леко виене на свят. От утре реших да си самоназнача фолиева киселина и вит ц. Изследвания ще пусна след прегледа. Надявам се да чуя сърчице.

# 109
  • Замък сред облаците
Здравейте мами! Живеем в Германия и днеска ми се наложи да посетя спешно отделение поради факта, че имах много силни болки след болките и кървене!! Кото обясних за проблема ме изпратиха на гинеколожката при коята имах час за 01.03. като отидох там и се обясних още веднъж пак ми казаха да изчакам и накрая като ми дойде реда и като разказах всичко на гинеколожката… ми каза, че било много рано да ме прегледа, но все пак щяла да ме види. Прегледа за минута с вагинален ехограф и ми каза, че не може да види и трябва да изчакам до следващата консултация и тогава може да ми каже дали всичко е наред! Извинете ме ако постът не е за тук или е неадекватен за вас, но аз ще съм майка за първи път и ми и много много притеснено към момента и имах нужда да споделя! Отворена съм за всички съвети! Някоя от вас ползва ли Femibion1?

Съжалявам, че така са те неглижирали. За нещастие в чужбина често не се намесват до 12г.с. при проблем и са на принципа, че ако е писано ще я бъде бременността. Ако можеш, разпитай за български гинеколог в твоя регион (или сръбски, гръцки; някой който живее и практикува в Германия и е наясно колко е абсурдна системата им) и се консултирай с такъв.

# 110

Съжалявам, че така са те неглижирали. За нещастие в чужбина често не се намесват до 12г.с. при проблем и са на принципа, че ако е писано ще я бъде бременността. Ако можеш, разпитай за български гинеколог в твоя регион (или сръбски, гръцки; някой който живее и практикува в Германия и е наясно колко е абсурдна системата им) и се консултирай с такъв.
Въпросната гинеколожка, мисля че беше туркиня или знаеща турски не съм много сигурна уж всички познати бяха доволни, но… много ми е притеснено. Все още имам леко зацапване, когато се избърша и болки като се движа. Ще гледам да не се движа много… Благодаря ви много!💐

# 111
  • Варна
Лягай и гледай да почиваш повечко щом е така системата при Вас с прегледите.
За фолиева киселина препоръчвам да вземете мета фолиева. По принцип тя се започва дори профилактично преди опити за забременяване. Действието й е насочено към нормалното затваряне на невралната тръба на плода, но това се случва още около 4г.с. , което е една от основните причина за предварителния й прием Simple Smile

# 112
Какви симптоми имате ?Аз имам болки в гърдите и отвреме на време ме боли и корем,мисля че е нормално и ми се гади от остри миризми.Друго което искам ,да питам секса пречи ли за бебето,до колкото знам не,но все пак се тревожа и искам да питам ,ако ви боли корем или глава или вдигнете температура ,какво правите,личната ми каза ,да не взимам нищо ,но някога не се търпи,също искам и да питам ,спите ли спокойно и ако не какво е решението,понеже от известно време се събуждам на  час-два-три и не се наспивам.Извинявам се за дългия пост !!!

# 113
Аз също се събуждам през няколко часа.И мен ме болят гърдите зверски.Даже вече спя с бюстие 😁
Имам също много газове, корема ми е така подут, че още от сега мога да мина за 5-ти месец 😩
За сега е това.

# 114
  • Замък сред облаците
Подут стомах и умора при мен. Гърдите хич не ме болят дори въпреки допълнителния прогестерон дето приемам, но те и предната бременност бяха меки (макар и напрегнати). Може би има връзка че имах кърма допреди 4 месеца.
Първоте 2 седмици имах голям проблем със заспиването. От 2 дена спя добре.

Мери, и аз минавам за 4-5 месец особено вечер 😁

# 115
При мен гърдите са ужасно чувствителни и болезнени, уморявам се и се задъхвам много по-лесно от преди и имам от време на време газове и киселини.

# 116
Здравейте,
Чета ви от няколко дни и вече се престраших да се запиша. Последен цикъл на 12.01, още на 08.02 видях положителния тест. Правим опити от 1 година и 3 месеца и вече бях убедена, че няма да стане по естествен път и щях да запазвам час в репродуктивна клиника. 3-4 дни преди очаквания цикъл започна една пареща болка в гърдите, чувствах се някак странно, а и нямах зацапване, а обикновено всеки месец имам. Това ме накара да направя теста още преди закъснението.
На 32 години съм, това ми е втора бременност, от първата имам също октомврийче Hug само че 2015-та година.

Симптомите ми са болезнени гърди, много подут корем (като за 4-ти месец поне), газове, безсъние и будене по 4-5 пъти на нощ (това ми е най-мъчително), често уриниране. Имах болки в корема и кръста за няколко дни около датата на очакваната менструация и сега имам чат-пат леки. От 2 дни имам и гадене сутрин. На преглед съм този петък за първи път.

Успех на всички!

# 117
Охх, мислех,че това с подутия корем е само при мен. Аз имам и дразнимо черво и от там още по-зян са нещата. Успокоихте ме. Гади ми се почти постоянно, въпреки това съм вечно гладна и ям постоянно. Имам киселини и рефлукс и живея на сода бикарбонат, с предната бременност пак изядох кила сода.

# 118
Здравейте на всички! Бременна съм в 7ма седмица + 2 дни. Вчера бях на преглед, чухме пулса и всичко е наред. Обичайни симптоми, болки в гърдите, гадене, но от седмица насам заспивам изключително трудно. Спя по 3,4 часа на денонощие.. Хормони ли са това, прекалена емоционалност ли е не знам, но много ме плаши. Има ли някоя от Вас този проблем и как се справяте с него?

# 119
  • Замък сред облаците
Майлита, пий газирана вода, содата повишава киселиността на стомаха и води до свръхпродукция на стомашен сок.

Ели, търпение - ще мине. От хормоните е. И сънищата стават шантави.

Общи условия

Активация на акаунт