Октомврийски мами 2023

• 45 205
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, някакви съвети за лесно ходене по голяма нужда?Често имам проблем с това и сега след двете чертички хич не искам да се напъвам. Старая се в приема на вода, такива комбинации от храни правя, но явно работата в офис и възела ми на щитовидната допринасят за това неразположение. А какви чайчета мога да пия редовно без да е проблем, че до скоро не им бях фен, но се поопознаваме вече ☺Вторник съм на преглед и ще питам доктора по същите въпроси, но ми е интересно и ваши отзиви. Благодаря ви предварително и лека бременност на всички ❤

# 91
Мен ме спасява лененото семе.
Сутрин в мюслите слагам на око - може би една чаена лъжичка и резултатът не закъснява.
Друго, което ми помагаше са сушените сливи - хапвах си ги като лакомство през деня, но се наложи да спра сладкото и солта и сега разчитам само на лененото семе.

# 92
  • Замък сред облаците
Аз с предната бременност заради отлепването се пазех много от напъване и дълго време ходех всеки ден с микроклизми Мелилакс. Много са ефективни, прилагаш и до 5мин вече си вършиш работата леко и меко 😅
Една позната пък препоръчваше глицеринови свещички.
Отделно за храненето друг път ми е помагал хуск - пие се разтворен във вода, преди обяд и вечеря. Обичайната доза от 2 лъжички ми идва силна, правех си по 1. Той абсорбира и задържа вода в червата и така не се запича дебелото черво.
Алтернатива е чията, тя има същото действие като хуска. На някои и овесените ядки помагат.

Пийте много вода - 1,5-2л на ден, във втори и трети триместър ще гоним между 2,5-3л даже.

За чайовете за съжаление много от тях предизвикват стягания на матката. За безопасни се считат мента, лайка, шипка, джинджифил до 2 чаши на ден.

С лененото семе внимавайте. То е богато на фитоестрогени, а те смъкват нивата на прогестерона в организма, а той е от изключително значение за задържане на бременността в първи триместър. Тъй като и доста други храни съдържат фитоестрогени, употребата на ленено семе теоритично прави кумулативен ефект и редовната употреба не я препоръчват.

# 93
Сякаш ще ми идва, имам едно здраво дете на почти 5
преди година и половина направих аборт нямаше пулс 😔
Но и болки нямах, сега няма нищо общо с 1вата ми бременност постоянно съм уморена лежа нищо не ми се прави. А и болки ми се появиха

# 94
  • Замък сред облаците
Една с една бременност няма еднакви Simple Smile Ако болките са притеснителни - на лекар.
За спокойна матка може да се пие 3х1 или 3х2 но-шпа до 14г.с.

# 95
Ако се усилят болките ще пия, благодаря.

# 96
Момичета, АГ пусна ли ви някакви изследвания след първия преглед? Аз пуснах изследвания за коагулация, които той иска и ЧХГ, и прогестерон по препоръка от приятелка.

# 97
  • Замък сред облаците
Не, пускат се първите след 10-12гс - пкк, урина, микробиология.

Аз горещо препоръчвам желязо, вит д и б12 обаче да се изследват, че масово сме с дефицити, а комбинираните витамини в тези случаи не са достатъчни.

# 98
Приемам метилирани форми от 2-3 месеца, желязо не съм пуснала, предполагам, че АГ ще ми пречоръча.

# 99
И на мен нищо не ми пусна, предполагам чака да види дали ще го бъде изобщо. Мисля тези дни да отида за витамините сама да си пусна, за да може на следващия преглед да ги коментираме.

# 100
Здравейте, усещате ли напрежение, но на моменти ниско долу? Още не съм минала първи преглед, но се записвам в темата.

# 101
Трета бременност ми е, предната завърши с мисед в 10 седмица. През цялото време съм изморена, понякога едвам ходя, много ми се спи, тежи ми корема, имам стягания и пробождания на различни места в коремната област, много газове, вечерно време толкова ми е подут корема, на чак ме боли и голямо слюно отделяне. Май само за това се сещам в момента. Предната бременност само много ме боляха гърдите.

# 102
Адриа,Lale89 , същата съм! На мен АГ ми пусна ПКК, щитовидни хормони, защото съм оперирана , урина,спин,сифилис, хепатит б, хепатит ц, цитомегаловирус,рубеола и токсоплазмоза.

# 103
Здравейте момичета, записвам се и аз за темата .
Последен МЦ на 04.01, в последствие 2 черти на 3.02. (естествено не издържах и направих чхг тест с 1ви резултати от 467 и последващ след 3 дни резултат 1553) и вече един преглед на 15.02. в който се видя плодното сакче и ембриончето със сърдечен пулс. АГ каза, че е рано да пуска доплер (мисля,че каза) за да го чуе сърдечният ритъм, но го видя. Също така каза, че всичко е наред, но понеже още е ранна бременност пожела да ме види на 01.03. .
Нямам симптоми на гадене, и понеже съм пушачка след като видях 2те черти спрях окончателно с цигарите, имам лека кашлица с храчки естествено . Angry
Имам леки спазми понякога в корема, като ПМС, но минават бързо, също съм и с леко подут корем от 1г насам, за които пиех хомеопатични хапчета, но сега корема ми изглежда също така подут.

# 104
Здравейте момичета! Плахо се записвам и аз 😌 Предупреждавам ще бъде дълго 😁
Това ми е 3-та бременност, като първата кухо яйце, втора-мисед в 11 г.с.След нея и хиляди изследвания установена тромбофилия, дефицит на вит.Д, ниски нива на фолиева и Б12.Ноември миналата година минах и през лапароскопска операция със заключение- двустранен истмичен стоп.Според доктора нулев шанс за ест.забременяване, и вариант ин-витро.И следва веселата част 😁
Имах запазен час за репродуктивна клиника в началото на месеца, обаче предния ден се разболях от варицела и естествено си изпуснах часа, но както се вика Господ си е имал план 🤷😁
Очаквах М на 14.02 ( последен на 16.01), но така и не се появи за мое учудване.На 15.02 направих тест следобед по настояване на една приятелка и той взе пък че се оказа положителен.Разбира се не му повярвах 🤣
На следващия ден 16.02 направих сутринта и моментално се появиха две черти.От там в лабораторията за ЧХГ и резултат 884.4  , след два дни 1799.00 ..Все още не мога да повярвам 😍
Чакам си с нетърпение прегледа в Петък тази седмица, и се моля и надявам всеки ден този път да бъде до успешен финал!! 🙏
Желая го и на всички вас 🍀🤞

Общи условия

Активация на акаунт