Октомврийски мами 2023

• 47 013
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
  • Замък сред облаците
Ловли, иди в Лаборатория Геника, там се изследва. Бързо възстановяване!

# 316
Ловли, Александра, съжалявам Cry
Ловли, кръв от вената се взима, струва към 110 лв по информация, понеже на мен ми е включен в пакета проследяване от докторката. Вчера четох тази статия, в която се твърди, че няма връзка между тромбофилия и аборти.
https://nadezhdahospital.com/initsiativi/invitro-s-nadezhda/tema … -na-trombofiliya/

# 317
  • Замък сред облаците
Не се връзвай, Стаменов си ланка едно и също, без да навлиза в детайли. Дългогодишни проучвания има, международни. Всички зависи от конкретните мутации. Скоро писах и давах линкове в темата за бебеправене.

В Геника най-пълния пакет струва 320лв, препоръчвам него. Малките пакети по 100-120лв не дават пълната картинка (мен ми излязаха мутации и извън малките пакети, ако бях пуснала само тях щях да съм фалшиво спокойна).

# 318
Здравейте! Включвам се и аз. В 6та седмица съм. Имам едно детенце на 10 г, и един спонтанен аборт около 4-5 седмица миналата година април 😔 на 28.02 бях на първи преглед и се потвърди бременността. Даже чухме пулс ♥️ следващият ми насрочен преглед е за 07.04 директно за БХС . Малко ми е притеснено, тъй като това е повече от месец след първия преглед? Споделете мнения и опит моля? И още един въпрос и моля без упреци не търся това... Има ли някой проблем с отказването на цигарите?

# 319
Здравейте! Включвам се и аз. В 6та седмица съм. Имам едно детенце на 10 г, и един спонтанен аборт около 4-5 седмица миналата година април 😔 на 28.02 бях на първи преглед и се потвърди бременността. Даже чухме пулс ♥ следващият ми насрочен преглед е за 07.04 директно за БХС . Малко ми е притеснено, тъй като това е повече от месец след първия преглед? Споделете мнения и опит моля? И още един въпрос и моля без упреци не търся това... Има ли някой проблем с отказването на цигарите?

Добре дошла при нас и безаварийно! Аз след първия преглед в 6та седмица бях отново и в 8ма(т.е тази седмица) и живот и здраве следващия път е  БХС в 12та,все ми се струва,че е ок да има и един междинен.

# 320
Ето че и аз получих зацапване тази вечер 😔 Утре ще се обадя на гинеколога  ако ми вдигне изобщо.

# 321
Ловли, Александра, кураж момичета ❤️ Горе главите и бързо възстановяване!
Янчето, аз съм пушач на айкос, за момента се справям, но желанието си е силно. Ти как процедираш?

# 322
kikssi аз пуша нормални. Намалила съм ги максимално, но пуша. Не се гордея с това разбира се....

# 323
lovely , Alexandra Ох момичета, много съжалявам ❤️‍🩹
Сили и кураж 🤗

Ох и аз всякаш нямам воля да ги спра тия гадни цигари.Още преди изобщо да разбера бях решила да ги оставя и ги намалих драстично (преди 1 кутия на ден не ми стигаше понякога, а когато го реших карах с една кутия около 3 дни, което беше голяяям напредък)
След теста започнах да пуша по около 3-5 цигари на ден до половината (защото знам, че попринцип най-гадното е накрая).И чак като я гася, я гася със злоба.Все едно тя ми е виновна 🤦😁
АГ ми каза в никакъв случай да не ги спирам рязко, но да ги намаля драстично и в най-скоро време да ги спра.

# 324
  • Варна
Съжалявам момичета за неуспешната Б Sad Ще се справите, горе главите!
Това със постепенното спиране на цигарите нали знаете, че няма никаква логика . Дали 2 или 7 пак е пушене.
Аз не съм пушач, но съм човек, който всяка вечер пие 1-2 чаши бяло вино или бира. Ами пие ми се, но не пия. Първите седмици , когато се оформя човечето всъщност са най-важни. Помислете за това.
Предстои ми седмица почивка с голяма компания и предполагам бързо ще се усетят, защото знаят че си пия и забавлявам, а сега ще си пасувам или ще наливам чаша бяло вино с много лед и ще се лигавя цяла вечер на нея. За протокола била съм пушач, а сега съм от онези дето са все с електронното наргиле, но и него го оставих да почива в един шкаф за дълго време.

# 325
  • Замък сред облаците
Не съм пушач, но от невролози знам, че шоковото спиране на цигари особено ако си пушил много представлява шок за нервната система. Затова се намалят постепенно.
Отделно ако не знаете защо не е ок - намалят преноса на кислород в кръвта към бебето.

# 326
  • Габрово
Здравейте, момичета. Имам едно питане. В 9та седмица съм и от седмица получавам ужасно режещи болки в опашката. Не знам дали въпроса ми е за тук, но на вас случва ли ви се такова нещо. Принципно знам че е нормално, заради разширяващия се таз, но нормално ли е да започне толкова рано? С какво карате тази болка да спре...? На моменти чак не мога да стана, куцам и с две думи хич не е приятно.

# 327
Агнес, имам подобни режещи болки от самото начало в цялата зона опашка/анус/ректум. Особено като съм седнала по цял ден на бюрото в края на деня куцам.
Говорих на гинеколога и той каза, че е нормално, но е ужасно неприятно. На мен ми каза, че ако е нетърпимо мога да взимам парацетамол, 2 гр на ден най-много. За сега карам без.
Не знам дали е възможно и да е от хормони защото подобни болки съм имала и при цикъл. Консултирай все пак следващия път като отидеш.

# 328
  • Габрово
Агнес, имам подобни режещи болки от самото начало в цялата зона опашка/анус/ректум. Особено като съм седнала по цял ден на бюрото в края на деня куцам.
Говорих на гинеколога и той каза, че е нормално, но е ужасно неприятно. На мен ми каза, че ако е нетърпимо мога да взимам парацетамол, 2 гр на ден най-много. За сега карам без.
Не знам дали е възможно и да е от хормони защото подобни болки съм имала и при цикъл. Консултирай все пак следващия път като отидеш.
Аз докато съм на работа нямам чак такъв проблем. И аз работя на бюро. Имах болки но бяха слаби и като се раздвижех минаваха, но от 2 3 дена стана непоносимо... докато съм седнала или легнала нищо, но тръгна ли да ставам чак ми напират сълзи в очите. Не съм опирала до лекарства до сега и не искам и да пия, но чак не мога да ходя от болка. Четох, че със затопляне поотболява и наистина след като излезя от банята болката почти я няма.
Редакция:
Забелязвам, че болката въздейства по скоро на левия крак, защото с него куцам като ме боли.
Даже няма да чакам да ми дойде часа защото съм чак на 23ти. Ще се обадя на доки още в понеделник.

# 329
  • Замък сред облаците
Растящата матка притиска органите и оттам седалищния нерв, който предизвиква такива усещания. Опитайте йога за бременни за облекчаване на усещанията, като цяло движението и ходенето помагат за раздвижването на мястото. Друго няма какво да се направи - просто търпение до края.

Общи условия

Активация на акаунт