Октомврийски мами 2023

• 46 983
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
  • Замък сред облаците
Магнеротът е против контракции, бо като цяло е добре да се избягва пиенето му преди 14гс, ако ношпа е достатъчно.
Слагането на вагинални глобули не предизвиква кървене, хеле пък утрогестан, който е за спиране на такова.

# 376
Здравейте и от мен! Аз ходих на лекар в 9 г.с. съм чухме пулсът, който лекарят каза, че е 180, това било максимума, което ме притесни, но той каза, че е нормално. От няколко дни тъй като съм с някакъв вирус при издухване на носа има малко кръв на салфетката, а като си мия зъбите ми тече пък от венците. Вие имате ли такива проблеми? Нормално ли е ?

# 377
  • Замък сред облаците
Нормално е. Бременните е хубаво да ползват антипародонтозни пасти, защото бременността често удря венците и зъбите. Аз ползвам на Елгидиум.

Последна редакция: чт, 09 мар 2023, 09:52 от АА

# 378
Здравейте, момичета! Записвам се тук с предполагаем термин 29.10.23 (първи ден на последна М 22.01)! Още не съм видяла моето Скорпионче, но прегледа беше на 06.03 (6г.с+1) , където видяхме сак и жъл.мехурче. На 16ти стискайте палци да го видя и чуя!
Имам кафяво зацапване от 5 дена, но док каза да си пия утрогестана и да си чакам прегледа и каквото е късмет.. 🙏🏻❤

# 379
Усещате ли някакво напрежение в корема?
Имам чувството, че още от сега е пораснал малко моя. Вчера ме болеше много гърбът и кръста, а досега не съм имала такива болки. Би трябвало да съм в 6+3 г.с.

# 380
Усещате ли някакво напрежение в корема?
Имам чувството, че още от сега е пораснал малко моя. Вчера ме болеше много гърбът и кръста, а досега не съм имала такива болки. Би трябвало да съм в 6+3 г.с.
Моя корем е адски подут и напрегнат още от самото начало. Имам болки в кръста особено ако работя без почивка (зъболекар съм). Освен кърста аз усещам болка по целия гръбнак нагоре от време на време.. странни неща общо взето 😬

# 381
Аз и преди да забременея си имах малко коремче (сланинка 😂) и сега като е подут спокойно мога да мина за 5-ти месец 😂.Проблем имам с тоалетната.Закусвам или с фитнес микс с плодове и прясно мляко, или с Активия.През деня ям и сушени плодове и нормални.И пак не мога да се справя 🤷
Зеленчуци също хапвам, не е като да не поемам достатъчно фибри.Ми не става 🫣 За сега нямам нито гадене, нито болки, нито нищо.Ако не ме боляха гърдите и не бяха се увеличили поне с два размера, нямаше да знам, че съм бременна😃
На работа през повечето време съм седнала.Не се напрягам много и гледам да си посядвам.Правя си и стабилни разходки.Поне през ден идвам пеша до работа или се прибирам (около 3 км в посока)
Иначе това сополиво зацапване спря откакто спрях сутрин да си слагам Утрогестана, а да го пия.
Утре съм на преглед и нямам търпение 🙏🥰

# 382
  • Замък сред облаците
Повишеният прогестерон охлабва ставите и сухожилията простичко казано иии се почват дискомфорт и болчици в гръб, кръст, колена понякога (преди да натежи корема).

И аз като Мери - сланинки, плюс отпуснат корем от предната Б и вече съм за 5 месец 😁

Мери, активията е с нишесте и запича, нищо че уж е с полезни бактерии.

# 383
И моят корем е подут,едвам си закопчавам дънките,а ми се струва доста рано,почти 10та седмица съм,а предния път чак към 4ти месец започнах да нося дрехи за бременни.Аз явно за разлика от всички нямам никакви проблеми с ходенето до тоалетна,даже от самото начало едвам стигам до там😁 не вярвах,че ще ме избие в тая крайност

# 384
Сега прочетох малко коментарите назад в групата и май 70% от мамите са преминали през някакво зацапване. Тайничко се поуспокоих и дано всичко да е наред при всички! 🙏🏻

# 385
Аз и преди да забременея си имах малко коремче (сланинка 😂) и сега като е подут спокойно мога да мина за 5-ти месец 😂.

Този проблем и аз го имам 😁 Особено вечер имам чувството, че ще се пръсна. 😆

# 386
Моят стомах първите няколко седмици беше редовен сутрин като по часовник, даже ми беше стимул да стана по-бързо от леглото. В последно време се редува с периоди на запек. Гърдите ми спаднаха и не ме болят от седмица някъде, дано не е лош знак.. Свикваме вече с инжекциите, но забелязах, че като се поставят в дясно имам като спазъм на тази част на мускулатурата на корема, докато вляво нямах подобен проблем. Възможно ли е мъжът ми да нацелва и мускул при слагането?

# 387
  • Замък сред облаците
Не. Ако нацелиш мускул ще стане огромен кръвоизлив там и няма да се съмняваш.

# 388
Добре, благодаря. Значи е просто някакво странно усещане.

# 389
Здравейте. Бях на преглед вчера, бебчето е вече доста оформено, изобщо не е само точка Simple Smile . Докторът каза, че е активно и се двини с 4 - 5 дни напред. Някой идея защо е така ? Каза, че не е проблем. БХС ще правим на 22.03, а на 27.03 съм на ФМ и тогава сигурно ще пусна и пренатален тест. Д-р Борис Стоилов работи с Панорама и мисля са му се доверя. Моят корем също е ужасно подут, чак се чудех може ли да е пораснал или са червата 🤣

Общи условия

Активация на акаунт