Октомврийски мами 2023

• 46 980
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
  • Замък сред облаците
Дени, то е нормално да имаш усещане за разтягане ниско в коремната област, но пулсации на матката сочат към стягания/контракции. По принцип матката не се усеща иначе.

Мис, не познавам бременна да не я тресе параноята ❤ дори без негативен опит Simple Smile

# 406
Дени, то е нормално да имаш усещане за разтягане ниско в коремната област, но пулсации на матката сочат към стягания/контракции. По принцип матката не се усеща иначе.

Мис, не познавам бременна да не я тресе параноята ❤ дори без негативен опит Simple Smile

Ох, ами така го мога да опиша просто, но доктора каза, че всичко е наред. Въпреки това с нетърпение чакам 14.03 за БХС и ранна ФМ и най-вече да си го видя. Дано всичко е наред.🥰

# 407
  • Варна
Няма как да има пулсации. Ако те стяга са контракции и е добре да пиеш ношпа, тъй като е препоръчително матката да е спокойна. А може да са газове Simple Smile

Предния път като ходих при доктора за такова нещо той ми каза, че е нормално да имам такова усещане тъй, като матката се разширява. Дори вече си я напипвам и без да съм легнала.
Какво си напипваш ?

# 408
И аз ви чета и искам да попитам АГ-то ли ви насочва към тези по-специални изследвания или вие искате? Не ходя на частни прегледи, за сега са ме преглеждали 2 пъти на ехограф, а изследвания ми казаха другия месец. Да не зависи дали сте имали предишни аборти, проблемно забременяване и оттам допълнителни изследвания? Извинявам се за въпросите, но започвам леко да се замислям дали ми обръщат достатъчно внимание при прегледите и изследванията, в 8г.с. съм.

# 409
Гостенката не се притеснявай излишно.Ако имаш възможност и за твое успокоение, ако искаш пусни основен пакет.Понеже напоследък това се води една от водещите причини за ранни спонтанни и миседи.
Ако си имала спонтанни аборти или си над 35 г повечето АГ тогава назначават изследването.

При мен беше назначено след мисед-а.Понеже беше и втори аборт АГ ме посъветва да ги пусна.

# 410
  • Замък сред облаците
По ЗК се полагат малко прегледи и изследвания като цяло. Потърсете в гугъл програма Майчино здравеопазване, всичко е описано (бях я поствала и назад).

За специализираните изследвания наистина се назначават след 1-2-3 аборта, но тези които сме минали през това често сме на мнение, че по-добре да се изследват превантивно отколкото да чакаш да се случи нещо. С това НЕ искам да плаша никого. Просто в интернет пространството отдавна говорим, че е редно да се включат като част от рутинните изследвания.

Мис, матката се напипва като издутина над срамната кост. Но има жени, чиято матката е назад като моята и се разтяга в тази посока, съответно трябва доста да порасне (към 4-5м), за да се напипа издутината с бебето.

# 411
Няма как да има пулсации. Ако те стяга са контракции и е добре да пиеш ношпа, тъй като е препоръчително матката да е спокойна. А може да са газове Simple Smile

Предния път като ходих при доктора за такова нещо той ми каза, че е нормално да имам такова усещане тъй, като матката се разширява. Дори вече си я напипвам и без да съм легнала.
Какво си напипваш ?

Матката се уголемява и ако си слабичка можеш да си я напипваш. За пръв път като бях легнала(около 9г.с.) усетих такова подуване ниско долу в корема и питах доктора какво може да е, той ми обясни това и каза, че е нормално особено за слабите момичета. Сега в края на 10г.с. вече и като съм права се усеща.🤷🏻‍♀️

# 412
Не искам да звуча грубо, но това звучи абсурдно.

# 413
Не искам да звуча грубо, но това звучи абсурдно.

🤣Но логично. А и все пак ми го казва доктор, който е учил, за да стане АГ е един от най-добрите специалисти за моя (голям) град и смятам, че той е по-компетентен в това отношение. Simple Smile

# 414
  • Замък сред облаците
Хаха, не е абсурдно. Бременните за втори и трети път потвърждават. Говорим за издутина, то ясно че над нея има пикочен мехур, Х на брой пластове тъкани и кожа. Но започва да се усеща издутина, датс ол.

# 415
Здравейте, момичета,
Аз съм на преглед след десет дни, до тогава продължавам с дуфастона, само ми намалиха дозата на 2х1 на ден.
Не съм кървила повече след първия ден, като количеството не беше много. На следващия ден имах леко кафеникаво зацапване и повече нищо, но не мога да се отпусна. Все ми е в главата и все се чудя всичко дали е наред. 7+2 съм по календар, пулс се видя още на първия преглед, но АГ не ми е пускал доплер до сега, защото някакви лъчи на апарата го притеснявали...
Да ви кажа, втора бременност ми е, все си мислех, че ще се чувствам по-спокойна, обаче съм в пъти по-притеснена от предния път...
НАдявам се всички да сте добре! Хубав слънчев ден ^_^

# 416
  • Замък сред облаците
Доплерът нагрява тъканите през които преминава и има шанс да “изпече” формиращата се костна структура и да попречи на развитието й. Затова доплер се пуска след 18гс, с изключение на ранната ФМ където са длъжни да проверят кръвотока към сърчицето правилен ли е.

# 417
Доплерът нагрява тъканите през които преминава и има шанс да “изпече” формиращата се костна структура и да попречи на развитието й. Затова доплер се пуска след 18гс, с изключение на ранната ФМ където са длъжни да проверят кръвотока към сърчицето правилен ли е.

Оо не знаех. първата бременност в 8г.с. чухме сърчице с вагинален ехограф - същият АГ ме следи.
Чудя се, всички ли ще ходите на първа ФМ? Миналата бременност не съм ходила на първа, отидох директно на втора ФМ, която в последствие повторихме, защото лекарката, която ми прави  ФМ се ядоса, че не съм ходила на ранна ФМ и след като прегледа мина чудесно, уж всичко беше наред, накрая си намери нещо, за което да се хване и каза, че детето ми няма да оцелее след раждането. Постави ужасяваща диагноза, за която дори не бяхме чували... И двете седмици, в които трябваше да чакам, за да направя втори път ФМ бяха най-ужастните в живота ми. Детето ми се оказа живо и здраво, абсолютно никакви съмнения втория път за тази диагноза и даже лекарят тогава каза, че не е имало на база на какво да се постави диагнозата... но - привкусът си остава. Та сега обмислям ранна ФМ, единственото което ме спира е, че пътуването ми се отразява зле... ЧУдя се някой има ли отзиви за лекар по ФМ в Плевен, понеже ми е доста по-близо от СОфия...

# 418

Оо не знаех. първата бременност в 8г.с. чухме сърчице с вагинален ехограф - същият АГ ме следи.
Чудя се, всички ли ще ходите на първа ФМ? Миналата бременност не съм ходила на първа, отидох директно на втора ФМ, която в последствие повторихме, защото лекарката, която ми прави  ФМ се ядоса, че не съм ходила на ранна ФМ и след като прегледа мина чудесно, уж всичко беше наред, накрая си намери нещо, за което да се хване и каза, че детето ми няма да оцелее след раждането. Постави ужасяваща диагноза, за която дори не бяхме чували... И двете седмици, в които трябваше да чакам, за да направя втори път ФМ бяха най-ужастните в живота ми. Детето ми се оказа живо и здраво, абсолютно никакви съмнения втория път за тази диагноза и даже лекарят тогава каза, че не е имало на база на какво да се постави диагнозата... но - привкусът си остава. Та сега обмислям ранна ФМ, единственото което ме спира е, че пътуването ми се отразява зле... ЧУдя се някой има ли отзиви за лекар по ФМ в Плевен, понеже ми е доста по-близо от СОфия...

Аз съм си записала час, обаче от това, което изчетох, ми се струва, че единственото, което носи е ядове. Реално е статистика, на която аз поне смятам, че не може кой знае колко да се разчита (особено за Даун), та съм с доста смесени чувства.

# 419
  • Замък сред облаците
Бъркаш БХС с ФМ. Преди 10ина страници съм обяснила подробно кое какво е и защо се прави.

БХС е статистика, но измерва риск от прееклампсия, а за Даун е доста точен защото мери отклонения в хормоните. ФМ ти оглежда цялостната органогенеза на плода, която няма общо със синдромите.

Общи условия

Активация на акаунт