Октомврийски мами 2023

• 46 740
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
  • Замък сред облаците
Стой си вкъщи цял месец, не седмица… 1,7см не е малък хематом

# 631
Стой си вкъщи цял месец, не седмица… 1,7см не е малък хематом
Може ли да се успокоя от факта, че не е имало сериозно кървене? Имах само след първия преглед вечерта малко и този понеделник ръждиво петно на бельото, което не се повтори....

# 632
  • Замък сред облаците
Да, хапчетата си вършат работата явно. Но стой вкъщи по-дълго. По-спокойно ще ти е и рискът по-малък Simple Smile

# 633
Да, хапчетата си вършат работата явно. Но стой вкъщи по-дълго. По-спокойно ще ти е и рискът по-малък Simple Smile

AA, златна си ни, не си те даваме да мърдаш от групата!😅🤗

# 634
Има ли причина, поради която се появяват тези хематоми? И има ли нещо общо хематоми с това, че ме боли кръста и корема странично или то си е нормално?

# 635
  • Sofia, Bulgaria
Привет, болна съм.. не се сетих да попитам лекарката какво да пия, ако вдигна температура и ето 37.2.. ако я вдигна повече довечера как реагирам.. има ли някой в подобно състояние ? В интернет пише, че над 38 е опасно за бебчо

# 636
Здравейте момичета,
Аз не ям месо от 20 години,
Б12 освен на таблетки ,ми изписаха инжекции през 3-4 дена в дупето.
Досега мислих че съм от превелигированите дето не им става лошо,но от 3 дена направо със ставането,съответно нищо не излиза,ама ми е лошо,особенно вечер🤢
Иначе съм си пускала почти всички изследвания,както на своя глава,така и след консултация,като ходя на лекар,директно с папкта с резултатите и питам за всичко,което се сетя. Досега нямам никакво кървене,но да се покачи прогестерено и аз слагам 2 ×2 утрогестан (вагинално).
Първа бременост ми е и за това искам да съм максимално подготвена.

# 637
Заради неяденето на месо предната бременност се докарах до пиене на телешки протеин. Сега обаче пак не понасям почти нищо, но насила се храня. Въобще храненето се превръща в мъчение. Само при мен ли е така?

И аз съм много зле с храненето, заради гаденето. Гладна съм, а почти нищо не ми се яде, все има ужасен вкус. Месо не ям от 3 седмици, но аз и с предната бременност бях така до 4-ти месец. Ако трябва ще наваксвам с добавки, но абсурд да се насилвам с това повръщане да ям нещо, което не ми се яде.

Aleksandra Dimitrova, Парацетамол може.

Аз днес бях на преглед при лекарката, която ми установи бременността и тя не видя отлепване. А в понеделник другата лекарка, при която ходих по спешност заради зацапването, го видя. Много странно, сега не знам на кого да вярвам. На днешния преглед всичко изглежда наред, н не виждам как 1.9 см. отлепване може да зарастне за 2 дни. Тя докторката в понеделник каза, че отлепването не е активно, каквото и да значи това.

# 638

Някой може ли да разчете резултатите от тромбофилията

# 639
  • Замък сред облаците
Мир, хематомите не се усещат. Болките са от разтягането на матката и сухожилията, които я държат.

Александра, 4х500мг парацетамол за 24 часа може (тоест през 6 часа), повече само по преценка на лекар.

Алина, няма активно кървене в момента. Довери се на тази дето е видяла нещо.

Валентинче, “честито” - за инжекции клексан или фраксипарин 0,4 си. Аз съм с тази мутация. Задължително си пусни още да ти изследват фактор 13, АСЕ, MTFHR, MTRR. Какво значи мутацията - понижена фибринолиза. Тромбоцитите и при здрав човек се агрегират (слепват), фибринолизата ги разгражда и предотвратява тромби. При бременна жена това слепване се повишава до 7 пъти. При бременна жена с тромбофилия - до 20 пъти. И като не работи добре системата на фибринолизата се включват инжекции нискомолекулен хепарин, който върши тази работа. Предупреждавам, масово АГ изписват аспирин за тази мутация, което не е правилно и хематолозите го отричат.
За единична консултация горещо препоръчвам проф. Лисичков в Хематологията в София (100лв, 40-50мин отделя). За проследяване и терапия си избери добър хематолог, ако се притесняваш - аз бях при др Кондева, работи във Вита 2, София, но прави онлайн консултации и в приложението Healee.

# 640
Мир, хематомите не се усещат. Болките са от разтягането на матката и сухожилията, които я държат.
Благодаря ти, АА, внасяш спокойствие в изпълнената ми със страх душа. Още не съм се зарадвала, че чакаме бебе, не мога. Толкова ме е страх от всичко и все лошо чувство имам, че нещата не вървят на добре. След днешния преглед съвсем, щом АГ ме изпрати вкъщи, значи работата е сериозна. А първата ми бременност, ако ви кажа що ремонт направихме на къщата в първите месеци ... И шкафове местих, тапети слагах с винтоверт работих.
Истината е, че не мога да си позволя да стоя вкъщи дълго време. Работя за себе си и клиентите ще ми дадат време, но не мога да прекалявам, защото това означава да остана без доходи ... Изобщо, сложна ситуация и това напрежение направо ми разказва играта.

# 641
  • Замък сред облаците
А не можеш ли да работиш от вкъщи и по изключение да излизаш?

# 642
Витаминче ще трябва консултация с хематолог.Вероятно ще си на инжекции..Аз също я имам тази мутация само, че ми е хетерозигот + още 2 за витамините, който така и не успявам да наваксам 🤨 , но ми ги водят нискорискови и в момента аз си карам само на Аспирин, като следим и кръвните през 2 седмици.Даже в момента АГ ми го спря, заради зацапването онзи ден.
И аз пусках днес и съм изумена от това желязо, то вярно, че се храня и с храни богати на витамина, ама що не става така и с другите 😁
Скрит текст:

[spoiler\]

# 643
  • Замък сред облаците
Трябва да увеличиш Б12, Мери, ако то е ниско желязото не се усвоява (в хемоглобин), затова се повишава. Хемоглобинът ти е нисък, в см сега е ок, ама ще почне да пада рязко скоро.

# 644
А не можеш ли да работиш от вкъщи и по изключение да излизаш?
За сега ще е така. Лошото е, че всички неща след като ги изработя на компютър, трябва да станат на физически артикул. Не ми е изморителна работата, на стол работя основно, стоя правя по малко и работата е с ръце, но всичките машини са в офис и няма как да стигнат до вкъщи... Да сме здрави, ще го мислим. Само не знам как ще изчакам до 29-ти за преглед, сега ще се притеснявам непрекъснато, дори и без кървене.

Общи условия

Активация на акаунт