Машина за хляб - 68 тема

  • 43 670
  • 675
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 119
Despicable_me

Здравейте! При търсене в Гугъл за вашия модел хлебопекарна ми излезе информация за конкретния вид и размер на нагревателя, и е съвместим с множество други модели на Мулинекс, а е възможно да съвпада с други марки:

https://ziperone.com/products/00000023993
Като проверявате дори по снимка, забележете къде са разположени клемите на нагревателя. На някои нагреватели са централно на късата страна, на други в един от ъглите по диагонал, а вашият е към един от ъглите, но на дългата страна. Има много подобни на вашия, но трябва да съобразите размерите, които са на нагревателя - Power: 610W. Width: 205mm. Length: 185mm.
Може и сами да видите, че съвпада с вашият. Кодът на изделието е " SS-188751 " и по него лесно се търси, но вече в няколко сайта видях, че вече тази част не се доставя.
 Ето само пример със същия код за нагревателя и съвместими модели, които съвпадат с горния сайт, сред които е и вашата хлебопекарна:
https://www.tetshop.bg/32856-%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B5%D0%B … %BD%D0%B0-d970922

Предполагам, ако зададете въпрос към https://www.servicebg.net/bgsg_sp/index.php ще могат да намерят тази част или ако им е възможно да я поръчат за вас.
Благодаря ви много! Заемам се.

# 616
  • Мнения: 121
тя мощността е еднаква за един реотан. различно е времето през което той работи.
ако се врътне терморегулатора с цел да изключва по-късно нагревателя  може и да се оправи положението.

Здравейте, оправи се положението с лека врътка! Малко е зор, много трудно се върти и е странно винтче, но има подобрение. Ще се мъча да го врътна още малко.
Благодаря за съветите!

# 617
  • Добрич
  • Мнения: 6 273
Започнахте ли вече козунаците?
Друга година откривам сезона още в началото на април, но тази снощи ми беше първият козунак.

# 618
  • София
  • Мнения: 855
Аз ги започнах, но не пека в машината, там се меси и втасва, а после ги плета и пека отделно; тази година пробвах и малки козуначета във форми за мъфини. При следващата партида мога да пусна снимки.

С течение на годините, по метода на пробата, установих, че козунакът втасва добре и става на конци, ако пусна на тесто за 40-45 минути, после анулирам програмата и я пусна отначало за пълното й време от час и половина.

# 619
  • Мнения: 236
Здравейте, може ли да препоръчате най-доброто за бюджет около 300-400 лв? Макс 500 ако си заслужава. Четох доста назад я темата, но предимно става дума за проблеми и части, така че ще съм благодарен ако някой даде мнение. За сега съм загледал Panasonic SD-YR2540

# 620
  • Мнения: 1 519
Здравейте, може ли да препоръчате най-доброто за бюджет около 300-400 лв? Макс 500 ако си заслужава. Четох доста назад я темата, но предимно става дума за проблеми и части, така че ще съм благодарен ако някой даде мнение. За сега съм загледал Panasonic SD-YR2540

Аз съм с тази и съм мега доволна. Но мога да сравня само с едно Горенье,което беше пълен боклук. Не обвинявам марката, може да е жила дефектна машината

# 621
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 17 326
Здравейте, може ли да препоръчате най-доброто за бюджет около 300-400 лв? Макс 500 ако си заслужава. Четох доста назад я темата, но предимно става дума за проблеми и части, така че ще съм благодарен ако някой даде мнение. За сега съм загледал Panasonic SD-YR2540
ако купиш най-, най-  добрата хлебопекарна, но не спазваш основните изисквания за тестото  дали ще получиш добър резултат?

# 622
  • Мнения: 236
Здравейте, може ли да препоръчате най-доброто за бюджет около 300-400 лв? Макс 500 ако си заслужава. Четох доста назад я темата, но предимно става дума за проблеми и части, така че ще съм благодарен ако някой даде мнение. За сега съм загледал Panasonic SD-YR2540
ако купиш най-, най-  добрата хлебопекарна, но не спазваш основните изисквания за тестото  дали ще получиш добър резултат?

Това по никакъв начин не допринася за това, което питам. Може да си спестите безсмислените коментари, с тях във фейсбук.

# 623
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 17 326
ако ти харесва Панасоника няма смисъл да те разубеждаваме.
иначе за 130-140 лв. (под бюджета ти) също има добри машини. и части се намират за тях. проблемите са почти
еднакви при всичките марки.

# 624
  • Мнения: 236
ако ти харесва Панасоника няма смисъл да те разубеждаваме.
иначе за 130-140 лв. (под бюджета ти) също има добри машини. и части се намират за тях. проблемите са почти
еднакви при всичките марки.


Никъде не съм споменал, че искам машината да е 300-500 лв. Просто това ми е бюджетът. С радост приемам предложения за по 140 лв. стига да са качествени.

# 625
  • София
  • Мнения: 3 058
...Никъде не съм споменал, че искам машината да е 300-500 лв. Просто това ми е бюджетът. С радост приемам предложения за по 140 лв. стига да са качествени.

Най-големият Мулинекс/Тефал, по възможност без приставката за багети. Няма файда от нея, но пък оскъпява прилично модела. Просто по-скъпите машини са с по-издръжливи казанчета и по-мощни моторчета и нагреватели. Да, няма машина, която да пече като фурната на готварска печка, но има такива с по-добро изпичане отгоре. Мулинексът е от тях. лично за мен има един недостатък - прави много дебели странични и долни кори.

# 626
  • Пловдив
  • Мнения: 16 373
Някой с хлебопекарна на Лидл, който е направил сполучлив козунак може ли да даде рецепта и на коя програма.
Миналата година правих, стана просто сладък хляб.

# 627
  • Мнения: 24 855
Има отделна тема само за рецепти. Всъщност има една за козунаци и една за рецепти за хлебопекарна.
По принцип в машината всяка рецепта за козунак ще ти свърши работа, съобразена разбира се с обема на машината и стига да не те бърка че отгоре ще ти стане малко по-блед а не така запечен. И по-добре отделно да си пуснеш измесване (ако трябва и повече от веднъж), да изчакаш да си втаса колкото е нужно, което при козуначеното тесто отнема по-дълго отколкото при хлебно и там да оформиш и върнеш в казанчето да втаса още веднъж и да пуснеш само печене. Примерно 40 минути печене или най-много 45 и да провериш.
На програмите за различните хлябове дето си ги има, печенето обикновено е час някъде, това за козунак е много. А изсушиш ли го с твърде дълго печене - забрави за конците, видяла си че става просто сладък хляб.
Някои правят, на програмите за сладък хляб, но винаги я има вероятността да получиш точно това, а не козунак на конци. Минимумът тогава е да спреш по-рано печенето а не да кара до края. Но според мен пак е компромис такава програма, защото втасването е фиксирано и не се знае стига ли това време всеки път.
Или пък печенето да си ти е в нормална фурна а машината да ползваш само за "хамалската" работа - измесване на тестото и вкарване на мазнината в него, евентуално и втасване.
Имай предвид и че трябва доста малко да е ако ще печеш в машината. Моята машина като имах беше до 1кг, в нея по-малкият размер хляб беше с 450 грама брашно... но козуначе правех в нея с 300 до 350 грама Grinning Все ме беше страх че няма да успее да го омеси, толкова малко тесто беше. Но казанчето се напълваше накрая, изключено беше да правя по-голяма доза и да пека там. Иначе става, ако много си науми човек и/или иска малко количество и не си струва да изцапа половината кухня и да загрява голяма фурна за толкова.

# 628
  • Мнения: 14 486
Някой с хлебопекарна на Лидл, който е направил сполучлив козунак може ли да даде рецепта и на коя програма.
Миналата година правих, стана просто сладък хляб.
Разгледай първия пост на тази тема.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1643747

Има полезни съвети. И аз меся само в хлебопекарната на Лидл, след това сплитам, довтасва и пека във фурната. По рецептата на Морена, има я в същия първи пост. тази е

# 629
  • Добрич
  • Мнения: 6 273
0т 2009 г. (откакто купихме хлебопекарна) не купуваме хляб.
feedy, дълги години ползвах Мулинекс 5000 (най-големият Мулинекс без приставката за багети) и бях изключително доволна. Когато се наложида я сменям Мулинекс вече бяха Тефал и отново държаха цена. Този път се спрях на Горение 1600 и отново съм изключително доволна! Даже бих казала, че има и други предимства пред Мулинекс, освен ниската цена.

☆☆☆

Моите козунаци си стават на конци и само с една програма,  но добавям мазнината постепенно, след като тестото вече е оформено на топка.



Общи условия

Активация на акаунт