Машина за хляб - 68 тема

• 45 351
  • 679
  •   2
Отговори
# 90
  • Добрич
Резервни части за уреди Мулинекс, Горение и Тефал поръчвам от

България сервиз

Попитайте за съвместими с Вашите модели.

# 91
Благодаря, ще разгледам и ще попитам!

# 92
Здравейте. Имам такава хлебопекарна: https://www.emag.bg/hlebopekarna-star-light-12-programi-1134-gr- … 50w/pd/D60F67BBM/ . Тя ми е трета. Като се повреди казанчето, купувам чисто нова от този клас (до 110-120 лв.) тази изкара над 2 години вече (ползва се всекидневно). За първата купих казанче, май не беше много добро и повреди цялата хлебопекарна. Вие откъде си купувате резервни казанчета, не ми се купува отново нова (при условие че имам две изрядни и работещи, но без казанчета хлебопекарни)? Избрах си такова : https://www.gloria94-bg.com/chasti-hlebopekarni/vana-hlebopekarna-First . Написан е и моя модел, както и че стават и за ЛИДЪЛ-ските. Сайта и казанчето много ми приличат на онова дефектното, което купих като резервна част. Не си спомням преди откъде беше купувано. Имате ли опит с този или друг сайт с резервни части? Някъде срещах че има и поправка (смяна на лагерчетата отдолу (то това е повреденото на моите, осите падат). Имате ли опит и с такива поправени?
А с колко бъркалки е тази хлебопекарна,че не видях да е написано в описанието.

# 93
С две бъркалки е, най - стандартна, ребрандирана финлукс или горение ...

# 94
Често поръчвам казанчета от този сайт, не съм имала проблеми, коректни са и казанчетата си изкарват колкото оригиналът, дошъл с пекарната. И моята първа се счупи след 3 години употреба, но не е заради казанчето, толкова си карат при ежедневна употреба, понякога с по няколко последователни пускания.

Каква е доставката? С куриер на Спиди до адрес ли или може и до офис на Спиди. Спомням си, че предишната ваничка я поръчах изрично до офис и ми я пратиха с куриер на Спиди, с 10 лв.  доставка - мислех да им я откажа и да не я взимам. Поне онзи сайт беше такъв  - намерих го: https://www.zigifly.com/igrachki/konsumativi-za-silvercrest-i-ne … arna-silvercrest/ . Според мен ваничките са еднакви и печатите отдолу са еднакви ... има и бъркалки тази.

# 95
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Здравейте. Имам такава хлебопекарна: https://www.emag.bg/hlebopekarna-star-light-12-programi-1134-gr- … 50w/pd/D60F67BBM/ . Тя ми е трета. Като се повреди казанчето, купувам чисто нова от този клас (до 110-120 лв.) тази изкара над 2 години вече (ползва се всекидневно). За първата купих казанче, май не беше много добро и повреди цялата хлебопекарна. Вие откъде си купувате резервни казанчета, не ми се купува отново нова (при условие че имам две изрядни и работещи, но без казанчета хлебопекарни)? Избрах си такова : https://www.gloria94-bg.com/chasti-hlebopekarni/vana-hlebopekarna-First . Написан е и моя модел, както и че стават и за ЛИДЪЛ-ските. Сайта и казанчето много ми приличат на онова дефектното, което купих като резервна част. Не си спомням преди откъде беше купувано. Имате ли опит с този или друг сайт с резервни части? Някъде срещах че има и поправка (смяна на лагерчетата отдолу (то това е повреденото на моите, осите падат). Имате ли опит и с такива поправени?
отиди на снимката на казанчето и ще видиш с колко бъркалки е Smiley
има снимка на цялата машина, на казанчето и на допълнителните неща към машината.

# 96
Скрит текст:
отиди на снимката на казанчето и ще видиш с колко бъркалки е Smiley
има снимка на цялата машина, на казанчето и на допълнителните неща към машината.

Сега видях, благодаря!

# 97
  • до най-прекрасния мъж
Често поръчвам казанчета от този сайт, не съм имала проблеми, коректни са и казанчетата си изкарват колкото оригиналът, дошъл с пекарната. И моята първа се счупи след 3 години употреба, но не е заради казанчето, толкова си карат при ежедневна употреба, понякога с по няколко последователни пускания.

Каква е доставката? С куриер на Спиди до адрес ли или може и до офис на Спиди. Спомням си, че предишната ваничка я поръчах изрично до офис и ми я пратиха с куриер на Спиди, с 10 лв.  доставка - мислех да им я откажа и да не я взимам. Поне онзи сайт беше такъв  - намерих го: https://www.zigifly.com/igrachki/konsumativi-za-silvercrest-i-ne … arna-silvercrest/ . Според мен ваничките са еднакви и печатите отдолу са еднакви ... има и бъркалки тази.
Винаги в офис на куриер получавам ваничките, обаче не помня на кой куриер, защото най-близките ми офиси са врата до врата. Има телефони, звъннете и попитайте, ще Ви кажат с кой куриер работят и могат ли до офис да я пратят. Сайтът, от който сте поръчвала, е на официалният сервиз на Силвъркрест. И от тях съм вземала, пак са ми плащали до офис.
Много марки имат съвместими ванички и други части. Писала съм тук как си купих това пекарна и установих, че не само ваничките, ами и механизма, който е на дъното на пекарната е съвместим между Силвъркрест и Горение. Така си поправих моят Силвъркрест с части от Горение за има-няма 20 лв и ми седи за резерва.

# 98
Да, те са ребрандирани, от един китайски (предполагам) завод са правени и само различни марки ги продават, различни доставчици и търговци.

# 99
Момичета, да ви попитам хлебопекарните стават ли само за месене на тесто , а после аз да си го пека където искам. Никога не съм имала такъв уред.Смятам да си закупя ,но само с цел месене. И може ли да се използва и само за втасване ? На всичките пише че имат еди си колко програми, но не пише какви са.

# 100
Севи, всички машини имат програма месене и процеса спира.Всички имат и програма тесто- тя включва месене и втасване и спира дотам.

# 101
Благодаря ти !  Ами чудесно тогава. Сега остава да избера правилната. Вече се спрях на една която ме устройва като цена.

# 102
  • София
Благодаря ти !  Ами чудесно тогава. Сега остава да избера правилната. Вече се спрях на една която ме устройва като цена.
Имайте в предвид ,че пекарните за хляб са с различна вместимост и това трябва да е водещото при Вас. Ако пише до 1 кг-означава,че пече/меси общо количество тесто 1 кг. това са тези с една бъркалка. Тези с две бъркалки мисля че са до 1,200 или 1,500 кг.

# 103
  • Буркина Фасо
Момичета, да ви попитам хлебопекарните стават ли само за месене на тесто , а после аз да си го пека където искам. Никога не съм имала такъв уред.Смятам да си закупя ,но само с цел месене. И може ли да се използва и само за втасване ? На всичките пише че имат еди си колко програми, но не пише какви са.
ако не правиш хляб не виждам смисъл от покупката на хлебопекарна.
един планетарен миксер ще ти върши по-добра работа.

# 104
Мда, то основното предимство е че мяташ всичко вътре и се случва целият процес от-до в уреда и само в един съд. Ако е само за тесто, рядко ми се занимава изобщо с хлебопекарната че казанчето с бъркалките са ми по-дразнещи за миене отколкото нормална купа.  Иначе за омесването - всяка хлебопекарна ще ти омеси тестото. Всичките имат поне по една програма за тесто, обикновено е месене + втасване. Някои имат и отделна дето е само омесване, без втасване.
Само втасване (ако трябва да е без месенето) май не съм виждала да имат, някои знам че ползват програма за квасене на мляко че държи там топличко... но за мен това е безсмислено нещо ако правилно съм разбрала. Мятам купата в микровълновата и я затварям вътре колкото да е в затворено пространство, не съм фен на форсирано с топлина втасване за повечето печива. Ако толкова е зор да е и затоплено, винаги може в леко затоплена и изключена фурна също да стане това. Някои слагат купата над тенджера с гореща вода, това също не го харесвам но става пак.
Хлебопекарната си е полезен уред, но ако няма и да се пече в нея хлябът, поне аз клоня към месене на ръка или евентуално по препоръката в горния пост - с миксер. Миксерът поне и за други неща служи, че и ги върши добре и  заема пак толкова място в кухнята.

Общи условия

Активация на акаунт