Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 424

• 45 788
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив

Енгин в сторито си:
Съобщението на канал Fox TV за съвместното излъчване с 8-те национални канала на Турция

Отново в сторито на Енгин:
Научихме, че материалите за палатки и другите помощни средства, които трябва да стигнат до нас днес, се съхраняват в пристанище Караташ от офиса на областния управител на Караташ. Трудно ни е да разберем тези пречки, когато лежим в парника/зеленчуковата оранжерия, вместо сами да построим палатка, за да поберем повече хора. Опитваме се да контролираме нервите си. Нашият интернет е претоварен или изключен. Ако можете да се свържете с Öğuzhan Uğur, моля, пишете, може би ще се формира обществено мнение. Ако има развитие, ако нашите материали са на път, ще ви информираме отново.

Следват имена на хората ангажирани с помощта за земетресението - в случая, доставка на палатки. Там е и името на Енгин.
За сведение - кой е Öğuzhan Uğur: Турски музикант, режисьор, сценарист и интернет личност.
Ето и негова снимка:

# 196
Момичета Two Hearts
Спокоен  ден!
Излязоха кадри заснети с дрон от епицентъра - апокалипсис. Просто релефът на земята е променен.
Не зная какво да кажа - тъжно и болно ми е за хората там. Загиналите са много, а живите ги очаква труден живот.

# 197
  • Пловдив

https://www.birsenaltuntas.com/dizi/turkiye-tek-yurek-8-ulusal-k … rj4sC_sPC8Gns6Hu8 

Турция едно сърце... Популяризира се съвместното излъчване на 8 национални канала
ATV, FOX, Kanal D, Kanal 7, Show TV, Star TV, TRT 1 и TV8 ще излъчват заедно.

В тези дни, когато най-голямото земетресение от миналия век остави дълбоки рани в сърцето на Турция, най-гледаните 8 национални телевизионни канала на Турция се обединяват за помощ. На 15 февруари, сряда, в съвместното предаване на ATV, FOX, Kanal D, Kanal 7, Show TV, Star TV, TRT 1 и TV8 ще се проведе кампания за подпомагане на раните от земетресението, поразило страната.

За нашите граждани, които са преживели опустошителните последици от земетресенията, засегнали Кахраманмараш и Хатай, Адияман, Газиантеп, Адана, Османие, Малатия, Диарбекир, Шанлъурфа и Килис, предаването на живо ще се излъчва по всички канали едновременно, където Турция ще бъде едно сърце. В съвместното предаване, което предстои, водещи имена от света на изкуството, бизнеса и спорта ще подкрепят пострадалите от земетресението.

Благотворителната кампания "Турция едно сърце", която ще започне в 20.00 часа в сряда, 15 февруари, даренията, които ще бъдат събрани от популярните им сериали и програмни лица на ATV, FOX, Kanal D, Kanal 7, Show TV, Star TV, TRT 1 и TV 8, помощта ще бъде предадена на AFAD и Kızılay.

...............................
AFAD - Организация за управление на бедствия и извънредни ситуации на Турция;
Kızılay - Турският червен полумесец е най-голямата хуманитарна организация в Турция и е част от международното движение на Червения кръст и Червения полумесец.

# 198
Спасиха  двумесечно мъниче от развалините 128 часа след земетресението. Бог се е смилил над него и го е съхранил в студа, без вода, без храна. Ще живее и както на него са помогнали, така и то един ден ще порасне достоен мъж, който ще помага също като ангел хранител за околните. Вярвам,че доброто все повече се увеличава и разраства в света.

Лека полека, живота ще продължи там.  Дано оцелелите имат късмет да водят нормален живот.

Спокойна неделя.

# 199
Момичета Two Hearts
Пари ще се съберат - от благотворителните акции, от цял свят им помагат хора, отделно колко държави изпратиха спасителни екипи и всеки спасен живот е нещо ценно, но никой и нищо няма да излекува душите на хората там.
Толкова отчетливо и ясно помня 4 март 1977 година 21,20ч. неделя. Бяхме легнали вече, а майка беше в банята. Татко /лека му пръст/ сновеше от нашата стая до банята и викаше "спокойно деца, спокойно жена - земетресение".Ужасът още е в ума ми, при все, че магнитута е бил много по-нисък  заради отдалечеността. Стражица се усети също, но мястото където бях  беше много устойчиво. Преживявала съм и едно на 8 етаж /бях нощна смяна/ -  там чухме първо бучене от гората. Но, слава Богу  магнитута им е бил по-нисък.
Извинявайте, че се отплеснах с този пост на сериозна тема, ама от снощното видео ми е едно болно.
При все, че това са били маслинови насаждения - пораженията са огромни. А населените места - страшно е само да си помисля.

Скрит текст:

# 200
  • Пловдив

Eнгин в сторито си е пуснал това видео:
Можете да се свържете с номера по-долу за раздаване на храна и материали за палатки.

Става въпрос за гр. Елбистан.
От уикипедия: Елбистан е град и област в провинция Кахраманмараш в Южна Турция. Населението му е 142 548 и е най-населеният район на провинция Кахраманмараш. Това е и най-големият район на провинцията по площ и има четвъртата по големина равнина в страната.

# 201

Привет момичета!
Тези дни нямам много време за писане!
Но ще наваксам!

# 202
Момичета Two Hearts
Трудно се пише сега, защото всеки се е задълбочил в своите си неща и на фона на случващото се около нас.
На всичкото отгоре във ФБ започнаха да излизат незнайно откъде разни  новини свързани  с обясненията или предсказанията на най-различни капацитети. Защо било станало така, как би могло да бъде, какви да са очакванията... Цитират се сеизмолози, геолози, че се намесват и политолози.
Опитвам се да чета избирателно, но се сещам, че и преди години се пишеха плашещи неща /на които никой не обръщаше сериозно внимание, предвид продължаващото нехайство във всички сфери/ за промяна в климата, за замърсяването и опустошаването на природата,  отделно където хората стават алчни и правят всичко в угода за собственото си благополучие. Ето и сега - некачественото строителство ще е причината за огромния брой жертви. Светът, ако иска да оцелее - трябва да се промени.  Но, това няма да стане за жалост.
Започвам да вярвам  на конспиративните теории за  изкуствено създадени нови болести, за умишленото унищожение на учени създали лекарства за социално значими заболявания, за необясними събития и предсказания за катастрофални бедствия...  и още и още...  Не ми се мисли какво ни очаква, ако една малка част от всичко това се случи.
Само един пример - знаете, че ходя  на Сл.бряг за физиотерапия и рехабилитация /церя си шийните прешлени/ и всеки път се изумявам от строителството на някои хотели. За да са на така престижната първа линия - направо са на плажа. Преди години хотел "Бургас" който също е на плажа фоайето му беше под вода - приливните вълни не могат да бъдат спрени с няколко торби пясък... А има и други - просто вижте Гугъл мапса и ще видите - ама много е важно да са там най-отпред... Пък сигурността - кой го интересува? Важното е, че някой е прибрал или изпрал купища пари и 100/100 летува някъде другаде, където има девствена природа и чисти плажове, както и ниски, кокетни хотелчета...
Изпитвам  яд, че нищо не помним, от нищо не си вземаме поука, ами си караме на принципа " далече е от мен". 

Сега ми се иска, новите филми и сериали да не се занимават с  глупости и  задължителните  отмъщения, затвор и болница, семейни дразги - тъпи свекърви, лоши бащи - ами да направят нещо социално значимо. Как да се справят хората с проблемите, как да бъдат обединени, как да мислят позитивно и да си помагат. Стига с  тези пистолети, интриги, отмъщения и подлости. Да показват всяка една написана минута от СЦ  как хората да бъдат човеци.
А не да ми пишат глупости как земетресението създавало нови неща /езера, планини и морета/!? - нека сега да идат и да видят как са се създали огромни пропасти не само на повърхността на земята, ами и в душите на хората със загубите които търпят  без вина.

Иска ми се да завърша позитивно, ама толкова много съм набрала инерция, че не мога. Сещам се за тази песен - "Надежда" направена след опустошителното земетресение и последвало цунами в Япония - 2011 година.
"Разсърдили сме Боговете и земята ни тресе се под нозете,
земята ранена е, явно я боли...
Надежда има ли кажете, могат ли да се изтрият греховете,
от днес с теб да сме повече прощаващи
и малко по-добри..."

Светът беше потресен, но какво се промени... Японците обаче май са друго "тесто" хора  с друго мислене и поведение. Справят се.
Ами ние?

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 16:33 от Марта_49

# 203
  • Пловдив

https://www.birsenaltuntas.com/dizi/ortak-yayin-2/15992/?fbclid= … 6ccddHx2kKpGg03KE

От Бирсен преди малко статията - всичко знае тя:

Халит Ергенч, Арас Булут, Енгин Акюрек, Еда Едже и Демет Йоздемир се срещат в общо предаване
В предаването на 8 канала на 15 февруари лицата на Disney Plus също ще бъдат заедно за съвместно предаване.

Тече трескава подготовка за съвместното издание. 8 национални канала ще подпишат отдавна невиждана солидарност следващата сряда и ще съберат помощи за земетръсната зона с известните си екранни лица. В предаването, което ще се проведе в студиата на ATV между 20.00 и 02.00 часа, 2 по 2 ще бъдат съпоставени 8 канала.

Съответно са се съчетали TRT и ATV, Star и tv8, FOX и Kanal 7 и Show TV и Kanal D. TRT и atv ще започнат стрийминг първи и ще излъчват между 20.00 и 21.00 часа. По-късно ФОКС и Канал 7 ще съберат подкрепа за зоната на земетресенията. Потокът ще продължи по този начин.

FOX ще окаже пълна подкрепа на предаването с екранните лица не само на канала, но и на Disney Plus. Çağla Şıkel и Tümer Doğru ще бъдат модератори на FOX и Channel 7. В ефира ще бъдат на живо бранд лицата на Disney Plus и екранните лица на FOX.

Çağla Şıkel/Чаала Шъкел

Tümer Doğru/Тюмер Доору.

ДОПЪЛВАМ - ами никой не ме е покрил...
От сторито на Енгин:

В момента само багерът ще е достатъчен, имаме нужда от дизел СПЕШНО!
Следва адрес...

Потвърдено
12 февруари 21.15 ч

Шанлъурфа

Има 18 възрастни хора, които никога не са получавали помощ и 6 деца.
Одеала, дрехи, палта, обувки, храна.

Следва адрес и телефон.
Шанлъурфа (Şanlıurfa) - град в Югоизточна Турция, осми по големина в страната, административен център на едноименния вилает Шанлъурфа.

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 21:30 от mariana51

# 204
Да си пожелаем лека и свокойна.

# 205
Привет.
Помня едно земетресение от 2014 година. Големият  трус беше в Егейско море към 6.5  по рихтер.  В  някой части на България се усети, включително в родния ми дом. Живеем на висок етаж и беше доста силно, чак ме хвана страх.

Марта   За жалост  нашите "строители" и "политици " не са ни поставили в по-добро и различно положение от това на съседите. Дано Бог да ни пази.  Дори няма да има кой да търсим отговорен, както кой да го подведе под наказание и институция която да работи както трябва .  Сигурно звучи доста черногледо, но като човек занимаващ се с Туризъм, съм се сблъсквала  с доста абсурдни ситуации. Хубаво е,че все пак има хора които се опълчват на несправедливото изсичане на дървета ,  застрояване, заличаване на природни обекти и убиване на защитени видове.  Има надежда..

Относно ДП, навремето също ме ядоса тази фраза за земетресението.  Смешно е , някой да се впечатли от подобно изказване.  Но едва ли сц са мислили,че сега ще ги споменаваме с лошо и ще се сетим за тях изобщо Joy  Всъщност до ден днешен не мога да се начудя на някои от преумиците им. Не мога да преглътна соления привкус  на абсурда  с парцеливата бременност.

Тези дни ще гледам пак Бягство.
Желая ви  спокойна нощ със Санджар и Мелек.

# 206
Добро утро момичета Two Hearts
Хубав и успешен ден понеделник!

# 207
Добро утро!
 Успешен старт на  късметлийска и спорна нова седмица!

# 208
  • Пловдив

Здравейте в понеделник. Днес е последният ден от обявения траур в Турция.
На 15, в сряда, ще има благотворителна кампания под мотото "Турция едно сърце".
Вероятно ще премине подобно на кампанията от 2011 г. за пострадалите от земетресението във Ван.
Снимките са от тогава, а ето и едно видео: https://www.facebook.com/watch/?v=722953881164869
Тогава също бяха поканени популярни личности от всички сектори, в т.ч. и актьори от сериалите снимани към момента.

ДОПЪЛВАМ - Енгин в сторито си, кучето спасител Протео, което загина в търсене на живот в земетръсната зона в Турция:

Почивай в мир Протео

Тези от нас, които са част от мексиканската армия и военновъздушните сили.

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 11:44 от mariana51

# 209
Привет момичета Heart!
По спокойна седмица да си пожелаем!
Продължават спасителните операции,дано още хора имат късмет и да са живи!
Енгин е доста активен в ИИ, и разбираемо!
Спокоен ден и пълен с хубави новини!

Общи условия

Активация на акаунт