Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 20

• 64 390
  • 801
  •   1
Отговори
# 105
Скоро си пусках ТСХ, вдигнала съм го на 2.9 от 1.9.Гърдите пак започнаха да ме болят.Явно има някаква връзка.Прогестеронът ми е леко завишен, но гинеколожката каза, че няма страшно, а мамоложката каза да не пия нищо за тези болки в гърдите.

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 13:16 от ДХ3

# 106
ДХЗ, ти отиваш на към хипо.

# 107
ДХЗ, ти отиваш на към хипо.
Пия хормон от септември, сега ще вдигна два  дни на на 0,50 Еутирокс, а останалото време 0,25.Ще тествам след месец.

# 108
А, щом си на хормон, ок. Но нали знаеш, да тестваш и фт3 и 4.

# 109
Да, сега ще тествам пак и тях, Като мине месец на тази доза.Макар, че зимата малко скача ТСХ.Ендокриноложката ми беше казала Две тествания годишно- в топлия и най-студения месец.Лятото обикновено тествам всички хормони.

# 110
До два-три дори и четири месеца може да си позволите да чакате цикъл. Промените настъпват след половин до една година от липсата на цикъл така, че спокойно.
В смисъл?
В смисъл такъв да не предприемате още да пиете нещо, а да изчакате. Ако все пак решите, че  за вас би било добре да удължите идването на цикъл след тези 6 месеца- 1 година , ако евентуално ще е спрял (и не можете да изтърпите жестоките горещи задушаващи вълни,  които ще ви връхлетят с такава сила, че свят ще ви се вие, ) може да започнете хормонална терапия дори една година след спрял цикъл.
pepa57 споделете кой вагинален крем ползвате.

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 16:00 от La Gitana

# 111

В смисъл такъв да не предприемате още да пиете нещо, а да изчакате. Ако все пак решите, че  за вас би било добре да удължите идването на цикъл след тези 6 месеца- 1 година , ако евентуално ще е спрял (и не можете да изтърпите жестоките горещи задушаващи вълни,  които ще ви връхлетят с такава сила, че свят ще ви се вие, ) ...

Познавам лично дами на които им е спряло от раз, без да имат нищо от ужасяваща симптоматика която споделяме тук. Вкл и двете не са качили и грам отгоре. Едната пък изглежда поне 10 години под реалната си възраст . Толкова им завиждам. На мен януари не ми дойде и сега съм пак с вълни, прилошаване, главоболие, а ги бях забравила последните 4 месеца с цикъл ...

# 112
Аз съм пила 3 месеца Дуфастон, но няколко години преди 48, заради нередовен цикъл, мисля че добре ми се отрази.
Най-добре е с гинеколога да се объдят нещата за и против, но не със всеки доктор се получава, та не знам в случая какво да кажа.

# 113
La Gitana - ваг.кремове Replens и Ainara. Но не съм в Бг, не знам какви има там.

# 114
Разбира се _re_ge
Има изключения и не е задължително да се появят всички симптоми, но това зависи от общия здравен статус на индивида и годините в които се намира от спирането на цикъла, предполагам.

# 115
Разбира се _re_ge
Има изключения и не е задължително да се появят всички симптоми, но това зависи от общия здравен статус на индивида и годините в които се намира от спирането на цикъла, предполагам.

трудно ми е да анализирам но и на трите ни се случи на една и съща възраст =50г. Освен това моето общо здравословно състояние към него момент на начало беше на най-добро ниво, костната плътност към него момент също беше най-добра - здрава с много висока физческа активност и издържливост, освен това на техния фон и не пуша. Аз се влача в този период вече 5-та година. И състоянието ми в момента е по-лошо от трите ни. Аз съм с хипертония на лекарства - те без, аз съм хиперхолестеримия - те без , аз съм с начална арторза на стави  - те без. Говорили сме си сравянвайки разни неща. На  мен от трите ми е дошло най-късно и най- продължително и болезнено като процес, както и цял живот съм била с дълъг болезнен обилен цикъл от трите ни. И трите сме били винаги зиморничави. Те са си зиморничави и до сега. Аз съм от 5 години все мокра потна , все ми е горещо.

# 116
Сетих се също, гинеколожката ми предписваше 2-3 години преди менопаузата вит. Д. Още го вземам, ежемесечно, в минимални дози.
Влияе на костната плътност, имунитета и пр...

# 117
До два-три дори и четири месеца може да си позволите да чакате цикъл. Промените настъпват след половин до една година от липсата на цикъл така, че спокойно.
В смисъл?
В смисъл такъв да не предприемате още да пиете нещо, а да изчакате. Ако все пак решите, че  за вас би било добре да удължите идването на цикъл след тези 6 месеца- 1 година , ако евентуално ще е спрял (и не можете да изтърпите жестоките горещи задушаващи вълни,  които ще ви връхлетят с такава сила, че свят ще ви се вие, ) може да започнете хормонална терапия дори една година след спрял цикъл.
pepa57 споделете кой вагинален крем ползвате.
Вълните започнаха яко при първият месец липса на цикъл,също и не спането.
Сега втори месец съм без цикъл,:
да видим.Взех час и с др гинеколог да видя какво ще каже

# 118
  • Sofia
Приемате ли някакви приспивателни?
От аптека,без рецепта и да действат.

# 119
Писала съм и преди, но ще се повторя. Аз съм от жените, на които цикъла спира от раз. Две години преди това имах скъсяване на цикъла и намаляване на количеството. След като не ми дойде два месеца направих хормонални изследвания, ехограф и две консултации с различни гинеколози. Никога не съм имала вълни, не се потя, не съм качила килограми, спя по 7-8 часа непробудно, спортувам активно /ски, йога, чат-пат фитнес/, либидото ми е на ниво. С една дума всичко е както преди. Наскоро направих рутинните прегледи /АГ и мамолог/плюс костна плътност. Тази година ставам на 50г., лекарите както и аз самата не мислят, че е необходима някаква терапия. Приемам колаген, магнезий, вит Д и лекарства за кръвно, понеже от 15г. съм с хипертония. Това е, ако нямате нужда не се тъпчете с хормони.

Общи условия

Активация на акаунт