Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 20

• 64 329
  • 801
  •   1
Отговори
# 75
Едното ми дете е с кистозни яйчници, млада е, на 20. Няма болка, няма смущения в цикъл. За сега. Следи се, ежегодно.

# 76
Фаастък, нека си направи изследвания за инсулинова резистентност.Почти винаги ИР върви с кистозните яйчници.Ще е чисто информативно изследване, не е задължително да има проблем.

# 77
  • София
Благодаря ви, успокоихте ме!
Аз уж съм чела, че е нормално, но като се случи в действителност и е странно ...

Аз пък да ти кажа, че е най-добре да отидеш на профилактичен. Подчертавам последното, за да не ти идват разни депресивни мисли.Smiley Най-вероятно е нормално. Обаче при мен това прескачане се оказа киста на яйчника. Първата лекарка ми каза, че е от възрастта без да ме гледа на ултразвук. Втората откри проблема и в момента го лекуваме. Дано успеем, че хич не ми се ще да се стига до операция, но тя каза, че така не може да се остави кистата. Освен, че обърква цикъла и прескача 2 пъти в годината, го прави и много обилен и желязото ми падна под нормалното.
В тоя ред на мисли, някой правил ли си е операция на киста на яйчинците? Къде в София, за колко време се възстанови, какво се заплаща за лапароскопска такава?

НеПоКоРнА на мен ми правиха операция. При мен имаше и миома и дермоидна киста на яйчника. Така че трябваше да се махне задължително. Тя кистата беше смазала буквално яйчнита и трябваше да го махнат.
Операцията беше лапароскопска вив Вита. Махнаха миомата и кистата с яйчника. Струваше ми 1600 лева преди 2 години. Възстановяването беше сравнително бързо. Това което най ме тормозеше беше гела с който бяха напълнили коремната кухина за да се станат сраствания. От него корема ми беше доста подут.
Иначе аз 10 дена след операцията бях на 10 дневно пътуване с мотор, така че сравнително бързо е възстановяването Simple Smile

# 78
За тези с проблемите със съня, ако няма друго заболяване, особено на ЩЗ ( че съм минала през това и знам как спях по 2-3 часа на нощ🙂 ) на мен ми помага периодично милгама н, 10 дни сутрин и вечер по 1. Моя позната ми го каза и хич не вярвах, но при мен подейства. През 3-4 месеца правя такъв 10-дневен курс с милгама н. Сигурно звучи много лаишки за много челите и за тези дето се изследват, но ето на, доволна съм аз. Писала съм го тук преди време и реших пак да го споделя.

# 79
Аз точно от Милгама и Уримил бях вдигнала Б12 над горната референтна граница, спях като пън. Предполагам ще стане и само с Б12, но мисля, че е добре да се изследва преди да започне да се пие.

# 80
  • при Arctic Monkeys
Аз днес ходих на лекар. В единия ми яйчник имало два фоликула, които не са се пукнали поради липса на овулация.
Пия дуфастон, да видим. Егати тъпата работа ...

Последна редакция: вт, 07 фев 2023, 17:24 от karmacoma

# 81
Аз днес ходих на лекар. В единия ми яйчник имало два фоликула, които не са се пукнали поради ипса на овулация.
Пия дуфастон, да видим. Егати тъпата работа ...

Закъснява ли ти?
Оф, да взема и аз да ида на лекар с това мойто десетдневно закъснение...

# 82
Оф, да взема и аз да ида на лекар с това мойто десетдневно закъснение...
Ако не си ходила скоро на гинеколог, е хубаво да отидеш, за да си спокойна че няма нещо притеснително.
От там нататък, така ще е в пременото 😎

# 83
  • при Arctic Monkeys
Закъснява ми, почти десет дни.

# 84
Да попитам при киста на яйчника имате ли леко кървене при бърсане след пишкане извън цикъл.
Преди няколко месеца имах същият проблем. Тогава след преглед ми казаха че кървенето е от кистата.

# 85
Aз получих кървене една седмица след края на цикъла, поради липса на овулация и създалата се киста. Пих примолут нор, кървенето спря и цикъла се нормализира. При повторен преглед кистата си седеше там, беше намаляла с няколко мм, но си беше там. Доктора ми каза, че ако нямам други аномалии трябва да отида на преглед след 6 месеца. Ще видим този месец как ще е, но тази киста така ли се оставя и се очаква да се стопи ли?

# 86
И аз се нареждам с подобен въпрос. Не съм пила хормони, но си е там и ми разваля дзена.

# 87
ААаа, Маре, що я мислиш? Аз даже я бях забравила, но сега като ви чета се присетих, че и аз съм се обзавела с киста и си я нося. Правих сериозен детокс преди няколко дни, някой има ли наблюдения дали се стапят при подобни пречиствания на организма?

# 88
Е, за да ти правя компания. Wink Замислила съм се за нещо с инозитол, или от хималая, или тинктура от билкова аптека.

# 89
Аз ще подновявам боуен терапията, но първо трябва да отида на масаж, че имам подаръчен ваучер и да не изгори.

Общи условия

Активация на акаунт