Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 20

• 66 058
  • 801
  •   1
Отговори
# 180
Може ли повече инфо за горчивката и дъвката?

# 181
Аз от преди 40г съм почнала с полипите. Имам няколко хистероскопии за премахването им.

От моето АГ знам, че полипите най-добре се виждат около овулация.

# 182
А аз от моя АГ знам, че най- добре се виждат след края на менструацията. Тогава лигавицата на матката е тънка, а само там, където е полипа има удебеляване.

# 183
Може ли повече инфо за горчивката и дъвката?
Да, купих я от аптеката. Казаха ми по 2 зрънца на ден.
Скрит текст:
Горчивка взех на Maurers и Stroh Austria, ако няма първата. По 1 с.л. на ден.

Пак казвам, че принципно вярвам повече на лекарите и лекарствата, ама бях под стрес и реших да пробвам.

Скрит текст:
Аз от преди 40г съм почнала с полипите. Имам няколко хистероскопии за премахването им.

От моето АГ знам, че полипите най-добре се виждат около овулация.
А аз от моя АГ знам, че най- добре се виждат след края на менструацията. Тогава лигавицата на матката е тънка, а само там, където е полипа има удебеляване.
Ходих по време на овулация и сега ще ходя след цикъл, да видим.

# 184
  • София
Само да кажа, че полипите са в резултат на хормонален дисбаланс. Така че, да, "хормоните играят".
Да, така е. Факт, заседналия начин на живот, стрес, много причини. Но пък веднъж случили се, едната корекция на хормони, още повече с противозачатъчни, няма да разреши проблема, напротив - ще го задълбочи. Просто трябва да се махнат.

# 185
  • София
На 40-41-42 годишните ще кажа,че сега при вас се появавт изменения, както и при нас преди. Това не трябва да ви стресира, ще свикнете с промените лека полека. Менопаузата е далече пред вас. Наслаждавайте се на живота, не се вглеждайте и не тичайте всеки месец на преглед от страх. Ако много ви е страх два пъти в годината е предостатъчно за проследяване и си намерете лекар, на когото да му имате доверие.

# 186
На 40-41-42 годишните ще кажа,че сега при вас се появавт изменения, както и при нас преди. Това не трябва да ви стресира, ще свикнете с промените лека полека. Менопаузата е далече пред вас. Наслаждавайте се на живота, не се вглеждайте и не тичайте всеки месец на преглед от страх. Ако много ви е страх два пъти в годината е предостатъчно за проследяване и си намерете лекар, на когото да му имате доверие.
В последните години развих доста голям страх по отношение на здравето, явно от мисълта, че минавам 40. Ще се опитвам да го давам по-спокойно. Немимуемо ще вървя напред, няма друг начин.

# 187
При мен нещата започнаха по-джазово през месец май 2020 г. Добре, че се сетих да надникна в сайта БГ МАМА и да потърся отговори на моите състояния  и така попаднах на темата. Много ми помогна и помага!
Последните два месеца цикъла ми е много оскъден. Ей го трябва да ми дойде на 27.02, а гърдите зпочнаха да ме болят от тази събота. Преди не беше така - гърдите започваха да ме болят седмица преди цикъла.

# 188
И аз сега ще чета назад в темата, за да видя какви добавки пиете, че преди четох по диагонал.

# 189
С добавките внимателно.Аз пия вит Д-заради дефицит,С и магнезий.

# 190
И аз пия само вит. Д, по лекарско предписание.

# 191
Много е индивидуално.
Моята миомектомия я направихме без неразположения, кръвоизливи, външни причини. Просто се видяха миомите изненадващо на последния ми профилактичен АГ. Посъветваха ме да се махнат, махнахме. Да съм била на 44 сякаш тогава, че си мина бая време вече. Аз наистина оплаквания нямам, освен бавния ми цикъл, както го наричам. Безсънието може да се причисли също, но от него не страдам, чета, гледам филм, извеждам си кучето понякога (да, в 2, в 3 се случва Wink, случва се и да поработя, така си свобождавам пък деня за нещо. Освен всичко, безсънието ми се случва и по причини тип-майка съм, мисля ги тези деца, когато имаме ситуация някаква. ТА легна си в 22:00 поспя и към 2 се ококоря. После към 5 пак заспивам. Това, ако се интерпретира като симптоматика, току виж и йога подхвана по нощите, знам ли.
НО, това не ме изхвърля от графата, включих си игликата ей така аз.
Наследствено ако погледна - баба ми е една от първите жени с пълна хистеректомия у нас май, рядко са правени някога такива интервенции. И то млада е била, майка ми дете. И си се отживя без цикъл жената, без грам смущения, вълни, чудеса. Късмет. Майка ми пък с цикъл до над 50, да кажем, че чак около 55 официално и спря. Аз с моята миоматична матка (която все пак пупу не прави проблеми за сега), ако се влача до 55 шасагръмна. Та честно казано, кое е по-малкото зло е много индивидуално.
Почивка, хубава храна и щастие - и всичко ще е топ.

# 192
Айде, дойде ми снощи след 18-19 дни закъснение. По принцип имам обилен цикъл от 14 години насам, откакто съм родила второто ми дете. Сега ми се струва още по-обилен. Предполагам заради голямото закъснение. През нощта направо ми беше студено, ставах да си меря температурата. Днес си купих витамин С 500мг и изпих. Дано помогне!

Какво правите при обилен цикъл за намаляване?

# 193

Какво правите при обилен цикъл за намаляване?
Кръвоспиращи-Метергин, Дицинон , но особено първото ми действа много зле, страничните ефекти са ужасни.

# 194
Здравейте отново и от мен,след като не ми дойде януари,вчера ми дойде “нещо” с 12 дни закъснение да видим,но от няколко дни чувствам такава тежест в корема и е издут ужасно дано премине сега след като дойде нещо  да видим.Вие имате ли тежест в корема и подуване?
Успех на всички ни

Общи условия

Активация на акаунт