Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 20

• 66 055
  • 801
  •   1
Отговори
# 195
  • при Arctic Monkeys
Здравейте отново и от мен,след като не ми дойде януари,вчера ми дойде “нещо” с 12 дни закъснение да видим,но от няколко дни чувствам такава тежест в корема и е издут ужасно дано премине сега след като дойде нещо  да видим.Вие имате ли тежест в корема и подуване?
Успех на всички ни
Аз имам, в момента съм в цикъл след 4 дена дуфастон.
Изобщо това с корема ми става някакво перманентно състояние, много неприятно.
Пуснах си цитонамазка и пролактин и ft4, всичко ми е в норма.
Да видим следващия цикъл дали ще го има и кога.
Нямам намерение да пия хормони, като не иска да идва, ако ще.

# 196
Здравейте отново и от мен,след като не ми дойде януари,вчера ми дойде “нещо” с 12 дни закъснение да видим,но от няколко дни чувствам такава тежест в корема и е издут ужасно дано премине сега след като дойде нещо  да видим.Вие имате ли тежест в корема и подуване?
Успех на всички ни
Аз имам, в момента съм в цикъл след 4 дена дуфастон.
Изобщо това с корема ми става някакво перманентно състояние, много неприятно.
Пуснах си цитонамазка и пролактин и ft4, всичко ми е в норма.
Да видим следващия цикъл дали ще го има и кога.
Нямам намерение да пия хормони, като не иска да идва, ако ще.
И аз така,реших да не пия прогестерона който ми изписа гинеколожката и ако дойде дойде,сега дойде нещо да видим и да явно това с корема ще е вече така,ужасно неприятно,но поради тази тежест и подуване не смея да се кача на кантара и само се чудя какво да не ям или ям,за да се “оправи”положението.
Чувствам се балон и много некомфортно,а съм постоянно на режим,не смея да ям
Милион неща вече,абе много неприятно състояние

# 197
FT4 трябва да е от среда към горни граница.

# 198
  • при Arctic Monkeys

И аз така,реших да не пия прогестерона който ми изписа гинеколожката и ако дойде дойде,сега дойде нещо да видим и да явно това с корема ще е вече така,ужасно неприятно,но поради тази тежест и подуване не смея да се кача на кантара и само се чудя какво да не ям или ям,за да се “оправи”положението.

[/quote]
Ха, с теб сме на един хал. Аз се връщам от лекар, изписаха ми примулот нор. Ми няма да го пия.
Има ли натурални заместители на тоя прогестерон? Май ще трябва да сядам и да чета темата назад.

# 199

Ха, с теб сме на един хал. Аз се връщам от лекар, изписаха ми примулот нор. Ми няма да го пия.
Има ли натурални заместители на тоя прогестерон? Май ще трябва да сядам и да чета темата назад.
[/quote]
Хахаха и аз търся натурален прогестерон ама нещо не се ориентирам

# 200
Има биосъвместим, ако не лъжа са ми давали да се мажа, не помня защо.( алопатичен лекар).На първо”четене” това излиза, има
още варианти:
https://www.amazon.com/Organic-Excellence-Feminine-Balance-Therapy/dp/B0016B1E02

# 201
  • при Arctic Monkeys
Има биосъвместим, ако не лъжа са ми давали да се мажа, не помня защо.( алопатичен лекар).На първо”четене” това излиза, има
още варианти:
https://www.amazon.com/Organic-Excellence-Feminine-Balance-Therapy/dp/B0016B1E02
Хммм, мерси! Ще ходя до Испания и ще потърся там, ако не го намеря, ще поръчам.
Благодаря ти ДХЗ!

# 202
януари не ми дойде и екстрите се върнаха. вълните и денем и нощем и сърцебиенето нощем почнаха пак да ме мъчат . И за д ами е е още по-добре имам проблем с тазобедрената става на десен крак. Януари ходих по лекари правих ренген и ЯМР ( тя и лявата не била добре, но поне за сега не ме боли). За съжаление с нищо не могат да ми помогнат, артроза и износване и препаратите не ми помогнаха също. правиха ми озонови инжекции - минимално подобрение. Трябва да отслабна, дори и да нямам кой знае колко за сваляне за моите габарити и да си пазя крака, като отлагам по възможност до последно смяната на става. като ти кажат нещо такова и вълните ти се струват детска песничка на този фон...

# 203
Реге, коя степен ти е коксартрозата?
Точно гледам тези дни упражнения за тазобедрените стави, ако искаш ще ти пратя няколко.

# 204
  • София
Re_ge, ма не е ли рано за артроза? Наистина е плашещо. Има ли Нещо, което може да  задържи процеса? Познавам много добър кинезитерапевт и ортопед др.Чонгов.

# 205
  • Бургас
Мен преди две години -  на 47г. като бях, ме заболяха коленете, ама направо стълби не мога да кача, ходих на ревматолог и каза - начална фаза на артроза,  пих миналата година 6 месеца някакви добавки с яйчени черупки, тази година съм решила 6 месеца да пия колаген, има ли друго с какво да си помогна, барем се забави процесът

# 206
И аз вече се присъединявам към вас - почти на 44 г съм.
Два пъти ми махаха полипи, като последния път излезе и хиперплазия на ендометриума. Лекарят, който ме оперира ми каза, че само ще ме следи и не ми изписа нищо. Потърсих и второ мнение, млад лекар беше и ми изписа Кистоп за три месеца с цел да се нормализират хормоните. Започнах го тази седмица. Иначе изследвах естрадиол и прогестерон, всичко е в норма.

# 207

Какво правите при обилен цикъл за намаляване?
Кръвоспиращи-Метергин, Дицинон , но особено първото ми действа много зле, страничните ефекти са ужасни.
Или калий фосфор Ц.

# 208
Не се чувствам добре днес.
Този витамин С никаква работа не ми свърши да намали кръвотечението. /изпих общо 1000мг. вчера - две таблетки по 500, днес сутринта изпих една таблетка 500
Супер много кръв ми изтече за две нощи и днес ми е втори ден.
Откакто станах ми е нещо лошо, при физически усилия - вървене и т.н. ми става още по-лошо.
Отделно и доста се притесних да не съм изгубила прекалено много кръв тоя път....

Звъня на една гинеколожка, не вдига...

# 209
Абе по принцип най-добре е лекар да ти каже какво да правиш, но обикновено изписват Дицинон, или калций фосфор c, и ако няма ефект от тях, накрая изписват дуфастон или оргаметрил, примолут нор.
Витамин c не мисля че може да спре толкова силно кръвотечение.
Един път пих витамин к1, но той е тежка артилерия и по-добре не пробвай сама, без лекар да ти го препоръча.
Ако не можеш да се свържеш с гинеколог, пробвай личния лекар 🤔

Последна редакция: пт, 17 фев 2023, 09:20 от Lemy

Общи условия

Активация на акаунт