Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 22

• 39 403
  • 780
  •   1
Отговори
# 105
I am, внимавай с Вецев. Особено за раждане живот и здраве - проучи хубаво и помисли.
Хубаво е, че са ти дали утрогестан , много пъти се шегувам ,че форума знае по- добре от много лекари:grinning:

# 106
  • София
I am, Аз бях при Вецев и при Чучумишев (фетален АГ) и съм доволна. При всеки лекар трябва да си внимаваш 😀

# 107
I am, внимавай с Вецев. Особено за раждане живот и здраве - проучи хубаво и помисли.
Хубаво е, че са ти дали утрогестан , много пъти се шегувам ,че форума знае по- добре от много лекари:grinning:

Бихте ли казали защо? Може и на ЛС. Планирам и аз преглед при него този месец.

# 108
Здравейте, бихте ли споделили и на мен? Аз се следя при него по здравна каса, но започнах да ходя и в токуда, че имам някои съмнения и все още се двоумя при кой да раждам. При мен ще е секцио по медицински причини.

# 109
Здравейте, аз снощи получих кафеникаво зацапване и веднага тръгнахме към АГ болницата. Гледаха бебето, всичко уж е наред, но факт, че аз си имам зацапване. Сложиха ме на системи и ми биха нещо мускулно. Ще съм в болница три дни. Проблема сега е.. да бия ли Клексана днес... или да чакам да спре зацапването?

# 110
Нмх не се спира при зацапване.
За Вецев може да четете в темата за Шейново , писали сме няколко жени какво прави и как действа. Който е секцио няма проблем,но за естествено раждане......

# 111
  • София
Не бих избрала Шейново втори път, там ми беше предишната бременност и последния преглед ми беше точно при него. Загубих го. Ако някой желае подробности, може на ЛС.

# 112
Има ли възможност при биене на клексан всеки ден пак да има загуба.

# 113
Radi, за съжаление нищо не е сигурно. НМХ помага изключително много, но е важно да се следи с ехографа, да се гледат дозите дали са адекватни и как ти влияе всичко на теб. При всички положения, щом си на терапия вече правиш необходимото.

# 114
  • Sofia
Има ли възможност при биене на клексан всеки ден пак да има загуба.
Терапията с НМХ помага против прекомерното съсирване на кръвта и осигурява добър кръвоток към бебето.

За съжаление обаче причините за загуба са много, не е само тромбофилията. Прилагай си терапията, следи се редовно на ехограф, останалото е Божа работа. В повечето случаи всичко е наред, така че прави всичко, което зависи от теб и не го мисли.

# 115
  • Варна
А тези, които сте на терапия, следите ли се по-често на ехограф от обичайното? При мен прегледите са си както и преди да знам за нея - веднъж в месеца. Там към края само зачестяват. В МД има опция за интензивна ЖК, но не са ми я предлагали в случая.

# 116
Да,моите бяха през две седмици при двама различни лекари.

# 117
  • Sofia
Да,моите бяха през две седмици при двама различни лекари.
И аз бях така. При двама различни и прегледите ми се падаха през две седмици.
Отделно всеки месец (на 4 седмици) от 8г.с. до 28 г.с. - ЕМ/ФМ.

# 118
Препоръка за добър имунолог в гр. Варна?

# 119
Здравейте,

Клексан през ден има ли смисъл да се бие? Хетерозигот съм по PAI и ACE. Резултатите от коагулацията ми са добри, АГ-то каза, че превантивно заради мутациите трябва да пия през ден клексан. Да, ама Лисичков ми беше казал, че това е пълна безсмислица. Кого да слушам сега? В 6г.с. съм, чак на 13-ти имам час при Тончев и се чудя какво да правя дотогава.

Общи условия

Активация на акаунт