Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 22

• 39 413
  • 780
  •   1
Отговори
# 135
Аз бях в 6-та седмица, бяхме видели на преглед точно преди това сакчето и жълтото мехурче, но там си беше останало. Виждаше се нещо като  клетки,малко , но крайно недостатъчно за почти 8-ма седмица. 3 дена боледуване без антибиотик. Вдигах два пъти до 39, но бързо ги свалях, че на мен панадол много ми действа.

# 136
  • Варна
Константинова на мен ми каза, че с тези мутации може и да избутам успешна бременност (хетеро PAI и ACE), но си е до късмет. Каза, че вероятно не би ми изписала НМХ ако в епикризата ми не пишеше "множество остри и подостри микроинфаркти в плацентата" и освен това и майка ми е имала една загуба в 6-ти месец, естествено края на 60-те години не се знае защо. Разпитва ме за семейното "наследство" де. Баща ми и той пък с разширени вени беше цял живот, уж понеже китарист и с китарата все прав с часове. Накрая и крака му отрязаха, но той беше вече и с рак, та не знам и аз има ли отношение към мен или няма. Мисълта ми е, че взе под внимание различен вид факти за мен преди да ми каже просто - "имаш ли и PAI и ACE си за терапия".
Относно ковида, да - уж при мен беше съчетано и с ковид според теста, който си правих. Но при мен нямаше симптоми други освен температура, която съм сигурна, че не беше от ковида. Ама при положение, че ковид продължава да си има, как да разчитам че няма да лепна пак за трети път и да не взимам никакви мерки...

# 137
Излязоха ми резултатите - хомозигот АCE при хетерозигот PAI. Ще трябва да мина през хематолог като се пооправи времето да видя какво ще ми каже, че АГ-то игнорира PAI-то.

# 138
Brin, супер интересна е таблицата, не беше ми попадала, благодаря.
Аз като се заслушах в предния епизод, една дама разказва за ранна и късна загуба, и как при нея се оказало от придобита тромбофилия (анти фосфолипиден синдром). Та тя се чудеше при все че е евтино и неинвазивно изследване защо не се прави масово, като може да спести толкова болка и мъка. https://www.informedpregnancy.com/listen/episode/1ebd96b1/christina-perri-part-23
Малко е тежък епизода, аз сега съм в 9м и си поревах, та имайте едно наум.
Точно, те лекарите си имат някакви препоръки за изследвания след 1-2-3 загуби, но момичетата, които са минали през това, знаят колко е тежко, и ако има как да си го спестят, е абсолютно разумно.
Аз имам една бременност почти без терапия, само в 9м и след раждане, но втората се оказа доста различна. Някъде във втори триместър спряхме нмх, защото правеше много синини. За 3 седмици се озовах със спастична маточна артерия и бебето от 60-я перцентил беше слязло на 30-я. Та се оказа че е нужна, въпреки уж нискорисковите мутации. Та.. медицинските препоръки са едно, майчината камбанария друго.

# 139
Здравийте, момичета!
Искам да попитам в 30 г с съм на фракси 0,4 от днес ми изписаха и през ден натаспин х по 1 таблетка през ден някоя пила ли го е така че гледам че всички всеки ден го пият ?
Ще прикача и снимка на иследванията

# 140
Здравейте. Имам останали количества фраксипарин 0,4 и 0,6. Годни са до 2025г. Ако някой се нуждае, може да ми пише на лично съобщение.

# 141
  • София
Доника, натаспин не е критично важен, важното е че терапията с НМХ ти е всеки ден. Успех!

# 142
Относно презастраховането от лекарите в БГ, аз лично мисля че е прекалено - затова и има недостиг после на инжекции за такива, за които наистина имаме нужда (с лайден и предистория). А и с или без терапия пак е възможен аборт по други причини.
Аз лично, ако нямах предпоставки, щях да се насладя на бременността, без да се дупча всеки ден, защото и самите изследвания нон стоп също натоварват психически.
Най-важното е да се се следят жените при лекари, които знаят какво да правят, за мен там е проблемът- че са малко и повечето даже при кървене не знаят какво да правят, затова и половината изписват терапия, защото чули че така правят другите..

# 143
  • Варна
Здравейте. С + тест съм и 7 дни закъснение на цикъла. Имам мутация хомозигот 4G/4G и предната бременност изкарах от 8гс до края на Фраксипарин 0,3.
Още не съм ходила на лекар и не съм се чувала със следящата ми, но се чудя дали да почвам фраксито отново ?
Направо изтръпвам при мисълта за него и болката от синините  😔

# 144
  • София
Miss V, тихичко честито, и почвай инжекциите, щом миналият път това е сработило, да ти е мирна главата. Стискам палци всичко да е наред 🍀

# 145
Имам въпрос на който съм питала хематолога си но искам и вие да кажете: Досега приемам фраксипарин 0,3 но имам клексан от 0,4 и мисля да ги използвам. Казват че са еднакво и че няма проблем. Вие какво мислите? Благодаря!

# 146
Здравейте,

Излязоха всичките ми изследвания - финално имам хетерозигот PAI, ACE, MTHFR и MTRR.

Имам една успешна бременност, тогава не подозирах дори за тромбофилията и една неуспешна, завършила с кюретаж.

Имам вече пуснати ПКК, ДКК, хормони на ЩЖ, всички показатели на коагулацията, хемоцистеин, витамини и изследванията за тромбофилия. Насочила съм се към Паскалева за преглед и съвети занапред.

Имам два въпроса.

1 - Как си записвате час при нея и много ли се чака за час?

2 - Предвид мутациите ми, според вас инжекции ли ще ми препоръча?

Благодаря предварително!

Хубав ден!

# 147
Здравейте,

Обикновено около 20-25 число на месеца излиза графикът на Паскалева за следващия месец. Аз лично звъня на 20-ти и ако още не е излязъл графикът, ги питам кога се очаква да излезе и звъня, когато са ми казали. Ако звъннете в първите дни след като са го пуснали, може и още за началото на следващия месец да си запишете час.

Относно терапията, всеки случай е индивидуален, но от разказите на момичета в групата, съм останала с впечатлението, че изписва инжекции от началото на бременността, само ако сте с високорискови мутации (т.е. Лайден и протромбин). Но нека и другите се изкажат по въпроса.

Здравейте,

Излязоха всичките ми изследвания - финално имам хетерозигот PAI, ACE, MTHFR и MTRR.

Имам една успешна бременност, тогава не подозирах дори за тромбофилията и една неуспешна, завършила с кюретаж.

Имам вече пуснати ПКК, ДКК, хормони на ЩЖ, всички показатели на коагулацията, хемоцистеин, витамини и изследванията за тромбофилия. Насочила съм се към Паскалева за преглед и съвети занапред.

Имам два въпроса.

1 - Как си записвате час при нея и много ли се чака за час?

2 - Предвид мутациите ми, според вас инжекции ли ще ми препоръча?

Благодаря предварително!

Хубав ден!

# 148
На мен с PAI хетерозигот, MTHFR A1298C хомозигот доц.Конова ми изписа Клексан от положителния тест най-вероятно до края..

# 149
  • София
Имам въпрос на който съм питала хематолога си но искам и вие да кажете: Досега приемам фраксипарин 0,3 но имам клексан от 0,4 и мисля да ги използвам. Казват че са еднакво и че няма проблем. Вие какво мислите? Благодаря!
Клексан 0,4 съответства на Фраксипарин 0,4 като доза, до колкото знам Клексанът няма разфасовка 0,3. Иначе и 0,3 и 0,4 са профилактични дози, не мисля, че ще е проблем да си го ползвате, минимална е разликата в двете дозировки, а ако 0,4 ви идва повече от необходимото, то това вероятно ще се види на следващите изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт