Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 22

• 39 430
  • 780
  •   1
Отговори
# 165
Yan25, не са ли всички частни лаборатории?
Мисля че или геника има голяма надценка поради бранд и специализация или някой от двата допълнителни фактора е много по-скъп от останалите 12. Но и аз клоня към синево. Искам да питам 14 ли са общо факторите или има още?

# 166
Много са,но тези те касаят за бременност са предостатъчно в Синево . Геника е частна,но генетична,другите са за всичко. Затова е по- скъпа,аз не виждам смисъл да се дават тези пари,но всеки си знае.
Светлозара,как няма смисъл? То ако е нисък и кървиш от него,значи е проблем. Аз си го изследвах като имах кървене, хич не чаках някой да ми казва. Ако решиш отиваш и пускаш.

# 167
Много са,но тези те касаят за бременност са предостатъчно в Синево . Геника е частна,но генетична,другите са за всичко. Затова е по- скъпа,аз не виждам смисъл да се дават тези пари,но всеки си знае.
Светлозара,как няма смисъл? То ако е нисък и кървиш от него,значи е проблем. Аз си го изследвах като имах кървене, хич не чаках някой да ми казва. Ако решиш отиваш и пускаш.

Ще пусна утре.. и на двете ръце вените ми са бодени от системите... дано да ми намерят вена. Но те гледаха, гледаха... не виждали отлепване, не виждали хематом, нямало проблем с бебето. Имам един полип.. точно къде е не знам, АГ ми го откри, каза че няма как от него да кървя. В болницата ме изследваха кръв, урина.. фибриноген - всичко е в норма. Единственото нещо, което и според мен е логично.. е да е нисък прогестерон. Аз имах киста на жълтото тяло, която се махна.. но по някаква моя логика, с махането й и прогестерона е паднал.

# 168
Да,пусни си ,за да ти е мирна главата.
Друг вариант е от аспирин ,ако пиеш.

# 169
Да,пусни си ,за да ти е мирна главата.
Друг вариант е от аспирин ,ако пиеш.

Не, не пия Аспирин.. само бия Клексан 0,4

# 170
Пакетът, който се пуска при повечето (чисто профилактично, а не с вече претърпяна загуба) е основният с 4-те фактора. Ако от там излезе нещо, се пускат допълнителни. Поне това ми казаха от Геника.
Тъй като аз вече имах една загуба, избрах пакет по тяхна препоръка ( не беше вписан като пакет, а по-скоро бяха две комбинации от изброените). Сумата общо беше 320лв.
По-късно излезе, че имам Фактор 5 Лайден и пуснах едно допълнително за 40лв (не съм давала нова проба, използваха първата, която съхраняват), което излезе, че е окей и до там спрях. При въпрос към генетика и АГ има ли нужда да правя допълнителни, отговорът бе категорично не, тъй като е ясно, че ще съм на терапия със сигурност. Високорисковите мутации единствено могат да доведат до по-висока дозировка, но това се следи с последващите изследвания след вече доказана бременност, няма смисъл от 100 неща.

# 171
Предполагам сте от Плевен някъде.
Мога ли да попитам от къде си намирате инжекциите?

Може ли някой да ми каже много ли и притеснителна стойността на този Д-димер?
Бременна съм в 8 г.с. на Клексан и Аспирин протект през ден.

Здравей, от написаното не се разбира дали биеш Клексана всеки ден или през ден. Искам да кажа отново - писано е много пъти, но нека се каже още веднъж. Такава терапия като Клексан/Фраксипарин през ден НЯМА. Инжекцията има активна сила 12 часа, а за д а се образува тромб са нужни 32. Затова се бие на всеки 24 часа или иначе казано всеки ден по едно и също време.

Здравей! Редувам през ден Клексан 0.4 и на другия ден Аспирин протект. Така ми го изписа доц.Конова.. Anguished

# 172
Не съм от Плевен, от Бургас съм, но без значение инжекциите ги намирам ужасно трудно. Последно във Фрамар имаха налични по 1-2 опаковки и обикалях аптеките да си купя, намерихме познати в Софармаси от там взех няколко опаковки, познати от София ми пратиха още 2, от една група във Фейсбук за тромбофилия намерих жена на която и бяха останали 10 бр. Много трудно, от едната аптека ми обясниха, че от време на време ги пускали и правят списък със записвания, после ги спират за месец-два, после пак ..

# 173
Това не е нормално, ужасно е!
Мен точно това ме спира с опитетите, а вече имам 1 мисед, защото не знам от къде да ги търся и ме страх да си ги бия.

Не съм от Плевен, от Бургас съм, но без значение инжекциите ги намирам ужасно трудно. Последно във Фрамар имаха налични по 1-2 опаковки и обикалях аптеките да си купя, намерихме познати в Софармаси от там взех няколко опаковки, познати от София ми пратиха още 2, от една група във Фейсбук за тромбофилия намерих жена на която и бяха останали 10 бр. Много трудно, от едната аптека ми обясниха, че от време на време ги пускали и правят списък със записвания, после ги спират за месец-два, после пак ..

# 174
Здравейте! Предстои ми да ди правя пренатален тест. По телефона ми казаха, че е желателно да пропусна слагането на фракси преди изследването. Слагам инжекциите в 18:00 всяка вечер и ме притеснява факта да пропусна инжекция. Дали ще е проблем да сложа фракси примерно в 10:00 часа сутринта

# 175
Ако имате познати, които пътуват до Турция, може да ги вземате от там. Една инжекция  там излиза с около 2 лв по-евтино.

# 176
Там приемат ли нашите рецепти? 🤔

Ако имате познати, които пътуват до Турция, може да ги вземате от там. Една инжекция  там излиза с около 2 лв по-евтино.

# 177
На мен досега не са ми искали рецепта. Не мога да кажа със сигурност, но предполагам ги приемат.
Те нямат фраксипарин, имат само клексан и всъщност сравнението е за цената на клексана в момента.

# 178
Здравейте! Предстои ми да ди правя пренатален тест. По телефона ми казаха, че е желателно да пропусна слагането на фракси преди изследването. Слагам инжекциите в 18:00 всяка вечер и ме притеснява факта да пропусна инжекция. Дали ще е проблем да сложа фракси примерно в 10:00 часа сутринта

На мен ми казаха,че трябва да са минали 24ч от поставянето на клексана. Зависи в колко часа ще ви вземат проба. Твърде рязка промяна е от 18ч на 10ч сутринта, повечето изместват часа малко по-плавно. Ако сте сложили инжекция в 14-15ч и на следващия ден ви вземат пробата следобед не е ли по-добре? Така няма да имате повече от 32ч, които са опасни за образуването на тромб?
Ако са по-малко от 24ч има риск да няма достатъчно днк от бебето и да ви искат повторна проба, зависи също така в коя г.с.  сте - малките седмици съответно имат по-малко ДНК и инжекциите не помагат допълнително.
Аз бях 11+3 и имах 6% днк при задължителни 2%, за да е успешна пробата за тестване. Успех!

# 179

На мен ми казаха,че трябва да са минали 24ч от поставянето на клексана. Зависи в колко часа ще ви вземат проба. Твърде рязка промяна е от 18ч на 10ч сутринта, повечето изместват часа малко по-плавно. Ако сте сложили инжекция в 14-15ч и на следващия ден ви вземат пробата следобед не е ли по-добре? Така няма да имате повече от 32ч, които са опасни за образуването на тромб?
Ако са по-малко от 24ч има риск да няма достатъчно днк от бебето и да ви искат повторна проба, зависи също така в коя г.с.  сте - малките седмици съответно имат по-малко ДНК и инжекциите не помагат допълнително.
Аз бях 11+3 и имах 6% днк при задължителни 2%, за да е успешна пробата за тестване. Успех!
  Много благодаря за разясняването! ♥  Имам час за 10:30 и тогава ще съм в 11+2 иначе по телефона ми казаха, че трябва да има 10 часа след фраксипарина отстояние или направо да пропусна поставянето му.

Общи условия

Активация на акаунт