За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 26 677
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
Пикантен сладко кисел сос на ънкъл бенс само за ориз ли ползвате или и в други комбинации ? Моите в момента не искат ориз. Не знам защо. А имам 2 бурканчета сос.
Не го ползвам, ама... за пилешко по китайски (панирано на хапки) и със  соса ... или пилешко или свинско със зеленчуци на тиган и соса, пак тип китайско... това ми хрумва на мен (нали съм маниак на азитската кухня...)
А някой казваше, че не си пада.... ама не помня кой... толкова невероятно ми звучи...
Пък ако не искат сега ориз, сосът може да чака нали... в бурканчетата.

# 121
Със спагетите няма да го ядат. Те си имат 2 соса за спагети. С пилешко може да пробвам.
Ние по принцип много рядко взимаме китайско. Защото много е специфично и не можем често да го ядем. Започва да остава и да се търси по-обикн. вкус. Но тогава, когато се решим да поръчаме китайско всичко се омита. След това пак почивка от него.

# 122
  • София
...............................
На степен 6 от 9
Повечето колежки са ти показали своите палачинки, да не остана по назад ще ти покажа едни от моите .
Обичам ги тънички, фини, и да посягаш след всяка една и да не спираш, едва ли не, толкова са хубави, ами французка им работа, знаят си хората и ние ги повтаряме. Има си малко нещица, които са от значение при приготвянето им. Тази моя рецепта също има престой на студено ,но за по кратка от 30 до 60 минути, на мен така ми е удобно. Освен това всеки път преди да се излее черпака със сместа се намазва тиганчето с парченце масло и се разнася със силиконовата четка, ама всеки път, има си защо така да се направи, Моренка извинявай ,но предпочитам да ухаят на масло пред олиото. Освен това, след като я изпечеш и сложиш в сервизна чиния крайчетата и веднага се намазват също със силиконовата четка с парченце масло, така няма да се изсушават, пробвай и няма да сгрешиш.
ФРЕНСКА РЕЦЕПТА ЗА ФИНИ ДОМАШНИ ПАЛАЧИНКИ

а тук има още 7 рецепти - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_634.html

# 123
  • Sofia
Душата, аз ги слагам в кутия с капак докато ги изпържа всичките и не са сухи. Пък и няма как да си играя да мажа всяка готова с каквото и да е, че следващата е готова и т.н.  Simple Smile

# 124
и без това ако са на купчина няма как да изсъхнат тези отдолу.

# 125
  • Ст.Загора
Здравейте , забравила съм в мазето голям буркан със свинска мас от миналата година . Има ли начин да я оправя , че да не мирише на стара мазнина ?

# 126
  • Sofia
Здравейте , забравила съм в мазето голям буркан със свинска мас от миналата година . Има ли начин да я оправя , че да не мирише на стара мазнина ?
Не съм особено веща с маста, ама миризмата на стара (или каквато да е нередна) мазнина е непоправима според мен. Wink

# 127
  • In transit
Ако мирише на огранено, хвърляй...няма оправия. Ще развалиш яденето, в което я сложиш.

# 128
Тиквата малко е хрупала, но бил много, много вкусен, също като моя.
😁Посъветвай ги следващия път тиквата да я задушат леко в тиганче преди да я завият в тиквеника, да омекне предварително.

# 129
Търся изпитана рецепта за Пай Банофи. Благодаря Flowers Hibiscus

# 130
Ако е гранясала, това няма как да се оправи, развалено си е и не бива да се яде.
По принцип маста изтрайва в мазе и повече, но ако мазето е доста хладно. На днешно време на повечето жилища не са такива и маста по-добре в хладилник да стои.

# 131
  • София
Витаминче,и аз да кажа за палачинките.Спроден мен зависи какъв тиган ползваш.Когато правя повече палачинки използвам едновременно два тигана.Палачинките се получават различни,въпреки ,че сместта е съща.Най- хубави става на чугунения тиган за палачинки.Сместта забърквам от вечерта(без яйцата) и я оставям в хладилника.На сутринта първата работа да извадя сместта,слагам яйца,ако ми се вижда гъста добавям малко вода.Докато се оправям сместа си почива.След това вътре добавям разтопено масло.Тигана мажа само преди първата палачинка.Сместа забъркана вечерта ми харесва повече(гладка е ,няма бучици брашно),а и си спестявам време на следващия ден.
Трябва да пробваш различни рецепти и да откриеш твоята.

# 132
Не помня в блога, на коя от кулинарките тук имаше торта с бисквитен крем " тип" Лотос. Търсех при Марчева, но не открих, все си мислех, че е при нея, моля за съдействие!

# 133
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%BC%D0%B5%D0%BB

Аз съм правила като слагам и един белтък в бисквитките,  за спойка. С готово дулсе. Без шоколад отгоре.

Всъщност,  тогава ползвах рецептата на Ала-Бала. Ето, намерих я и нея:

https://albisrecipebook.blogspot.com/2015/05/blog-post_25.html

# 134

Пай „Банофи”
Продукти:
350 гр маслени бисквити
100 гр масло
1 буркан Дулче де лече или 1 кут. варено кондензирано мляко (около 370-400 гр)
3-4 банана
400 гр високомаслена сметана
настърган шоколад или прясно смляно кафе
Приготвяне:  Разглобяема тортена форма или такава за пай се намаслява. Бисквитите се смилат и се смесват с разтопеното масло. Слагат се в тавата като се притискат плътно, а отстрани се прави борд. Блата се запича в предварително загрята на 180 С  фурна за около 10-15мин. след което се охлажда. Върху бисквитената основа се разстила карамеленото мляко, отгоре се нареждат нарязаните на кръгчета банани. Покрива се с разбитата сметана и по желание се наръсва с настърган шоколад или прясно смляно кафе.
Може да се направи и в индивидуални формички.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт