За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 26 801
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
Минавам да се отчета, че правих баничките с оризови кори на Пепчо, ето тези: https://pep-4o.blogspot.com/2022/10/blog-post_26.html. Много вкусни станаха и изчезнаха светкавично вкъщи. По-лекички са от класическите. Моите бяха със сирене и яйце.

То няма и вкус точно на извара това нещо, иначе си е хубаво. Ако пасирам нормална извара в блендер няма да е същото, ама извара го кръстили - нека пък да е извара. Точно на нещо тип маскарпоне го оприличавам, но не толкова гъсто и с много по-ниска масленост де.
Направо си е цедено мляко това. За сладкиши става, но иначе предпочитам крема сирене или цеденото мляко. Или направо от истинската извара, онази в бомбичките.

# 376
  • Sofia
И това не е, друг продукт е и е по-различно.
+1
Кремообразната извара Пилос е с пухкава консистенция, та няма нищо общо не само като име с цедено или  друго кисело мляко.

# 377
Няма общо с кисело/цедено мляко тази извара.

# 378
Ето я отзад

# 379
Ами не знам, аз успешно си правя с тази извара бисквитена торта с шоколад и маскарпоне се води, но замествам маскарпонето с изварата и си стои стегнато. За други рецепти може и да не е приложимо, но за мен си е ок и като вкус, и като консистенция, най-вече е много по-бюджетна. Последно я купувах за 7 лв кг.

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 17:02 от vermilion21

# 380
  • Велико Търново
До тук, тортата изглежда като обинтован свински бут... Дано стегне някак и като я наръся с бонбони придобие визия Simple Smile
Благодаря ви!!!

# 381
  • софия
Ама си изпълнителна Simple Smile Капакът е интересна иновация.
Наръси с шаренко, може да сложиш някой и друг плод и ще стане добре.

# 382
  • Sofia
Ами не знам, аз успешно си правя с тази извара бисквитена торта с шоколад и маскарпоне се води, но замествам маскарпонето с изварата и си стои стегнато. За други рецепти може и да не е приложимо, но за мен си е ок и като вкус и консистенция, най-вече е много по-бюджетна. Последно я купувах за 7 лв кг.
Ама тя си е супер кремообразната извара Пилос,  като крем е сама по себеси.. Simple Smile
Просто е съвсем различна от маскарпонето... сирена са, но различни и едното е пухкаво (и не би държало добре по тежки блатове), другото - много плътно.

# 383
  • In transit
vermilion21, стои ти стегнат крема, защото слагаш шоколад. Simple Smile

Скк, ще се получи тортата. Hands Pray

Много е интересно как сравнявате два продукта, единия от които е с 6% масленост, а другия с 40-50%.Grinning
За мен въпросната извара най-близо вкусово се доближава до рикота. Но, уточнявам, че не говоря за лидълската рикота, а за рикота с марките Brimi или Gran ricotta на Biraghi. За тях в момента се сещам, че са супер кремообразни. Отделно рикотата пак не е със същата масленост, като лидълската извара, а са поне 10-12%.
Като консистенция изварата може да е като цедено мляко, но вкусово има разлика.

# 384
Няма общо с кисело/цедено мляко тази извара.
Аз имах предвид, че вкусово се доближава.
По начин на приготвяне едва ли е същата, но не съм се интересувала.
Колкото хора, толкова и мнения, важното е, че изварата е ок, харесвам я и аз.

# 385
Тази лидълска извара киселее ли, тип заквасена сметана?

# 386
Мисля, че при Mikkey гледах наскоро шоколадови бисквитки във формата на сърце.....и уж ги отделих, но точно сега когато ми трябват не ги намирам 😒. Бяха с амонячна сода, шоколад, какао, моля ако някой се сеща за рецептата, да пусне линк
Пламена , на мен не ми киселее ...

П.п големи редакции, голямо нещо 🙈, извинявам се

# 387
# 388
Благодаря 😘 💐

# 389
  • София
Тази лидълска извара киселее ли, тип заквасена сметана?
Напротив, за мен сладни.
Защо мисля, че съм я купувала с 10% масленост, а сега на снимката виждам 7...

Общи условия

Активация на акаунт