За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 26 799
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
а, дясната опаковка. Сетих се, че има и лявата, но не съм купувала от нея, но от другото трябва да има останало, до днес беше италианска седмица.
Може да е  било смесено с пудинг, аз го правя понякога (по-скоро варен крем с жълтъци) https://pep-4o.blogspot.com/2015/10/blog-post_16.html ето на бисквитената ми торта . Всъщност тази торта е много лесна и за мен е по-добър избор от такава с готови блатове.
Скрит текст:

# 361
  • Sofia
Моля ви, кажете ми какво да забъркам като крем за торта.
....Питанката ми е какъв лесен, ама много лесен крем да направя за готови блатове...
36% течна сметана на Лидл - разбиваш половината и смесваш с маскарпоне, подслаждаш с пудра захар, ванилия - божествен крем, като всичко що е с маскарпоне. Simple Smile
Това става ли и с лидълското маскарпоне?
Тоест, питам, защото: веднъж правих крем маскарпоне и пудра захар, стана гъст и тежък, и разредих с прясно мляко.
Става.  Но както писах + бита сметана.  Жълтото нямам идея от какво да е било.

# 362
  • София
...........и двете опаковки са много добри, няма значение ,коя ще ползваш, ползвам и двете, става по жълт защото има добавени жълтъци

# 363
В заведение и щом е бил доста по-лек кремът, вероятно жълтото е като при Пепчо от пудинг с такъв цвят.
Тортата която е показала е неприлично вкусна, колкото пъти съм я правила ми е идвало да си я изям сама... а не съм такъв фен на сладкото. Прави се само когато сме много хора, за да може да свърши преди някой да успее да изяде много Grinning

# 364
Ауу, тортата, която Пепчо е показала, е супер. Правила съм я, чуд-на.

Иначе лесен крем за торта за мен е опаковка маскарпоне, кисело мляко и пудра захар. После мацам върху бишкоти от Лидл и супер лесна и бърза торта имам. 😊

# 365
Аз маскарпонето го замествам успешно с лидълската сладкарска извара. Не съм усетила да има разлика във вкуса.

# 366
Оооо, няма нищо общо.
Тортата на Пепчо е просто фантастична!

# 367
  • In transit
Няма как да се сравнят маскарпоне и сладкарска извара. Нямат нищо общо като вкус и консистенция.

Витаминче, както ти е писала Марчева, жълтеникавия цвят идва от добавени жълтъци... това си е класически крем за тирамису. Жълтъци, маскарпоне, захар и сметана. Получава се лек, ароматен и въздушен крем.

Маскарпонето, ако се смеси със сладкарската извара или рикота + захар също се получава чудесен крем, но самостоятелно си е с доста силен и мазен вкус.

# 368
аз пък предпочитам маскарпонето със заквасена сметана и конд. мляко. вариантът маскарпоне с бита сметана нещо не ме кефи твърде много. но е въпрос на вкус, повечето хора припадат. аз даже и крема за торта "щастливеца" предпочитам с маскарпоне, бял течен шоколад и заквасена сметана. но мои си извращения.

# 369
  • София
Витаминче_, понеже искаш лесна рецепта, погледни тук:

https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%B8%D0%BD%D0%B8

Иначе имам и рецепти за жълти кремове, ако те интересуват.

# 370
На какво казвате сладкарска извара от Л., ако не е български продукт може ли някой да каже какво пише на самата опаковка като заглавие?

# 371
  • In transit
На какво казвате сладкарска извара от Л., ако не е български продукт може ли някой да каже какво пише на самата опаковка като заглавие?

На това. Не е български продукт, полски е, но нямам в момента опаковка за да видя какво пише отзад. По-течна и кремообразна е от нашата извара. И от рикота е по-течна.

# 372
То няма и вкус точно на извара това нещо, иначе си е хубаво. Ако пасирам нормална извара в блендер няма да е същото, ама извара го кръстили - нека пък да е извара. Точно на нещо тип маскарпоне го оприличавам, но не толкова гъсто и с много по-ниска масленост де.
Правила съм крем с това и с бита сметана и стана добре, но моят беше сложен за пълнеж на руло тогава. За торта не посмях да го препоръчам че все пак мазнината е това дето стяга а тук е доста по-малко. На мен ми беше идеално в случая - исках да е по-лек десертът, че беше и посред лято поводът за който го правих.

# 373
Ясно, това май е киселото мляко с 10% масленост. На такива неща слагам и масло в крема и така стяга, и/или бял шоколад.

# 374
И това не е, друг продукт е и е по-различно.

Общи условия

Активация на акаунт