За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 26 803
  • 747
  •   1
Отговори
# 345
  • Sofia
Моля ви, кажете ми какво да забъркам като крем за торта.
....Питанката ми е какъв лесен, ама много лесен крем да направя за готови блатове...
36% течна сметана на Лидл - разбиваш половината и смесваш с маскарпоне, подслаждаш с пудра захар, ванилия - божествен крем, като всичко що е с маскарпоне. Simple Smile

# 346
  • Велико Търново
Такава ли?

# 347
# 348
  • Велико Търново
Звучи лесно и вкусно Simple Smile имам ли какво да объркам? Студена лупа, студени бъркалки и Сметана нали Simple Smile

# 349
  • In transit
Skk, или вместо да послаждаш с пудра захар, смесваш 250г маскарпоне със 150г кондензирано мляко подсладено. Добавяш 200г сметана за разбиване 36%, като показаната от теб и намазваш. Сметаната трябва да е стояла поне няколко часа в хладилника, преди да я разбиеш. И не я разбивай твърде много, да не получиш краве масло. Като се посгъсти я добавяй към крема.
Намазваш си блатовете и слагаш в хладилника да престои няколко часа. Най-добре го направи утре крема, така ще стане перфектна тортата за 14-ти.

# 350
  • Русе
Скрит текст:
Големия ми син е рожденник на 14ти, а тортата е поръчана за 18ти. Всичко наред, но детето днес каза, искам парти на деня, а не в събота. Много знае той кой ден сме, ама нали все повтарям " делник е, хората няма да дойдат..."
И стигнах до драмата " Скк да прави торта".
За да не е 100% зле, утре ще купя блатове и М&м да поръся отгоре. Питанката ми е какъв лесен, ама много лесен крем да направя за готови блатове? Без шоколад и какао, защото той няма да го близне ако води кафяво. Цедено кисело мляко си мислех със сладко, или маскарпоне с плодове и бял течен шоколад... Идея нямам, но нямам и време и не бива да се проваля съвсем Sad моля ви за прости идеи, без часове бъркане и клепане. Утре ще мажа, за да стане по-отлежала за 14ти.
Благодаря предварително!!!

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/02/blog-post_18.html
Скрит текст:

# 351
Кофичка заквасена сметана от 400гр и 200гр бял шоколад. Смесваш хубаво и мажеш блатовете. Може леко да ги сиропираш преди това. Оставяш на студено за една нощ.
пп.  Шоколада е течен. Какъвто предпочитате бял, кафяв, няма значение.

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 22:43 от morskibriz

# 352
  • Sofia
Звучи лесно и вкусно Simple Smile имам ли какво да объркам? Студена лупа, студени бъркалки и Сметана нали Simple Smile
Само сметаната да е студена, другото не е нужно.  Simple Smile
Аз даже не я изстудявам сметаната, само като ми остане я държа вече в хладилника.

# 353
  • Велико Търново
Благодаря! Я, в тава със смъкващи се стени ли да я правя? Или направо на едно такова кръгло, което се върти...? Мисълта ми е, блатовете ако ги измажа отстрани, дали ще стои стегната "мазилката" Simple Smile
Явно в главата ми са още ремонти, а не кулинарство Simple Smile

# 354
  • софия
Ще стои. Под основата на блата подпъхни 4 ленти от хартия за печене, които излизат извън него. Така лесно и спокойно ще мацаш тортата отвън без да нацапаш подложката. Като приключиш с украсата само издърпваш лентите.

# 355
  • Sofia
Във формата първо да стегне и после я омазваш и отстрани.

# 356
  • Велико Търново
Надъхахте ме! Ще успея! Като съм готова, обещавам да покажа Simple Smile

# 357
....Питанката ми е какъв лесен, ама много лесен крем да направя за готови блатове...
36% течна сметана на Лидл - разбиваш половината и смесваш с маскарпоне, подслаждаш с пудра захар, ванилия - божествен крем, като всичко що е с маскарпоне. Simple Smile
Това става ли и с лидълското маскарпоне?
Тоест, питам, защото: веднъж правих крем маскарпоне и пудра захар, стана гъст и тежък, и разредих с прясно мляко. Някъде бях го чела, но не е била включена сметана в рецептата.
В някакво заведение ядохме нещо като брауни с крем маскарпоне (според менюто) и беше много лек, жълтеникав, и приятен за ядене. Нищо общо с моя.

# 358
с всяко маскарпоне става, но само то със захар наистина си е тежичко. Може да разреждаш със заквасена, или с бита сметана, а подсладиш с кондензираното мляко, както Мики писа.
Предполагам, че пишеш за Лидълското от италианската седмица? Друго не съм виждала там, това е добро.

# 359
с всяко маскарпоне става, но само то със захар наистина си е тежичко. Може да разреждаш със заквасена, или с бита сметана, а подсладиш с кондензираното мляко, както Мики писа.
Предполагам, че пишеш за Лидълското от италианската седмица? Друго не съм виждала там, това е добро.
Благодаря,  Пепчо.
Да, това (май дясната е новата опаковка):

А какво дава жълтеникав цвят на такъв крем? За десерта, който хапнахме ми е чудно.

Общи условия

Активация на акаунт