За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 26 785
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
Сърцевината на дюля, сварена със семките ... провери в тета как се прави

# 421
  • София
Благодаря много. Или съм за по-голям диоптер, или и аз не знам Simple Smile Прочетох на няколко опаковки за съдържание на захар и реших да попитам и ви озадачих.
+ 1 на всички отговори , но  желатин до момента със захар не съм срещала, а и какво ще прави там захарта, няма логика.

# 422
Има някакви готови желета в пакети, само вода да им се сложи... ама те са и овкусени там с някакви аромати и боя, не помня захар имат ли или трябва да се добави... да не би такова да се има предвид? От рода на американското Jell'O дето толкова си го тачат там.
Иначе стандартните тук са си само желатин, той се ползва не само за сладки неща.

# 423
  • Русе
Може да има предвид това желе. Но то е за украса на торти.
Скрит текст:

# 424
1 супена лъжица овесени трици = 3 чаени лъжички?

# 425
  • In transit
Пейч, в показаното от теб няма желатин. Има брашно от тапиока, захар и карагенан. То става само за намазване на плодове върху торта.

# 426
  • Русе
Карагенан - използва се като желиращо вещество.  Полизахариди, които се извличат от червените водорасли.
На растителна основа нещо от типа на Агар-агар.
Докато желатинът е на животинска основа.

Преди една седмица можех да си взема от Рим, но не бях сигурен. Сега малко съжалявам, че не си накупих такива дребни сладкарски  нещица. Имат страхотен магазин в центъра. Ето сайта им. Може да се пазарува онлайн. Не е евтино за нашите стандарти.

# 427
  • In transit
Пейч, продуктите на Paneagneli са д-р Йоткер. Така се нарича марката в Италия. А тези торта гелове не са уау. Това е, което сладкарите наричат "неутрален желатин" и се ползва само за намазване за блясък на плодовете върху торти и тарти. Желират моментно само повърхността.
Това е същото: https://www.amazon.de/-/en/12129/dp/B08HRB9KXH/
https://www.amazon.de/-/en/dp/B016WV174I/
https://www.amazon.de/-/en/1-01-164900/dp/B00E7PNFX8/
https://www.amazon.de/-/en/1-01-160900/dp/B003TOMD90
Ако ходиш към Румъния може да си купиш, като последните две от всеки техен супермаркет.

# 428
  • Русе
Mikkey, аз не горя от желание да използвам желатин или негови заместители. Просто ми стана интересна дискусията. Желиращи вещества колкото искаш.
В Румъния често ходя, така че пазарувам от техните магазини. Букурещ ми е на 70 км.
През лятото ще бъда в Сицилия /поне такъв е плана/. Набелязал съм си един кулинарен фест и тогава ще видя какво мога да си взема и какво може да се пренесе през митницата на летището. Сега си взех подправки за пица, аперол и pasta madre.

# 429
  • Велико Търново
Пусто готвене! Моля ви, предложете ми лесна салата като руска или някаква друга, която да направя сутринта и да сервирам вечерта. РД на малкия ( не делничното парти) ще бъде в събота и на възрастните трябва да сложа нещо на масата. ММ обеща да е на ббк-то, ще правя брускети със сьомга и крема сирене (ще мажа филийки), ще режа мезета... Изобщо сложна кулинария Simple Smile
Питанката ми е каква по-хранителна салата да сътворя, без да останат гладни хората Sad
Нали знаете вече моят кулинарен капацитет...

# 430
Варени картофи, яйца, кисели краставички и майонеза.
На мен ми харесва и салата от 350г кус кус, 1 буркан настъргани кисели краставички, 200 г майонеза, 400 г гъсто кисело мляко, чесън и копър.

# 431
  • Велико Търново
Това с картофите, яйцата и краставички те режа ли или стържа? Кашкавал може ли да се добави?

# 432
  • Sofia
Пусто готвене! Моля ви, предложете ми лесна салата като руска или някаква друга, която да направя сутринта и да сервирам вечерта. РД на малкия ( не делничното парти) ще бъде в събота и на възрастните трябва да сложа нещо на масата. ММ обеща да е на ббк-то, ще правя брускети със сьомга и крема сирене (ще мажа филийки), ще режа мезета... Изобщо сложна кулинария Simple Smile
Питанката ми е каква по-хранителна салата да сътворя, без да останат гладни хората Sad
Нали знаете вече моят кулинарен капацитет...
Моето предолжение - топло е като ястие, студено - като салата. Simple Smile  Снимката е линк...

# 433
Режеш,режеш,аз слагам и грах и моркови бланширани,замразени
Щом ще има барбекю не ти трябват шунки и салами в салатата

# 434
От мен руска салата с риба тон вместо колбас,  яйчена ( твърдо сварени и рендосани яйца, настъргано сирене, всичко разбъркано с майонеза и малко кисело мляко).

Общи условия

Активация на акаунт