За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 26 783
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
natka имаха сол. моето изтърваване стана, че след като ги сложих в мултикукъра колкото им трябва излезнах за пазаруване. Но там се забавих и минах да взема дребното от училище ... а се включила функцията да пази топло. И като се върнаха си бяха само за картофено пюре. И аз си мислих за кремсупа, но след картофеното пюре, което не беше малко ... не знам как ще се приеме. Сега погледнах и имам и малко гъби и малко целина. Да взема да направя крем супа с картофите, гъби и целина ?

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 10:21 от bella-ciao

# 451
  • там където има винаги вятър
Дъщеря ми е решила да си направи домашен пастет от свински черен дроб. Дайте идея Hands Pray

# 452
може и да е от сорта на картофите.
ще станат за някаква запеканка.

# 453
  • софия
Имате ли интересна рецепта за гъби и спанак, без ориз и без супа?

# 454
zvаnchе много интересен е този въпрос, защото и спанак имам освен гъбите и картофите. аз зпанака го планирах за баница или за омлет.

# 455
  • Русе
Скрит текст:

Може да прибавиш и леко задушените гъби.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_8889.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_13.html

# 456
natka имаха сол. моето изтърваване стана, че след като ги сложих в мултикукъра колкото им трябва излезнах за пазаруване. Но там се забавих и минах да взема дребното от училище ... а се включила функцията да пази топло. И като се върнаха си бяха само за картофено пюре. И аз си мислих за кремсупа, но след картофеното пюре, което не беше малко ... не знам как ще се приеме. Сега погледнах и имам и малко гъби и малко целина. Да взема да направя крем супа с картофите, гъби и целина ?
https://pep-4o.blogspot.com/2014/04/blog-post_19.html?m=0 чудесни за този терин, плънката можеш да сложиш по твой вкус и с кашкавал

# 457
  • Sofia
Ако това ти се види интересно - Киш -  https://morrennaa.blogspot.com/2019/11/blog-post_29.html

# 458
Здравейте, купих свинско контрафиле. Искам да го овкуся и после да го сложа да се суши. Не съм правила досега. Може ли някакви идеи?
Благодаря.

# 459
пеп-4o много ми хареса, но няма да е днес. Днес имам толкова много неща, че май ще си остана на крем супата, а утре спанака на баница или омлет. 

# 460
Здравейте, купих свинско контрафиле. Искам да го овкуся и после да го сложа да се суши. Не съм правила досега. Може ли някакви идеи?
Благодаря.

Слагаш го в кутия с капак, покриваш от всички страни с морска сол, стои така в хладилник 2 дни. После махаш морската сол и наливаш вода в същата кутия, да го покрива. Стои още 2 дни в хладилник.
След това махаш водата, подсушаваш с кърпа. Намазваш леко с олио или зехтин от всички страни (за да полепнат подправките). Слагаш месото в плик с цип с подправките, които обичате - фино смляна чубрица, малко черен пипер, малко червен пипер- и разтръскваш. Вадиш месото и го увиваш в кухненска хартия. Слагаш го така в хладилник за 25 дни, по възможнот на някаква решетка, за да диша от всички страни.
Ние месото го режем на по-малки парчета, с цяло, голямо месо може би ще трябват повече дни за съхнене.

# 461
А в дехидратор дали ще стане някакво такова месо дето ако зимата беше истинска, щеше да се вее да съхне нормално? Еърфраерът ми има такъв режим и ме сърбят ръчичките да го изпробвам и него, а не мога да реша с какво Grinning

# 462
natka аз съм ползвала есента за ябълков чипс . Есента имахме много ябълки. Каквото не се изяде го запазих на сухо за чай или ошав.

# 463
По-скоро за мръвките си мислех, плодове почти не ям (да не кажа хич) - хем не съм им фен, хем и режимът ми на хранене не ги включва много много. За шунка вече го пробвах и останах много доволна, но за тип сушено не съм. А пък съм си любопитна Grinning

# 464
Недей, пак се суши, по-скоро му излиза влагата, но е различен вкус, с тия 30\35° прилича на варено и сушено. Слага в хладилника и ако не е на решетка върти го през ден.

Общи условия

Активация на акаунт