За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 26 790
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
С 10% масленост пак в такива кофи по 1кг имат гръцки йогурт, може с него да я бъркаш. Той си е като цедено кисело мляко. А тази извара или каквото е там в крайна сметка е с 6%.

# 391
  • София
Да, да, знам я, може наистина да бъркам с йогурта.
Не ми се мисли какво ли има в нея, за да не закиселява, но е супер удобна за какво ли не.

# 392
Куко,нищо не бъркаш. Преди на изварата пишеше сладкарска и беше с 10 процента масленост. След като смениха опаковката с надпис кремообразна вече стана с 6 процента

# 393
  • Sofia
Да, да, знам я, може наистина да бъркам с йогурта.
Не ми се мисли какво ли има в нея, за да не закиселява, но е супер удобна за какво ли не.
Ама нали е извара, защо да киселее?!

# 394
  • Велико Търново
Доклад, по малко от 24ч по-късно Simple Smile

Поне ще е вкусно, ако някой се навие да го опита Simple Smile

# 395
  • софия
Малко течен изглежда кремът. Блатовете попили ли са?

# 396
  • Велико Търново
Нищо не е по пило, тече от високо директно върху "хоум мейд" сушито за утре....
Все тая, да сме здрави! Simple Smile утре ще ви кажа как е са вкус нори с глазура от маскарпоне редукция Simple Smile

# 397
  • софия
Скк, ще ме съсипеш 😂
Важното е да сте заедно и да е весело. Няма да вземеш залъка на сладкарите.
Да знаеш, че цветът от бонбонките вероятно ще се разтече и утре ще имаш цветна торта.

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 22:18 от zvаnchе

# 398
Скк,страшна си! Харесвам хора като теб,едно е сигурно- децата ти ще имат мили спомени и ти ще бъдеш герой в техните разкази някога.
Бъди здрава и все така устремена!

# 399
Skk, екстра си е тортичката, прави я в последния момент все пак. Ще хванеш цаката и на сладкарството, всичко с времето си.
По- важно е сега да имате незабравими моменти заедно.

# 400
Витаминче, както ти е писала Марчева, жълтеникавия цвят идва от добавени жълтъци... това си е класически крем за тирамису. Жълтъци, маскарпоне, захар и сметана. Получава се лек, ароматен и въздушен крем.
Тирамису правя, но без сметана.  Хм, като че не беше такъв този крем. Но може да е имал жълтъци, да.

Оох, тази торта на Пепчо я набелязах за правене. Вече дали утре или на 22 (имаме годишнина)  - предстои да разберем  Grinning

# 401
Скк007,честит рожден ден на голямото ти момче! Да бъде здрав и щастлив!

# 402
Минавам да се отчета, че правих баничките с оризови кори на Пепчо, ето тези: https://pep-4o.blogspot.com/2022/10/blog-post_26.html. Много вкусни станаха и изчезнаха светкавично вкъщи. По-лекички са от класическите. Моите бяха със сирене и яйце.

То няма и вкус точно на извара това нещо, иначе си е хубаво. Ако пасирам нормална извара в блендер няма да е същото, ама извара го кръстили - нека пък да е извара. Точно на нещо тип маскарпоне го оприличавам, но не толкова гъсто и с много по-ниска масленост де.
Направо си е цедено мляко това. За сладкиши става, но иначе предпочитам крема сирене или цеденото мляко. Или направо от истинската извара, онази в бомбичките.
Радвам се, че харесахте Simple Smile

# 403
Скк, тортата стана ли шарена? Разтвориха ли се цветовете на бонбонките? Много ще ми е интересно да я видя, ако да.

П.П. Какво мога да оформя на сърца? Без меденки,  моля.
И за основно ястие, не само за десерт, питам.

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 12:10 от Витаминче_

# 404
  • София
Ама нали е извара, защо да киселее?!
Имах предвид да започне да накиселява след време. Купувала съм без конкретна нужда и си стоя в хладилника месец и повече, без да се промени.

Сега се сещам скорошна случка, то май повече е за темата за муните:
Направих салата тирокафтери и по рецептата на марчева - сложих малко оцет, обичам киселко.
Вечерта решавам да си сипя вино и да замезя със салатата. Опитвам - тя шупнала и боцка на езика. Сетих се, че сутринта синът ми си маза от нея и после не я прибрал в хладилника. Може би без оцет нямаше да шупне дори извън хладилника, но....
Но ММ сакън да направи забележка на златния си син - каза, че нищо й нямало и си я дояде геройски.

Общи условия

Активация на акаунт