За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 26 727
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
  • Някъде Там
skk007 аз също имам лидълската кесова форма и в началото не ми залепяше, сляд като спазиш какво са писали момичетата по-нагоре. НОООО моите я измиха в съдомиялната и явно и се прецака покритието и вече залепва - въпреки че бях казала да не се слага в съдомиялна Sad

# 556
Еее, Natka, Айде моля ти се, да си имаме уважението. Като се счупи зъб, та какво, няма да готвим ли и да умрем от глад? Joy Преди години правих едни сладки, много ги харесвах, ама нещо твърдички ми станаха тогава и ММ си счупи зъб с една от тях. Ми готвя си още, а той даже яде. Обаче тези сладки не съм ги правила оттогава. Joy Joy
skk007, действай смело. Така се става "професионалист", човек се учи от собствените си грешки. Всеки е имал издънки, случва се. Важното е да имаш желание, останалото ще се нареди. Flowers Hibiscus

# 557
  • София
У на собичаме сол, ама доста. Най-голяма ми изцепка е едно пресолено зеле с месо (кой да се сети да опита зелето първо) и си го изядох сама, напук и с възпитателна цел Grinning Е, научих се да опитвам Grinning
По едно време носех ден през ден кексове на работа, та се притеснявах да поддържам нивото (после пораснах, де) Simple Smile Един колега казваше "Нали има вътре 2 чаши захар? Значи ще се изяде, хич не ми се обяснявай дали бил станал както трябва" Grinning

# 558
  • София
ToniShu, на пресоленото зеле му добавяш малко ориз и необходимото количество вода да се досготви и със солта всичко ще бъде наред.

# 559
  • София
О, да, урокът съм го научила, вече знам и варианти. Но тогава бях прохождаща в кухнята студентка Simple Smile

Да се възползвам да ви питам, тази касерола дали бива за обща употреба - харесва ми, че е с капак (в момента нямам такава) и ми пасва на другите съдове. Обаче нещо с тези дупки не разбирам каква й е спецификата.

# 560
  • София
О, да, урокът съм го научила, вече знам и варианти. Но тогава бях прохождаща в кухнята студентка Simple Smile

Да се възползвам да ви питам, тази касерола дали бива за обща употреба - харесва ми, че е с капак (в момента нямам такава) и ми пасва на другите съдове. Обаче нещо с тези дупки не разбирам каква й е спецификата.

По-едрите са за отцеждане на паста, а по-дребните - на ориз; разбира се и всякакви други варива, в зависимост от големината им.

# 561
skk, не се отказвай. Ще се научиш. Хубаво е,  че ти се занимава а и домашните уважават труда ти. Важен е вкусът , външният вид ще докараш с времето.
Моя син докато се научи да готви направи една чугунена тигана вълнообразна, а сега на крехка възраст учи и върти черпака на остров Влиланд

Последна редакция: чт, 23 фев 2023, 14:22 от morskibriz

# 562
Предложения за ястия със зелен боб ?
Аз го обичам с ориз и месо или картофи яхния , мъжа - не чак толкова,  та за него го панирам с яйца и брашно.
Във фризера имам почти само него и лапад, ще не ще - ще се готви и яде !
Но какво по-вкусно да измисля ?

# 563

Супер изглежда съдинката, само цената не ми харесва като за толкова малък съд Grinning  Ама то вече  кое ли е евтино...
Отворите са много удобни за отцеждане, ако вариш по-често такива неща улесняват много. То точно паста едва ли в такъв размер съд ама все пак. Много добре е измислено дръжката на капака да е такава, обикновено точно при отцеждане на нещо горещо се оценява най-добре да не трябва човек да придържа капак с нормална дръжка...

# 564
  • In transit
Аз го обичам с ориз и месо или картофи яхния , мъжа - не чак толкова,  та за него го панирам с яйца и брашно.

А пробвала ли си го на яхния, само боб? Вкъщи основно така го приготвям лятото. Нарязвам продуктите. Запържвам лук, 1 с.л. червен пипер, 6-8 скилидки чесън, добавям боба, 1/2 връзка копър, 1 домат или 1/2 консерва домати на кубчета и разбърквам. Сипвам вода, без да покрива боба и оставям на бавен огън да се свари.
Като се свари, ако е по-рядка яхнията, добавям 1 с.л. нишесте, да сгъстя соса малко, още копър, сол и готово. Хапваме я с кисело мляко.

# 565
Здравейте,имам една малка кутия Маскарпоне(250гр.) с изтичащ срок на годност, моля за някакви идеи в какво мога да я оползотворя.

# 566
  • София
Здравейте,имам една малка кутия Маскарпоне(250гр.) с изтичащ срок на годност, моля за някакви идеи в какво мога да я оползотворя.

Черно-бял сладко-солен тарт (без печене)

Чийзкейк с маскарпоне, рикота и конфитюр

Сладкиш с маскарпоне и парченца шоколад

# 567
  • Sofia

А пробвала ли си го на яхния, само боб? Вкъщи основно така го приготвям лятото. Нарязвам продуктите. Запържвам лук, 1 с.л. червен пипер, 6-8 скилидки чесън, добавям боба, 1/2 връзка копър, 1 домат или 1/2 консерва домати на кубчета и разбърквам. Сипвам вода, без да покрива боба и оставям на бавен огън да се свари.
Като се свари, ако е по-рядка яхнията, добавям 1 с.л. нишесте, да сгъстя соса малко, още копър, сол и готово. Хапваме я с кисело мляко.
И у нас така. Simple Smile  Следващото е в гювеч с още много зеленчуци.
Ей я яхнията.

Да знаеш, че и след тоя срок ще си е добре още известно време и то не малко.   
Половин доза тирамису или десерти в чаша. Или в сладки или солени тартове/кишове.

# 568
  • Русе
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2017/08/blog-post.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/12/blog-post_15.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2022/12/blog-post_7.html

# 569
Пресен зелен боб в нас задушаваме до готовност, отцеждаме  и добавяме сол, чесън, копър и кисело мляко.

Общи условия

Активация на акаунт