За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 26 700
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
  • Велико Търново
Точно в Кауфланд има такъв сос/оцет.балсамико редукция, в шишенца от около 200мл, черна течност в прозрачно шише. Последно като съм вземала, беше около 10тина лв, но не съм купувала от лятото.

# 601
  • София
Ами мм всеки път отбелязва,че има бучки и за това ...
Този мъж сигурно досега е опитвал само от разтворимото сухо. Предлагам той да опита да пасира без никаква бучка.

# 602
  • софия
С пресата не остават бучици. Текстурата пак не е като на изкуственото. Сигурно, ако се мине през цедка, би станало идеално гладко, но и ние харесваме текстура на пюре от картофи и никога не съм се занимавала.

# 603
Във Вивре също ги има съдовете за готвене.

# 604
  • In transit
Здравейте,

Има ли някакви тънкости при печенето на брускети? Температура, вентилатор, някаква влага?
За брускетите само хлябът се препича от двете страни, поръсва се леко със зехтин и се натърква с чесън. Ако го печеш във фурна, трябва да е на грил с вентилатор съвсем за кратко, за да не станат филиите на сухари. Иначе може на грил тиган, на обикновен незалепващ тиган, тостер или на партигрил да ги препечеш.

# 605
Някой правил ли е цяло пиле върху кенче с бира,печено на фурна?
Получава ли се?
Тавата застила ли се с нещо?

# 606
  • Русе
Благодаря, Мики. Кой да се дети за тостера..

# 607
Ефибуш,
много вкусно описание на ястия със зелен боб ! Ще го пробвам, дано покрай каймата се хареса ! И да ползвам плоския боб , а като подправка слагам гюзум.
marcheva14,
не се добавя картофи, а се готви картофена яхния и покрай нея да се яде и зеления боб, защото го имаме във фризера.
А рецептата за ястието е от стари времена от селото на баба, като най-вкусно е на пролет със зелени сливки вътре.

# 608
  • София
А рецептата за ястието е от стари времена от селото на баба, като най-вкусно е на пролет със зелени сливки вътре.
Бобът може на салата с олио, оцет и чесън.
Моят рекорд е 2 кг зелен боб на фурна - постен, с много лук, чесън и домати. Тогава бяхме 4 души вкъщи, а всички много го обичаме. Свекърва ми се оцъклила на количеството
Джоджен го възприемам за зрял боб, за зелен съм свикнала на магданоз или копър, има и сушен. Но въпрос на вкус.

# 609
Слагах аз и в гювеча , ама не се хареса.
Абе докато робвам всички предложения ще вземе да свърши Innocent

# 610
Получава ли се?
Тавата застила ли се с нещо?
По-добре го сложи на чиста бутилка, иначе всичките бои и химикали от кенчето ще отидат в пилето като се изпаряват

# 611
С пресата не остават бучици. Текстурата пак не е като на изкуственото. Сигурно, ако се мине през цедка, би станало идеално гладко, но и ние харесваме текстура на пюре от картофи и никога не съм се занимавала.
При мен се оправя с повече прясно мляко. Моят мъж харесва да е по-течно, докато аз обичам по-плътно, ама... та, полива обилно с прясно мляко и става много кремообразно. Направо се разтварят картофите, така да го кажем Simple Smile

# 612
С показаното има да си мачка... и пак ще има бучки.
ММ работи с такова и става идеално, картофите трябва да са добре сварени, аз ги варя нарязани на едро не цели, добавя масло и мляко докато мачка. Бях си взела и преса за картофи, но досега не съм я ползвала, той много добре се справя 😁
Правила съм върху бутилка много отдавна, беше нашумяло. Става, бирата излиза, беше останало два пръста на дъното само в шишето. Ако ще ползваш кенче 250мл е най-добре като размер. Тавата е желателно да е по-дълбока за всеки случай, не се покрива с нищо. Самото пиле може да се намаже с подправки. Но вкусът от бирата не ме впечатли особено, усеща се горчивина и не е моето. Рецептата я дават и популярни сайтове, на които вярвам, че не биха я публикували ако беше опасно за здравето.

# 613
  • под тепетата
Намислила съм си супа със свинско и киноа, но съм в дилема - застроена или не?
Аз имам преса за картофи от този тип, но почти не я ползвам. Карам си с оная с дупките.

# 614
  • София
Здравейте ,въпроса ми е как да направя картофено пюре без буци. Правя го с пасатор и става с консистенцията на липило и пак има буци,когато го правя само с вилица консистенцията е нормална,но също има буци
Това дали ще се хареса, моето пюре няма бучки, въпреки че и да има на мен не ми пречат, много обича картофено пюре,  но все пак се старая да няма, но го работя в миксер и всичко си пише.
КАРТОФЕНО ПЮРЕ СЪС СИРЕНЕ ЧЕДЪР

КАРТОФЕНО ПЮРЕ НА ДЮШЕС

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%B3%D0%B0% … D1%83%D1%80%D0%B8
Търсих в кауфланд, но не намирам такъв сос/ дресинг. Скоро ядох салата с айсберг, ягоди и други извращения и беше залята с тънка струя дресинг подобен на гъст соев сос. Сладък обаче. Търсих из нета, но не знам точно как се казва. Попадна ми Балсамов глейз, ама дали е това?

Може би сос от нар. Има го в турските магазини.
+ 1. Ползвам сос от нар и го купувам от турските магазини, около 7 лева беше

Общи условия

Активация на акаунт