Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства през 2023 година

• 38 426
  • 866
  •   1
Отговори
# 525
4x4 за камъни само на старо. Няма нова кола, ако ще и джип, която да не се чупи по черен път с камъни.....
Ехехе Тифи на лов няма да ходя Wink Разбитичик селски път, каквито са почти навсякъде. Запълваме редовно със съселяните нови по големи дупки. Може би сте прави, че няма смисъл чак от 4х4 а просто по високо СУВ-че
Старо 4х4 си имаме отделно да си ходим на КараДере Wink

Вж. Гугъл: McAdam Wink - това е фамилия на пътен инженер...
какво точно да гледам за него не разбрах ?!?

# 526
Ще изкарате, че човек трябва да е инженер за да си купи кола.

# 527
Ще изкарате, че човек трябва да е инженер за да си купи кола.
Когато капризът се представя като нужда така се получава.

# 528
какво точно да гледам за него не разбрах ?!?
Пътната настилка "макадам", от трамбован чакъл върху черен път.

# 529
Едната ни кола е Jeep Grand Cherokee, 2015 година. Не знам дали толкова стара се визира. Мъжът ми иска са си я кара офроуд. Купи и някакви защити за отдолу, да я пазят. Предполагам че и за други модели ще има такива. Трябва да се провери. Иначе за дълъг път си има гуми за шосе. Другите са някакви, които може да се ползват за извън пътя.

# 530
Чак толкова зор за разбит селски път няма нужда. Мъжът ти си го прави за кеф, а не по нужда.
Може би сте прави, че няма смисъл чак от 4х4 а просто по високо СУВ-че
Ако зимата има много сняг и лед, тогава има нужда от 4х4, иначе е просто екстра, която оскъпява и свива избора.
Може да погледнете Фиат Панда, Хонда H-RV или Хюндай Кона.

# 531
Така е, bboiko, за кеф го прави моя мъж.
Идеята ми беше, че има и защити за колата, ако се притесняват хората от щети и искат да сложат такива, разбира се.

# 532
Съседите там дето карат по същата улица какво карат?

# 533
Много хора си сменят колите заради вила с няколко стотина метра черен път.

Най-много страдат тези със Субару с близко второ място тези ВАГ олроуди.

Защитата от камъни е за тежък оф-роуд тип Ком-Емине, подскачането и усукването виждат сметката на окачването и купето.

# 534
Защитата от камъни е за тежък оф-роуд тип Ком-Емине, подскачането и усукването виждат сметката на окачването и купето.

Защитата на картера никога не е излишна, даже и човек да кара само по пътищата. Преди години имахме едно Рено Меган в източноевропейско изпълнение (разбирай подсилено окачване и защита на двигателя) и една сутрин по тъмно на път за Боровец (тръгнахме рано за да хванем пускането на лифта) не видяхме един големичък камък, паднал на шосето. Усетихме як удар, но нищо друго. После при прегледа се оказа, че металната плоча е пукната, но картерът здрав.
В аналогична ситуация на колега му изтече маслото, ама добре че станало на обект в планината, та слязъл по инерция до цивилизацията и там се оправил. Аз лично тази екстра много я тача.

# 535
Старите коли имаха меко окачване, въпреки че бяха високи и с късо междуосие, влачеха картери и гърнета по пътя. Отделно дизайна им беше минималистичен и бяха малки от което просто картера, скоростната кутия и ауспусите им стърчаха отдолу.
Сега същия камък с кола от 20 години надолу ще го отнесеш с бронята и гредата под радиатора.
Двигателите са също толкова високи, но под тях вече има още 10 см "автомобил".

Както и да е.

Внимавайте какво и как купувате!
При бюджет от 20.000 нагоре и годишен пробег от поне 15.000 км гледайте нови коли.
Нова кола нисък среден клас върши работа и се кара и усеща като 15-20 годишна премиум.
Най-добро съотношение цена-качество-параметри има в автомолили като Дачия, Пежо 301, Щатска Джета и тукашна Октавия.

# 536
Здравейте
Обмисляме покупка на автомобил от фирмен магазин на немска или японска марка автомобили, но такава върната от лизинг.
Според вас по-сигурно ли е отколкото от автокъща? Благодаря!

# 537
Според мен да. Те ги преглеждат, сервизират и дават 6 месеца гаранция. Освен това лизинговите коли се обслужват задължително във фирмен сервиз, километражите не са превъртани, имат сервизна история, километрите са ограничени в общия случай.

# 538
Аз за Мото Пфое  съм чувал слухове, че продават като върнати от лизинг коли, които са придобили от другаде и им генерират фалшива история на обслужването при тях.
Не знам до колко е вярно, но от няколко места съм го чувал.

# 539
От къде другаде? Стана ми интересно.

Общи условия

Активация на акаунт