Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства през 2023 година

• 38 423
  • 866
  •   1
Отговори
# 540
Мото Пфое са частна фирма, кой ги знае какво правят. Но дъщерните фирми на известни марки се надявам, че не правят така.
А от къде са взели колите? Ами именно върнати от лизинг или (по-рядко) байбек.

# 541
Ами купени от някого. Те си имат и бизнес с коли втора ръка от всички марки. Даже сега видях, че се хвалят, че са били първия официален вносител почнал такъв бизнес. Сега всички големи марки го имат.
Мото Пфое са частна фирма, кой ги знае какво правят. Но дъщерните фирми на известни марки се надявам, че не правят така.
Те всичките официални вносители са частни фирми и не знам в България някоя да е собственост на самия производител.

# 542
Може би, но по принцип имат представителство, което си следи дилърите и управлява политиката. И едва ли фалшифицират сервизните книжки, защото (би трябвало да) има надзор. Все ми се струва, че такава покупка е с по-малък риск от някоя автокъща.

# 543
  • София
Според мен да. Те ги преглеждат, сервизират и дават 6 месеца гаранция. Освен това лизинговите коли се обслужват задължително във фирмен сервиз, километражите не са превъртани, имат сервизна история, километрите са ограничени в общия случай.
Това не е вярно. Километражите ги превъртат преди колата да влезе за планово обслужване.
За да не им падне гаранцията заради големия пробег, защото тя е примерно  5 г., но  и 150000 км., което настъпи първо.
Има клипове в нета, можете да видите. И то за коли в Германия.

# 544
Предполагам, че всичко го има, ама все пак не вярвам да е правило. Все пак не разбрах, вярвате ли, че в автокъща ще са по-честни и коректни?

# 545
Може би, но по принцип имат представителство, което си следи дилърите и управлява политиката. И едва ли фалшифицират сервизните книжки, защото (би трябвало да) има надзор. Все ми се струва, че такава покупка е с по-малък риск от някоя автокъща.
Не разбирам за какво представителство и какви дилари говориш. Официалният вносител е представил на марката, но това обикновено е българска фирма, която има договор или с производителя, или с друго представителство в близка държава. Какво пише в договора и дали и как го контролират си е търговска тайна и няма как да знаем. Къде и как българската фирма си отваря дилърства си е тяхно решение. Много от тия фирми са собственост на мутри или политици, което говори достатъчно.

Най-вероятно покупка от тях е с по-малък риск от някоя автокъща, но и цената е значително по-висока, та не е ясно до колко си заслужава. Автокъща с добра репутация според мен ще е също толкова коректна, ако не и повече защото както няма работещи закони единствено дето могат да загубят е репутацията. А на много от "официалните представители" не им пука защото разчитат на това, че са единствени и незаменими. А как мутрите си осигуряват да са незаменими мисля, че е ясно.

# 546
Предполагам, че всичко го има, ама все пак не вярвам да е правило. Все пак не разбрах, вярвате ли, че в автокъща ще са по-честни и коректни?
Не, не вярвам, но слава богу има изключения.
Не сме имали възможност да си вземем нито на лизинг, вероятно и върната от лизинг, въпреки че за втория вариант ходихме до Рено, за да търсим подходяща кола за нашите изисквания - да е по-висока (да качва лесно бордюри, а и пътниците да сядат на по-високо), с голям багажник, който да побира лесно инвалиден стол и всякакъв друг по-обемен багаж, да е достатъчно дълбоко мястото за краката на предната седалка и същевременно когато тя е дръпната максимално назад, седящия зад него да може също да пътува комфортно. Това ни бяха минималните изисквания,всичко друго - добре дошло. Гледахме из интернет, обикаляхме автокъщи, сравнявахме различни марки, модели. Имаше разлики обаче при едни и същи модели.
Накрая се спряхме на една обява от плевенска автокъща. Напълно обслужена била, с нови гуми, неползвана резервна, екстри-мекстри - качваш се и караш. Обадихме се на търговеца, потвърди ни, че обявеното е вярно, надиплихме парите и газ от София към Плевен, с идеята да имаме време за КАТ и да се прибираме.
На място с ММ ни висна ченето. Водят ни до колата. Гумите от 2017,джапанки. Резервната - едно, че кална, но и съвсем различен размер (к`во толкова, за 50 километра нищо няма да стане); казанчето за течност за чистачки празно и без капачка (е, че сипнеме вода, а за капачка си турѝ една от боза) ; отваряме съда за антифриза - и там няма никой (а, и тука ше сипнеме вода). Няма да навлизам в подробности за другите външни забележки и нивото на почистване. Това "кукле" за 12850. За съжаление не ви разказвам виц. Както се казва, избягахме с писъци.
На другия ден в първата автокъща си харесахме от раз форд С-max, със забележка вдлъбната точица на едната врата. Всичко, което ни обясни собственика за колата (+сервизната книжка) беше качил и на видео в ютюб. Впоследствие се потвърди и при преглед в сервиз. Цената - по-изгодна. Признавам си, че Форд изобщо не бяхме гледали, а сега сме много доволни. Бих препоръчала този търговец като коректен.

# 547
Здравейте
Обмисляме покупка на автомобил от фирмен магазин на немска или японска марка автомобили, но такава върната от лизинг.
Според вас по-сигурно ли е отколкото от автокъща? Благодаря!

Най-много изпищяли има именно от такива автомобили.
Първо, като ти кажат, е е обслужена, гледай къде е слънцето. Отнася се за абсолютно всички.
Второ, да си спазят гаранция това ще е нещо крайно невероятно.
Трето, лизингова фирмена кола обслужвана по официалния план в днешно време означава на 2 години или 30.000 км. То не е останала кола. На 89.000 км и 6 години е на третото си масло... Кола няма!

В днешно време се купува не топ модел, тоест ако е А6, не 3.0тди куатро с всички екстри, а 2.0 или 2.7 с по-малко екстри. Разликата е че едното е фирмена директорска кола, която е сменена по план и вероятно са й врътнати километрите, другото е частна лична кола на някой, който си е правил сметката и я е гледал.
Сервизна история - задължително и да са я обслужвали много по-начесто.
Разликата е че топ модела с екстрите е на 200.000 и 3-4 години, а личната кола е на 70.000 и 5 години. Първата е обслужена 6 пъти, втората 7.
В днешно време кола на старо е много трудно да се уцели!

От щатите или Канада по-може да се попадне на гледана кола.

# 548
Не е много добра идеята според мен да се внесе кола от Щатите или Канада. Аз доста размишлявах дали да не си докарам няколко от колите от Щатите, но и за най-елементарните обслужвания трябва да поръчвам части от Щатите.
Принципът според мен онзи старият като света - в Рим като римляните.

След третия ползван автомобил купен от българска автоджамбажтина, съм решил следващия да го купя от едни младежи които се занимават с закупуване на автомобили от чужбина. Сайтът им е cars-help, условията им ми изглеждат чудесни - избираш си сам колата от сайтовете и те отиват преглеждат я обаждат ти се купуват и ти докарват. Нова кола в европа не бих си купил, не мога да преживея това ДДС.

# 549
Оппаа, реклама!
От щатите нещата са ми за 4-5 работни дни в кашонче в офиса. Това първо. Второ, повечето неща ги има тук, но аз се глезя с оригинални части на марката, каквото махам, това слагам същото. А в общият случай това са свещи, накладки и консумативи, защото щатските коли просто не се чупят като европейските.
Пояснение: надолу говоря за тукашните цени...
На масовия и средния към премиум клас коли в момента частите са без пари, буквално левчета. Много е просто човек да избегне сериозни авто трагедии от анегдотичен тип. Едно обслужване на спирачки с дискове и т.н. трябва да положи сериозни усилия да не ти излезе 200-300, а 500 лева, като купиш най-скъпите части и добавиш два тампона. На европейска кола от щатите.
На огромен японски джип ремонт на алтернатор е 400 лева, а нов алтернатор е 300...

Трето, всички джамбази казват, че гледат и проверяват колата, но всъщност нищо не правят. Даже обратното, когато търговеца ги отреже и не им върне откат от цената лъжат, че колата е кофти. Като им бутне казват, че е прекрасна и просто не я гледат. Освен това, много малко хора могат да направят преглед и оценка на употребяван автомобил. И тези хора не са непременно монтьори. Защо ли? Защото монтьорите не карат и не разбират от коли. Звучи странно, но е така, карач и шофьор може много по-добре да оцени даден автомобил. Защото е имал 15-20-30 автомобила и нмърта по 50.000 на година, кара от 20-30-40 години и нещата ги усеща много отдалеч.

Има само едно правило: не купувайте мейнстрийм гъзарии убити от каране за да не ходите по мъките! Сменяйте си маслото на 150 часа и гледайте и преди Вас да са правили така. Или ново или почти ново.
В Европа почти новото със смяна на 30.000 е унищожено, няма почти ново. Само от Северна Америка.

Последна редакция: нд, 20 авг 2023, 23:27 от Тифи19

# 550
За какво е тоя форум ако не си споделяме полезна информация ами само са фукаме как за няколко дни поръчка от Щатите ни е в офиса. Кой ползваш, рокауто? Щото аз за Щатите си поръчвам директно от сайта на дилъра частите, а те категорично отказват да шипват до България, проверил съм toyota lexus honda dodge и нисан.

# 551
Мани ти полезна информация, аз не смея да препоръчвам такива, които съм ползвал и съм доволен. Като ги знам всичките до един що за джамбази са.
Ползвам DHL, които са много досадни и обикновено Рокауто, но не само.

Има сайтове като примерно аутонещоси 24, такива са 4-5 сайта, работят в Европа и частите са без пари и има всички марки.
Една нормална 4-5 годишна кола може да се гледа много евтино, даже да се глези.
Нашите тука като Интеркарс, Ауто+ и по-малките докарват също цени почти като на сайтовете и вече всеки монтьор е вързан с тях. Само да не е някой суеверен досадник и измамник да лъже и да маже.

# 552
Поръчвал ли си равенол от сайта им? Засилил съм се да поръчам за три автомобила, но се чудя филтри от къде. Ще ми се филтъра да идва с уплътнение за пробката на картера, но не знам дали това съществува у нас.

# 553
Карам само с Равенол от години.

Гледам да подпомагам дребния бизнес, така че неща като филтри и масло си поръчвам от малки магазини, които са ми симпатични.
Естествено проверявам, дали вносителите са ги чували.
Който напише "Равенол Дианабад" в Гугъл може и да ги намери.
Наистина се въздържам от препоръки за търговци и сервизи. Те да не се изложат ще отиде някой клиент да им скъса нервите.

# 554
  • София
Скрит текст:
Карам само с Равенол от години.

Гледам да подпомагам дребния бизнес, така че неща като филтри и масло си поръчвам от малки магазини, които са ми симпатични.
Естествено проверявам, дали вносителите са ги чували.
Който напише "Равенол Дианабад" в Гугъл може и да ги намери.
Наистина се въздържам от препоръки за търговци и сервизи. Те да не се изложат ще отиде някой клиент да им скъса нервите.
Да, сервизите не работят за удобство на клиентите, клиентите трябва да се грижат за удобството им.
И да, девизът им е "Клиентът винаги има право ......, да плати!"
Защо пишете пространни постове, като нищо конкретно не  казвате?
И постоянно публикувате оди за хамериканските си коли, едно произведение не стига ли?
Колите от USA са 99% жестоко катастрофирали(или наводнени) и дерегистрирани, със забрана да се пуснат в движение там. Затова хитреците ги внасят тук. Има сайтове за проверка по VIN №, повечето платени, но цената си заслужава, предпазва от много бъдещи разходи.
Можете ли посочите цена за доставка на едрогабаритна част за кола, произведена за американския пазар? Броня например? Техните модели нямат подкалници, нямат изолация на капака на багажника и висят всякакви жици?
Представителствата за Европа не предлагат части за автомобили, произведени за американския пазар.

Общи условия

Активация на акаунт