Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства през 2023 година

• 38 420
  • 866
  •   1
Отговори
# 555
Американските коли са много по-добре направени от европейските, първо. Второ, много по-ремонтопригодни са.
Аз съм си купил кола с гаранция от представителство на марката.
Карфакс се казва услугата за проверка, има отбелязвания, кога колата е измита кога е правен детайлинг, смени на масло, всичко.

Не е вярно, че нищо е казвам.
Обяснявам че не премиум коли, които вече всъщност също са премиум се поддържат и обслужват изключително евтино, посочвам и цени. Тук в България.

Който мое да чете с разбиране ще хване защо препоръчвам да се търсят не топ модели, които са били лични автомобили и са гледани на малко километри.

А което Ви е малко и не разбирате, до колкото знам нямаме договор по който да съм длъжен да Ви бъда личен консултант.

Искам колкото може по-малко хора да се набутват с прекалено стари и амортизирани европейски автомобили със скъпа поддръжка.

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 09:35 от Тифи19

# 556
  • при него
SX4 няма нищо общо с новата Витара, която е доста по-добра кола. Някога и аз мислех да си купя SX4, но след 10 минути тестдрайв се отказах, не се бях возила в коля, която да вози по-дървено.
Но и двете са си малки коли. И понеже става дума за Витара, давам нейните размери, пък всеки да си ПРЕЦЕНЯ Wink

https://www.automobiledimension.com/model/suzuki/vitara
Не знам дали говорите за SX4 или за SX4 SCross.
SX4  имахме ние, 8 години, купено от Миркат 2011-та. Идеално ни служи, проблем не даде през тези години. 2019-та го продадохме и взехме SX4 SCross, служи ни вярно и той вече 4 години. Тогава се колебаехме много между него и показаната Витара. По-удобно и по-комфортно ни се стори в SCross и взехме него, въпреки, че тогава, като една идея по-нов модел, Витарата имаше повече екстри, например имаше сигнал за мъртва точка в огледалото (не знам дали точно така се казва), и още някакви други, но ние предпочетохме SCross. То мотори, окачване, предполагам всичко е почти еднакво между тези два модела Vitara и SCross

# 557
Карам си колата рядко от година. Не знам какво й става. Антифриз и масло има.

Тръгнах един манастир в планината да катеря. На качване проблеми нямаше - втора и рядко трета. На слизане обаче ...
На втора с 30 - 40, на педалите на газ и спирачки и гасне. Светват чайника и акумулатора, тя по инерция. Добре че я слушам и гледам таблото.
Защо?

# 558
Да катериш планината на втора и рядко на трета си е проблем. Казвам го като човек, който сутрин и вечер катери, за да отиде и да се прибере от работа.
 Вкарай я в сервиз и ще разбереш присъдата.

# 559
Звучи като алтернатора.
Ако под "чайника" имаш предвид маслото, това най-вероятно е от наклона, тъй като сензора за ниво е бил в другия край на картера и там по-скоро няма да има проблеми.

# 560
Нямам доверен сервиз. Ползвам я само събота и неделя. Уж си намерих майстор но той иска сервизна книжка. Толкова много ме лъгаха  преди него. Не знам къде са всички документи.

# 561
За какво му е тая книжка на него?

# 562
Каква сервизна книжка на автомобил, произведен преди толкова години и минал през не един собственик.

# 563
Здравейте . Искам да попитам каква и колко е санкцията, ако автомобилът не е минал технически преглед? Дилемата е там, че автомобилът ще бъде в чужбина през датата, на която трябва да се извърши техническия преглед. И после същия този автомобил се връща в БГ за технически преглед. Но в траекторията от границата до сервиза все пак ще е в движение без направения преглед

# 564
  • Варна
А защо не мине преглед преди да излезе в чужбина? "Ще бъде" означава, че все още не е, нали?

# 565
50 лв. е глобата, ако ви хванат без валиден технически преглед. Минете по-рано и ще си спестите разправиите.

# 566
Карам си колата рядко от година. Не знам какво й става. Антифриз и масло има.

Тръгнах един манастир в планината да катеря. На качване проблеми нямаше - втора и рядко трета. На слизане обаче ...
На втора с 30 - 40, на педалите на газ и спирачки и гасне. Светват чайника и акумулатора, тя по инерция. Добре че я слушам и гледам таблото.
Защо?

Ако светват след като изгасне не е много страшно. Те винаги светят, когато двигателя не работи, а колата е на контакт.

1. Има ли гориво?
2. Когато работи на място на равно и напомпаш спирачката какво става?
3. 2-3-та по баир звучи нормално, все пак четвърта на мощна кола по баир е за над 60 км/ч.
4. Какво е нивото на маслото?
5. За да светне акумулатора все си мисля, че е изключена от скорост или поне на съединител.

Тоест, надолу не се спускаш на скорост и при натискане на спирачка гасне, тоест има утечка на вакуум, смуче въздух през сервото на спирачките.
Марка и модел?

# 567
Сузуки Вагон Р, юли 2000 производство.

1. Да. Бензин - една четвърт, газ - над половината.
2. Не помпам спирачка, търпелив шофьор съм и бавен. На равно не гасне.
3. Втора - трета и на изкачване, и на слизане. Тя е 76 коня с магаре зад волана.
4. Маслото според пръчката е над половината.
5. Спускането беше на втора, спирачка и съединител.

Карам я събота и неделя само, не я обслужвам. Уж си намерих моя майстор но той й иска история. Преди него смених над 10, много ме лъгаха. Имам я от 5 години, от миналата я карам само събота и неделя.

Нямам фейсбук, никога не съм си правила. А все ми се иска да се запозная и с други собственици. Модела е рядко срещан. Обикновено шофьорите са жени или дядовци. Вагончето е евтино, високо, грозно, удобно.
На няколко места виждам паркирани такива но не върви с лист под стъклото да издирвам собствениците за обмяна на мнения и опит.

# 568
Двигателя за да работи се нуждае от въздух, гориво, запалване и управление.
Едно от тези неща изчезва при натискане на спирачка при спускане.
Въздуха е най-малко вероятно да не достига.
Според каталозите трябва да е инжекцион, но преди 20 години още имаше кпетени, които слага а карбуратор защото стават по-лесно на газ. Възможно ли е автомобилът ти да има карбуратор?

Майстор, който иска сервизна история? Нали я вижда пред очите си? Wink

# 569
Е ...

Писна ми от майстори. Сега като не я ползвам не ми се търси нов. В негова защита ще кажа че той оправя определена марка коли. Като моята оправя само три - моята, на този дето ме прати при него и на негова роднина. Моя познат е много доволен но те са се запознали преди години защото моя познат е бил с основната марка коли на майстора. И аз не знам ...

Общи условия

Активация на акаунт