Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства през 2023 година

• 38 407
  • 866
  •   1
Отговори
# 570
Този проблем трябва да е свързан с недостиг на гориво. Т. Е. Или сондата в резервоара е разжлембена... Там има една ваничка с вратички в която влиза хоботчето засмукващо горивото. Подобно е положението и в газовата бутилка. Или газовата ти бутилка не е изтакана от много време и е пълна с вода до половината.
Третият вариант е колата ти да е с карбуратор на който поплавъка или уплътненията да са разярени от съвременния бензин с 10% спирт.

Дай снимка под капака да видим как изглежда инсталацията и има ли много побългарявания.

Първото, което трябва да направиш е обслужване на газовата уредба, източване на водата от бутилката, преглед на сондата, нови филтри, както и преглед на изпарителя и нова мембрана.

Нищо друго не би се повлияло от обстоятелството попътен наклон.

П. П. Газовата уредба нищо, че е газова, пропан-бутана е в течно състояние в нея и се кламбичка заедно с водата, която се натрупва с времето.

# 571
То в сервизната книжка не пише как се ремонтира колата. Пише кога е обслужвана, което в случая не е важно, а и те касае само тебе, него не го интересува. По-скоро звучи като да се чуди как да те разкара, че не му се занимава.

# 572
Има нещо вярно ... Но ми е много трудно да си намеря майстор. Нищо не разбирам от устройство на автомобила. Аз не мога да обясня какъв е проблема. Описвам ситуацията и при уточняване въпроси само мигам. То жена, тъпа п*тка, дай да й взема парите.

Не разбрах снимка на бутилката или под капака. Тя е в багажника.

# 573
Поми, защо не отидеш в сервиза на марката вместо да прескачаш от един квартален майстор на друг, те вероятно не са виждали такъв автомобил и на картинка, нито имат апаратура за диагностика.

# 574
Отиди в официалния сервиз на Сузуки или ако не става там, то в някой голям с добра репутация. И не се вързвай на тукашния голям писател.

# 575
Защото не знам колко ще е скъпо. Тя е на 21 години вече.

# 576
Ами питай де. Точна цена преди да са го прегледали няма да ти кажат, но цената само за преглед и диагностика едва ли ще е нечовешка.

# 577
  • София
Има нещо вярно ... Но ми е много трудно да си намеря майстор. Нищо не разбирам от устройство на автомобила. Аз не мога да обясня какъв е проблема. Описвам ситуацията и при уточняване въпроси само мигам. То жена, тъпа п*тка, дай да й взема парите.

Не разбрах снимка на бутилката или под капака. Тя е в багажника.
Проблема с майсторите е много сериозен . Аз донякъде съм решил въпроса,като съм си взел 2 коли. Една стара ,която горе долу мога сам да ремонтирам и една по-нова,дето ,като се развали нещо почвам да се моля по сервизите да ме вземат . Навсякъде едно и също . Претрупани са и ако е нещо по-сложно,не им се занимава. Казват ти,звънни в края на другата седмица и ще ти кажа кога ЕВЕНТУАЛНО

# 578
Проблема с майсторите е много сериозен . Аз донякъде съм решил въпроса,като съм си взел 2 коли. Една стара ,която горе долу мога сам да ремонтирам и една по-нова,дето ,като се развали нещо почвам да се моля по сервизите да ме вземат .
Интересен подход, но изглежда сложен. По-лесния вариянт би бил да имаш една кола, да я обслужваш в качествен сервиз и да ти дават временна кола за ползване докато оправят твоята Bulb

# 579
  • София
Проблема с майсторите е много сериозен . Аз донякъде съм решил въпроса,като съм си взел 2 коли. Една стара ,която горе долу мога сам да ремонтирам и една по-нова,дето ,като се развали нещо почвам да се моля по сервизите да ме вземат .
Интересен подход, но изглежда сложен. По-лесния вариянт би бил да имаш една кола, да я обслужваш в качествен сервиз и да ти дават временна кола за ползване докато оправят твоята Bulb
За частни лица не дават нищо, то и за фирмени не дават, макар че в условията има клауза за заместващ автомобил. В официален сервиз също са неграмотни. Сложно е с ремонта на автомобилите в БГ.

# 580
Между 5 и 9 години отнема на майсторите да усвоят даден популярен модел автомобил. Понякога 20. Джиповете имат най-дълъг живот и най-добра поддръжка, същото се отнася за бусовете.
По тази причина трябва да се кара и експлоатира внимателно.
Безбройните леки автомобили често се оправят с проби и грешки.

За гаснещото сузуки, пак да повторя, ако го прави на газ, което е основното гориво, директно да отива на газаджийски сервиз за му обслужват газовата инсталация.

Напомням и да му се смени маслото с хубаво и марково. Да мине и преглед на окачване и спирачки в обикновен сервиз.

Сервиз се намира, като караш по пътя и се оглеждаш за сервиз, виждаш сервиз с повече от една клетка и приемчик, спираш, добър ден. Втори вариант: Гутъл: сервиз газови уредби...

# 581
Спука ми се предното стъкло. От около 3-4 години имаше само една точица, вероятно от камъче. Онзи ден тръгвам с колата, пуснах чистачките да отмия прахоляка и гледам пукнатина около 30 см.
Мислех да търся втора употреба, пък ако намеря трябваше да търся кой да го сложи. Обадих се на Кобра. Казаха ми цена, с една година гаранция, а срещу 10 лв.+  предложиха да дойдат на място пред блока. Стана супер, даже успяха да прехвърлят на новото стъкло стикерите за техническия преглед и гражданската. Сега е желателно поне 24 часа да не карам колата и около седмица да не я мия с водоструйка. Ще си стои мръсна, да не ми я урочаса някой Simple Smile))

# 582
  • София
На майстор да случиш си е направо 6 ца от тотото и недай си Боже да е сложен ремонт никой не го иска. Всеки иска бързо бързо. Имаме няколко коли, едната обаче почна да харчи масло, досетихме се, че трябва да отворим двигателя. Отиваме при нашия си майстор и той ааа ела след 3 месеца 🤔. Няма кой да го чака, детето се записа за курсовете и решихме да 8 я дадем тя да я кара. Седнах порових по всички сервизи, четох мнения и накрая записах час на 14.08, закарах я и им я оставих. На 15 се обадиха със списък какво трябва да се смени и колко ще струва, като нямат идея какво ще излезе като отворят главата. Казах им директно да сменят водачи, повдигачи, всичко което трябва.
Нямам сервизна книжка, но им бях казала и са  намерили тефтерчето в жабката и са видяли кое и какво е сменянно. Така, че ще кажа колко са добри след това, цената няма да я коментирам, 3700 до тук за труд и части.За мен е ок,знаех че няма да е евтино, но все пак е кола и ще се кара и експерименти не си правя никога.
За протокола колата е 2001 Шкода Октавия 1, 105 коня, фейслифт и няма външни забележки по нея. Автомобила е много поддържан, затова и я правим.

# 583
Не на "майстор" на сервиз се ходи.
Спука ми се предното стъкло. От около 3-4 години имаше само една точица, вероятно от камъче. Онзи ден тръгвам с колата, пуснах чистачките да отмия прахоляка и гледам пукнатина около 30 см.
Следващият път като се появи точица викни да ти пръснат силикон, така няма да стане 30см и няма да има нужда да се сменя цялото стъкло, пак е за 10мин работа и си караш веднага.

# 584
Благодаря, Ефибуш. Изобщо не съм знаела за тази възможност със силикон, иначе до сега сто пъти да съм я направила. Със сигурност щеше да ми излезе по-евтино, а и безопасно. Пукнатината сериозно ме притесни да не се пръсне стъклото по време на движение.
Човек, докато е жив, се учи!

Чакайте да се понапъна малко на клавиатурата -
Най-добрите автосервизи и механици за Сузуки в София - https://motointegrator.com/bg/bg/servizi/grad-sofiya/marka-109-suzuki
Дилъри и сервизи - https://suzuki.bg/dilari-i-servizi
Оторизирани сервизи на Сузуки - адреси, мнения, препоръки - http://suzukibg.com/fsuzuki-1241.html&sid=ef8bfe1ce374c83ede6c8ff0b840a803
бг мама - https://www.bg-mamma.com/?topic=1580183

Последна редакция: нд, 27 авг 2023, 03:51 от tetka_the_best

Общи условия

Активация на акаунт