Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства през 2023 година

• 37 218
  • 866
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Вече няма стикери от общината за данъка, бележката от изипей върши работа.

Застрахователна оценка, двата талона, лична карта, ключове, съпруг Blush

# 736
Привет момичета, във форума съм получавала доста полезна информация по всякакви теми, но се чудих дали някои от вас имат впечатления от новите на пазара ни китайски автомобили 😅 Признавам си много бях скептична, но имах възможност да разгледам няколко модела на Haval и Dongfeng и честно казано на пръв поглед не изглеждат никак зле за цените си. Извинявам се ако въпросът ми не е за правилната тема, но бих се радвала да ме насочите към такава. Със съпруга ми за първи път ни се налага да си купуваме личен автомобил и въпросите са страшно много - хибрид или бензин, нов или втора употреба, лек или 4х4  , марка, френски, немски, китайски, цени и тн.

# 737
  • София
Вече няма стикери от общината за данъка, бележката от изипей върши работа.

Застрахователна оценка, двата талона, лична карта, ключове, съпруг Blush

Съпруг ли? Той за какво ми е, колата е на мое име и е придобита преди брака.

# 738
  • София
Съпруг ли? Той за какво ми е, колата е на мое име и е придобита преди брака.
Оттеглям думите си Blush

# 739
  • София
Благодаря. Дали някой знае случайно в района около Люлин нотариус, където да правят и застрахователна оценка? Помня, че за по-лесно на някои места правеха всичко..

# 740
# 741
  • София
Точно за там си мислех! Благодаря ви!

# 742
Принципно им излиза електронна справка за данъка, ама не пречи да си носиш разпечатка от изипей. Застрахователна оценка мисля, че повечето нотариуси вадят на място, ама може да се обадиш да питаш. Запазете си час при всички положения, че иначе ще ви накарат да чакате.
Щом е придобита преди брака можеш сама, иначе няма значение дали в талона е само твоето име.

# 743
Аз си плащам данъка по банков път и не ни искаха никакъв документ. Застрахователната оценка нотариусът поиска да си я носим - направих я за десетина минути в офис на застраховател. Подсещам, че ни искаха и полица Гражданска отговорност. По отношение собствеността преди брака - за улеснение на нотариуса да прави справки /а не зная и дали ги правят/, бих носила удостоверението за граждански брак.
Петенце, аудито ли продаваш?
Да ви е на късмет сделката - и за двете страни!

# 744
  • София
Колко скоро сте я продавали? Ако е така, да не се разхождам до общината да вадя копие тогава, че бележката от Изипей не я пазя. А иначе аудито, да, тази кола не ми е на късмет още от ден първи. Даже на този етап не съм убедена, че ми трябва кола - работя от вкъщи, градски транспорт има навсякъде вече. Май ще почина малко от софийските улици.

# 745
Миналата година ноември месец. Не се разхождай до общината със сигурност. През банкирането плащаме данъците на колите.  Талона за ГТП казах ли? Ако има газова - и нейните документи.

# 746
  • München, Deutschland
Привет момичета, във форума съм получавала доста полезна информация по всякакви теми, но се чудих дали някои от вас имат впечатления от новите на пазара ни китайски автомобили 😅 Признавам си много бях скептична, но имах възможност да разгледам няколко модела на Haval и Dongfeng и честно казано на пръв поглед не изглеждат никак зле за цените си. Извинявам се ако въпросът ми не е за правилната тема, но бих се радвала да ме насочите към такава. Със съпруга ми за първи път ни се налага да си купуваме личен автомобил и въпросите са страшно много - хибрид или бензин, нов или втора употреба, лек или 4х4  , марка, френски, немски, китайски, цени и тн.
Тези китайски хомологирани ли са за Европа?
Лично аз китайска кола не бих карала. Знаейки как (не) се тестват и какви са им тест кейсовете, системите за качество и начина, по който излизат от завода, нямам никакво желание да се возя в такива...

# 747
  • София
Миналата година ноември месец. Не се разхождай до общината със сигурност. През банкирането плащаме данъците на колите.  Талона за ГТП казах ли? Ако има газова - и нейните документи.

Добре, ще те послушам тогава, аз кола скоро не съм продавала. Всичко друго си го имам - ГТП-то, гражданската, за газовата протоколи и не знам си още какво там, двата талона.. дано я вземат, хората от доста далече се вдигат, пък да видим. Надявам се утре да пиша да се похваля Simple Smile

# 748
Здравейте, включвам се да питам за мнението ви относно Нисан кашкай дизел 2010-2012 година. Какъв е разхода на гориво. Скъпа ли е подръжката?

# 749
Въпросът е какъв е средния пробег на предлаганите на пазара втора ръка и колко струват.
Ако са на по 150-200.000 не си заслужава, защото са така обслужвани, че "не е останала кола".

Иначе дизелите са 1.5 и 2.0. 1.5 е подобен на този в Дачия и минава 280-300.000 преди да се счупи нещо. - при условие, че е обслужван редовно и каран нормално.
2.0 дизела трябва да е по-здрав.

Разхода е нисък ако караш бавно. 1.5 е чувствително по-икономичен. Нещо като Дачия Дъстър, който трудно качва над 7.5 дори с над 140 и до 175 на колкото е ограничен.

От CVT трансмисията реват всички.

Иначе колата е хубава. Малко по-новите имат система за контрол на возенето с мигновено промени в отдавания въртящ момент. За да предотврати клатене от потъване на предвицата и вдигане на задницата подава моментно газ и обратно за да предотврати потъване отпред и повдигане отзад отнема мощност. Прави го като чете датчици те за височина на колелата и още няколко за ускорение. Возят наистина много гладко особено по шосе.

Не си купувайте кола на над 100.000 км.
Задължително гледайте сервизна та книжка и беседвайте небрежно със собственика за това как се поддържа кола. Кажете, че обичате да сменяте масло на 15-20.000 км, ако се опита да Ви изгони и откаже да Ви продаде колата, това е Вашия човек.

Общи условия

Активация на акаунт