Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 12

• 24 347
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
Испанския шахматист,може би. Испанците са по оперното пеене.

# 136
Смислов е бил оперен певец.

# 137
Фейс групата на Снежана Маринова – със старите снимки и истории:

Скрит текст:

# 138
Аз още преди години четох в исторически роман (но сега не се сещам кой беше), че по принцип задължението на всяка благородничка англичанка, е да роди поне две момчета - един наследник и една резерва. Така че думата не е избрана случайно и не е обидна (въпреки че звучи малко обидно и Хари със сигурност я възприема така).

Браво на Снежана - дано да не рискува излишно и да вземе повече пари!

# 139
Ама то си е логично - при благородниците продължаването на династията е най-важната задача. И да има резервен наследник е просто здрав разум.

# 140
Честно казано, изобщо не ме интересува цирка на английската монархия. За тях времето е спряло преди няколко века. Има много европейски монархии, но никой не ни занимава с тях и с техните изпълнения. А и самите те живеят нормален живот и не са постоянно под прожекторите.

# 141
И мен ме потресе преводачът, не принц Хари. Силно се надявам това да не е официалното заглавие, под което ще се издаде книгата на български, не знам какво място за интерпретация оставя заглавието, че някой да реши, че е "В сянка". Така зададен въпросът, ако не бях чувала да се шуми около книгата, щях да се замисля за отговора...

# 142
  • София
Хубави 5000 лв. за мъжа. Знаеше, но му се падна гаден въпрос, невъзможен и за публиката.
Жената ми хареса също. Имаше знания. За Василий Смислов го знаех, бях го чел в един роман. По принцип обожавам шахмата и се интересувам. Не и бяха лесни въпросите. Този Ралф Бънч не го бях чувал дори. Може би ако няма риск да изгоря, както бе при нея на втора сигурна сума, щях да цъкна на чернокож лауерат, защото сега е модерно да ги тикат навсякъде по всики медии. Просто е популярно и това бе лекия жокер...

Последна редакция: чт, 23 фев 2023, 20:18 от Diavolo

# 143
Библиотекарката играе много добре.Вижда се,че е интелигентна жена.За чернокожия лауреат беше логично.Първия израелски паспорт мисля ,че е на Голда Меир.Преговарите за Палестина-1945-50г
т.е.не може да е първият завършил Харвард или оглавил ЦРУ.

# 144
Американското разузнаване се прекръства след Втората световна война на ЦРУ. Бънч го "направих" шеф на ЦРУ. За арабите и евреите знам,че нямат високо мнение за чернокожите и затова...,но пък е американец...

# 145
Въпросът не беше ли: първият нобелов лауреат за мир, който е бил... 4-те варианта? А не, че той е получил първия израелски паспорт, или е първият випускник на Харвард или директор на ЦРУ. Години май не се споменаваха?
Утре ще го проверя специално в записа.

# 146
Ееее,как ме е яд!Кралицата е бахайка!

# 147
Да, това и аз го знам. Жалко.
Много лесен въпрос за 20 000 лв., при това и без да знае отговора човек, може да разсъждава - останалите три са стари източни религии, не е нормално една румънка преди век да има нещо общо с тях.

# 148
Нямах никаква идея, но много ме е яд, исках да видя въпрос за 30 , а и жената беше готина.

# 149
Някой не е чел Оруел! - министерство на любовта. Бре, уцели го.

Общи условия

Активация на акаунт