Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 12

• 24 346
  • 732
  •   1
Отговори
# 150
Той май си мисли, че става дума за исторически роман...

# 151
Много беше гадно това с пауна, ама човекът на телефона бързо го намери в Гугъл. Нямаше никаква логика, просто или го знаеш, или не.
Но за похабения жокер за ентропията ме е яд. И аз не я разбирам особено, ама знам за какво става дума. Още повече, че другите неща са съвсем ясни.

# 152
Еее, какъв въпрос... Имам такива енциклопедии - даже преди два дена разглеждах едната, но не помня, и да ми е минало пред очите...

# 153
Бореалис не е ли като фамилията на един американски актьор,впрочем? Давид Бореалис.

# 154
Въпросът за свръхкуба си беше баш за парите!Не го знаех!

# 155
Бореалис не е ли като фамилията на един американски актьор,впрочем? Давид Бореалис.

Нее, той е Бореанас, а северното сияние е Аурора Бореалис. То и това значи де - северен/а

Въпросът за свръхкуба си беше баш за парите!Не го знаех!

Е, не чак. Единственото, което не звучеше като съзвездие, беше верният отговор.

# 156
Аурора бореалис е северното сияние, може и да има такава фамилия...

# 157
Аурора Бореалис е северното сияние, писали сме едновременно.

# 158
  • София
Жалко за жената, но 5000 лв. са си екстра.
Мъжът с лесни два въпроса за 1000 и 1500 лв. Но пък си ги знаеше. Доста участници биха искали жокер. После умело използва жокерите и на въпрос който не знаеше рискува като се нагоди някак, браво за което. На мен 1984 ми е една от любимите книги. Много тежка и безнадеждна. И тя и Фермата на животните са задължителни.
Пореден участник с 5000 лв. Стана една дълга поредица. Поне искат да играят всички тези участници и не се отказват.

# 159
  • Велико Търново
Тези си списват рубриката "Любопитно" с въпроси от Стани богат, дори заглавията са си формулировки от въпросите - https://e-zdravey.com/bg/liubopitno/
Сега гледам петте предавания от седмицата, ще проследя дали чак пък всичко е оттам.
Допълвам: В тая посока вървят нещата. Хайде, да не е на 100%, но сигурно 90% от информацията е на база въпросите. Но не гледах много внимателно и пропусках моменти от предаването, та нищо чудно и 100 да са процентите.

Въпросът не беше ли: първият нобелов лауреат за мир, който е бил... 4-те варианта? А не, че той е получил първия израелски паспорт, или е първият випускник на Харвард или директор на ЦРУ. Години май не се споменаваха?

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 18:49 от DamaPika

# 160
Пак некоректно зададен въпрос. Банда не са единственото място, където се отглежда индийско орехче, поне според Уикипедия. Ама то трябва да се прочете цялата статия, не само в началото...

Цитат
В началото на 19 век индийското орехче е занесено и в Америка и постепенно започва да се отглежда и там. Един от основните производители става Гренада, където индийското орехче измества захарната тръстика.
...
Индонезия и Гренада доминират производството и износа на двата продукта със световен пазарен дял от съответно 75% и 20%. Между останалите производители са Индия, Малайзия, Папуа Нова Гвинея, Шри Ланка и някои Карибски острови като Сент Винсент.

# 161
Румъния,може би?

# 162
ГДР със сигурност, напомпани до козирката.
Я, Румъния била...
Май другите са ги бойкотирали. Ех, старост нерадост. Почва да ме гони склерозата.
А за Банда за мене отговорът беше очеваден - югоизточна Азия, остават Шри Ланка - Цейлон) и Банда. Но Цейлон е единичен остров.
Банда са част от Молукските острови, известни като Острови на подправките.

# 163
Молиер?

# 164
  • тук, на мястото си
Спомням си, че Молиер е заровен в чужд гроб, но не помня защо. Не разбрах въпроса преди да чуя отговора.
И за бойкота през 84-та забравих.

Общи условия

Активация на акаунт