Отговори
# 150
Много е дейна и активна душичката, иска да помогне и не пести сили и средства.
Но добре, че се е върнала в Истанбул, беше прекалено опасно, а за жена още повече, а и с тия банди и престрелки наоколо.
В И станбул  ще е по-полезна, като набира средства и с примера си повлича и други.

п.п. Двамата с Джедко 1 милион са дарили.Много щедри и с големи сърца,сред най-щедрите дарители са. Simple Smile

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 19:56 от sineva 1

# 151

Но добре, че се е върнала в Истанбул, беше прекалено опасно, а за жена още повече, а и стия банди и престерлеки наоколо.

Да, бе, за Ебру е опасно, а за останалите жени не е опасно.....Браво на нея и на всички останали момичета и момчета, които с риск за живота бяха, са и ще бъдат при разрушенията и помагат с всички сили на пострадалите. Даже и след 120 часа и затрупани под тонове бетон вадят живи хора. Турците са много, ама много задружен народ и без значение къде по света се намират действат като един. Никой не е застрахован и никой не е в безопасност в подобни ситуации. Ебру е почувствала в себе си, че трябва да бъде на място, да спасява, помага, погребва хора и го направи, защото носи меко, но много силно сърце. Не забравяйте, че тя преди атрист е и възпитаник на спортния университет в Истамбул, има подготовка за екстремни ситуации. Силно момиче.....както и всички останали. Всеки прави нещата според възможностите си и така както го води сърцето.

# 152
За обявяването на сумата, която са дарили не само те, но и всички останали, мисля, че не беше редно. Едно изброяване на имената щеше да е достатъчно. Актьорите са се били възпротивили изобщо на каквото и да е обявяване, но Халюк Левент е казал, че този път е различно. Може и да е прав, но докато хората умират затиснати под руините, от студ и глад, други които си стоят на топло, по- точно фенове тръгнаха да им измерват възможностите и защо само толкова са дали един или друг актьор. Всеки помага с колкото може, със средства и личен труд и е срамота феновете да мерят банковите сметки на любимците си, а и съм убедена, че в бъдеще всички актьори, а и цялата гилдия ще продължат да подпомагат региона на земетресението . Ще помагат дълго време след като ние вече сме забравили за тези злощастни дни в Турция.

И понеже следя сценаристката на Лавандуките, преди 3 дни Нуран Еврен Шит пусна тази благодарност на стената си в ИГ, наред с десетките сторита.

"Нашите приятели от цял свят, благодарим ви. За вашите послания, подкрепа, дарения, молитви. Вече не искам да споделям клипове, снимки, цифри. Всичко, което искам да споделя, е, че преживяваме катастрофа от неизмерима величина, която засяга милиони хора. Тези последни четири дни имаха и ще продължат да променят всички ни. Най-важното нещо, което можем да направим, е да бъдем солидарни и да разберем какво и как можем да допринесем, да поемем отговорност Правя това всеки ден. Знам, че всеки ще намери свой начин на солидарност, защото нашите сърца са едно цяло."
Нуран Еврен Шит

# 153
Да, бе, за Ебру е опасно, а за останалите жени не е опасно.....
Е аз къде съм казала, че не е опасно за другите жени?! Естествено, че е опасно, щом армията се включи и постоянно се пише за престрелки между армията и полицията от една страна и банди мародери от друга. В добавка от затворите в околноста са избягали хиляди затворинци, които също са голям проблем.
Немски и австрийски екипи напуснаха един град в района заради опасността от бандитите, а те са добре обучени мъже.
Тук е темата за Ебру нормално да  пишем, говорим, вълнуваме  и притесняваме за нея.
Има тема за земетресението там нашироко може да се коментират проблемите на останали турски граждани в това число и жени и опасностти, които ги дебнат. Честно  не виждам къде е проблема?!

# 154
Немски и австрийски екипи напуснаха един град в района заради опасността от бандитите, а те са добре обучени мъже.
Тук е темата за Ебру нормално да  пишем, говорим, вълнуваме  и притесняваме за нея.
Има тема за земетресението там нашироко може да се коментират проблемите на останали турски граждани в това число и жени и опасностти, които ги дебнат.

Вие, госпожо, в друга тема ли ме изпращате или само така ми се струва?!

Спасителните екипи напускат пострадалите райони, защото турската държава е изпратила уведомления до спасителите, че вече може да се "справя сама". Разбира се това не вярно и политиката взема връх и трагедията, ама това едва ли ви интересува, защото не е в правилната тема.

Притеснявайте се колкото искате, никой не ви спира. Ебру нека продължава да слуша сърцето си и ходи навсякъде където сметне, че има нужда от нейната сила или нежност, зависи от случая.

# 155
Вие сериозно ли?!
Никъде не ви пращам, нито пък бих коментирала ваш пост. Вие сте тази, която си позволява да ми дава наклон на мнението. Не обичам словестната гимнастика, но не търпя да ме обвиняват в лъжа.
Щом съм написала дадено нещо, то надлежно съм го проверила и стоя зад думите си и гарантирам, че съм екзактна.
Ако на мен нямате вяра, то Дойче веле (DW) е медия с авторитет на нея може да се доверите.
Немските екипи са напуснали зоната си от съображения за сигурност.

https://www.dw.com/bg/germanski-spasiteli-spirat-rabota-v-turcia … mirici/a-64675151

п.п. Не знам какъв ви е проблема, но не намирам за удачен момента да влизаме в дребнави и безсмислени спорове, когато комшиите ни се борят с такава трагедия?! Нека не нарушаваме добрия тон в темата.

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 21:18 от sineva 1

# 156
п.п. Не знам какъв ви е проблема,

Нямам проблеми, надявам се вие също нямате и не знам защо изобщо коментирате написаното от мен.
Аз просто цитирах част от думите ви като отправна точка за комантара ми, а вие решихте да отговорите.
Обвинения или "наклон на мнението" на когото и да било не ми е забавно да правя, защото е загуба на време, но явно вие сте разчели думите ми по този начин.

Нося отговорност за написаното/казаното от мен, но не и за това какво сте разбрала.

Моля, не се чувствайте длъжна да ми отговаряте.

Спокойна вечер!

# 157
Е значи всичко е наред, затваряме темата.
Спокойна вечер и от мен.

# 158
Добро утро!

Позитивна, усмихната и успешна нова седмица!

# 159
Здравейте!
Спокойна нова седмица.

# 160
Да започнем седмицата с добро настроение и да ни е спорна до края. Green HeartNature SunnyFlowers Four Leaf Clover

# 161
След тези хубави и позитивни пожелания  единственото, което мога да добавя е да сме и по- смирени, да не сме заядливи, защото пред очите на тази трагедия , в която хиляди загубиха живота си, милиони останаха без дом и им се преобърна съдбата, всеки спор, всяко заяждане изглежда толкова дребнаво, несъстоятелно и нелепо, че човек се пита защо?!
Прегърнете близките си, кажете им, че ги обичате!
Простете на приятел, който ви е разочаровал
Подайте ръка на този, който е бил несправедлив с вас.
Има кой да съди и да отсъжда.
Тук сме за кратко, нека го изживеем в мир със себе си и околоните.
Давайте, а не вземайте. Защото и в Бибилята е казано "дай, за да ти се даде""
Давайте любов, внимание, добра дума.
 Бъдете щедри на жестове , не скъпете добра дума, те ще ви се върнат.

Дано новата седмица е по-добра и даде нова надежда на тези в беда.

# 162
Акън Акънозу съобщава, че бизнесмен в Мардин ще спонсорира лагери за 30 000 души в допълнение към раздаването на храна през целия ден.
 От началото на трагедията Акън публикува адресите на нуждаещите се от помощ в засегнатите места, публикувайки на страницата си списъци с това, което липсва на пострадалите. Той участва в благотворителни дейности, предоставени от асоциацията, основана от майка му г-жа Йозлем. Липсата му в самото начало в социалните мрежи, се дължи на това, че негови близки, живели в засегнатите райони не са оцелели, за съжаление са починали.

# 163
Браво на Акън за голямото му сърце.
И Бог да прости починалите му близки, лека им пръст!

# 164
Джаки, тъкмо влизах да напиша и аз за Акън и гледам ти си сложила.
Аз ще сложа само снимката от центъра, в който той помага с разпределението на помощите.

Общи условия

Активация на акаунт