Интервално хранене/периодично гладуване/ фастинг тема 11

• 74 592
  • 789
  •   1
Отговори
# 120
При мен -5 кг. от 1 януари, съчетано с повече протеиново хранене на обяд и вечеря и приличен калориен дефицит, в момента 52 кг. Доволна съм, защото преди това също цяло лято бях в дефицит, но кг. не мърдаха.

# 121
Моя глад за сладко го няма. От края на февруари не съм хапвала дори черен шоколад. Единствено ябълки грени Смит ям по 1-2 на ден в салта от ч. цвекло и морков.
Не смея дори да си приготвя любимите бисквитки от фъстъчено масло от страх да не се отключи звяра сладко в мен
Вечерям около18, 30 и 19-19,30 ч. Обяда ми е след 13 ч.
3 пъти в седмицата фитнес и събота и неделя велосипед.
За сега задържам на 57 кг., но целя по-скоро намаляне на мазнините за сметка на мускулите. Дано се получи.

# 122
  • Пловдив/София
Моя глад за сладко го няма. От края на февруари не съм хапвала дори черен шоколад. Единствено ябълки грени Смит ям по 1-2 на ден в салта от ч. цвекло и морков.
Не смея дори да си приготвя любимите бисквитки от фъстъчено масло от страх да не се отключи звяра сладко в мен
Вечерям около18, 30 и 19-19,30 ч. Обяда ми е след 13 ч.
3 пъти в седмицата фитнес и събота и неделя велосипед.
За сега задържам на 57 кг., но целя по-скоро намаляне на мазнините за сметка на мускулите. Дано се получи.
Е не, ако от всичмо това само задържате, изобщо не е честно. Без сладко и с фитнес 3 пъти седмично и фастиг според мен трябва да станем на клечки…

# 123
Пипи, според моя скромен опит, нищо, което се прави със зор, не си заслужава. При интервалното хранене идеята е да увеличаваш или намаляваш периодите по естествен начин, а не да се мъчиш и да гладуваш в буквалния смисъл на думата. Какво и колко ядеш в прозореца е също толкова важно колкото и дължината на гладуването, така че не даваш достатъчно информация, за да се опитаме да ти дадем отговор защо няма резултати. Също не си казваш мерките.

# 124
  • Пловдив/София
Пипи, според моя скромен опит, нищо, което се прави със зор, не си заслужава. При интервалното хранене идеята е да увеличаваш или намаляваш периодите по естествен начин, а не да се мъчиш и да гладуваш в буквалния смисъл на думата. Какво и колко ядеш в прозореца е също толкова важно колкото и дължината на гладуването, така че не даваш достатъчно информация, за да се опитаме да ти дадем отговор защо няма резултати. Също не си казваш мерките.
Нямам с какво да измеря талия, иначе съм 68кг при 1.74. Преди първата бременност бях 60, преди втората 63. Върнах на 65 и последните месеци нещо стана и качих до 68. Искам да стигна поне 65, при мен работи Дюкан, свалям много, но не става заради бъбреците. Не искам да броя калории и имам проблем с лакомия- тоест да не ям нищо мога, но да ям и да спра на точен брой калории не ми се получава. Сладко също обичам, минала съм на черен шоколад предимно. Понеже имам деца няма как да няма около мен готвена разнообразна храна и нямам волята да не я опитам.

# 125
На теория теглото не е високо, но зависи какво е разпределението му и съотношението мазнини/мускули. От това, което казваш, аз по-скоро заключвам, че проблемът се корени в прозореца на хранене и е много възможно допълнителното му съкращаване да продължи да не дава резултати. Какво яде последните няколко дни?

# 126
  • Пловдив/София
На теория теглото не е високо, но зависи какво е разпределението му и съотношението мазнини/мускули. От това, което казваш, аз по-скоро заключвам, че проблемът се корени в прозореца на хранене и е много възможно допълнителното му съкращаване да продължи да не дава резултати. Какво яде последните няколко дни?
Вчера: закуска към 11.30- кисело мляко с трици и ленено семе (оставих навика от Дюкян донякъде) и банан; обяд- салата (готов микс) с добавк скумрия консерва към 15ч; вечеря към 19ч- пуешко и чушка със сирене и яйце и чаша вино. Към тези хранения в края им имам и по 2-3 бисквити с джинджифил и парче черен шоколад.
Това е сравнително успешен за мен ден, защото има дни с пица/паста или сладкиши.
Като цяло ми липсва калориен дефицит, но е трудно да намеря неща, които харесвам и са нискокалорични.
Все пак като положителна промяна определям: спрях белия хляб (пълнозърнест, рядко), спрях хранене след 20ч вечерта, спрях междинни хранения (донякъде, преди не знаех, че е проблем 5-6 пъти на ден по нещичко).

# 127
Периодичното гладуване много добре се съчетава с високомазнинен режим. Можеш да погледнеш темата, добре разработена е. Каквото и да избереш обаче, трябва постоянство.

# 128
По принцип основният принцип на фастингът (както на всяка една "диета") също е калориен дефицит, но посредством по-малък прием на храна. Ако човек не е в кал. дефицит си мисля, че трудно би свалил кг.

# 129
Възрастта най-вероятно също оказва влияние, предполагам. Аз съм на 42 г.
Обяд: между 13 и 13,30 ч. - тро яйца, 30 гр. масло, салата (120 гр цвекло, 150 гр морков, 1 ябълка грени смит, магданоз, лимон, сол и зехтин).
Втори вид обяд: 180 гр свинска плешка, лапад, зелен лук, 30 гр масло, червен пипер, черен пипер, магданоз (това е готвено), няколко листа маруля, 1/2 краставица, 5 репички, магдоноз лимон, зехтин и сол.
Трети вид: 150 гр пилешки сърца, 150 гр воденички, 30 гр масло, сол, черен пипер. Салата от цвекло, морков и ябълка.
4 вид обяд : 200 гр печена скумрия и зелена салата.
Вечерята е като обяда, но понякога е само 150 гр моцарела, домати, морков или салата.
Понякога вечерята е пържола или ребърца печени на скара и салата, много салата.
Има дни, в които изяждам 50 гр сурови или печени ядки или ябълка (около 16 ч.).
Това с грамажа от 4-5 дена тегля. Преди това като сравнявам много повече съм изяждала.

# 130
По принцип основният принцип на фастингът (както на всяка една "диета") също е калориен дефицит, но посредством по-малък прием на храна. Ако човек не е в кал. дефицит си мисля, че трудно би свалил кг.
Това не е вярно и идеята няма нищо общо с някакво броене.
Ваша си работа, но така наречените калории не могат да се намаляват до безкрайност и тялото има навик да се нагласява към системни лишения ( за щастие, така е оцеляло човечеството).
Ще дойде момента, когато казвате "почти не ям, качвам килограми ".
Не ми се влиза в безсмислени спорове, а и да обяснявам очевидни неща ми е безинтересно. За щастие има (вече) достатъчно информация на един клик разстояние, но за тези които четат с разбиране.

# 131
ей, Таня, къде изчезна Hug
основната идея на фастинга е да елиминираш инсулинувата зависимост
намаляването на калориите идва естествено, но е следствие, не е цел

# 132
Включвам се за да споделя и моя опит..
Вече 9 години не вечерям,в началото не бях така запозната с периодичното гладуване/фаст..както днес.Просто последвах примера на една позната..Не ми беше трудно, беше ми интересно,в този период започнах да пия вечер куркума с черен пипер, джинджифил с чай...чувствах я като вечеря😆.
Ефекта беше мигновенен,усещането също..
Домакиня съм,храним се с домашно приготвена храна от мен..и предимно вечер готвя за следващия ден...но си бях наложила да не ям.. казвах си:-Утре сутрин ще изям двойна порция,но сутринта хапвай нормално..нямах желание да се тъпча..
Общо взето направих с начина си на живот много промени..и има добри резултати..дори преборих 12-годишна алергия(сенна хрема).
Така че,момичета,имайте волята-заслужава си

# 133
  • Пловдив/София
При мен нещо стана и започнах малко да свалям. Както не мърдах с месеци, при същия фастинг сега свалям по 0.3-0.4 на ден и вече съм 1.5кг надолу (ако нямам дни с прегрешения щеше да е повече, но след някой празник с много храна връщам).
Единствено като разлика започнах да ограничавам едното хранене. Тоест ако обядът е обилен, на вечеря само салата с рибта тон (примерно). Така имам 1 леко хранене на закуска (плод, мляко), едно леко (салата, месо, риба/яйца) и едно почти без ограничения- готвено нещо, дори паста/пица малко, десерт. Ще видим след Великден как ще е…

# 134
Аз след 10 дена свикнах най- накрая на 20/4 фаст😅 След първата седмица съм - 2 кг, скоро пак ще се меря. Но определено се чувствам добре 👍

Общи условия

Активация на акаунт