Интервално хранене/периодично гладуване/ фастинг тема 11

• 76 330
  • 789
  •   1
Отговори
# 135
  • UK
Здравейте,

В момента чета книга на една докторка ''диета през ден''. Правили са изследвания дълги години и има добри резултати. Основата е намаляването на калориите, като един ден ядеш нормално, а на другия консумираш 500 калории на обяд. Видът на храната няма значение. Модифициран пост през ден мисля, че се превежда.
Някой има ли опит с този вид пост и какво мислите?

Аз планувам да започна от утре.

# 136
има го на 1ва страница
търси го като eat - stop eat

има 2 модификации:
1. ден ядеш - ден не ядеш
2. един ден ядеш нормално - един ден ядеш до 500 кал

и внимавай да не паднеш под много ниски калории, няма да отслабнеш така, може да ти падне имунитета и да се разболееш, а може и после да влезеш в жесток режим на наваксване и да не можеш да спреш да ядеш
не начуквам канчета, само предупреждавам  Hug

# 137
  • Paris, France
Да добавя, че максимално допустимите калории в постния ден са 1/3 от калориите, на които при ежедневно хранене не отслабваме и не дебелеем. Ако даден човек дебелее на 1200 калории дневно по някаква причина (моят случай) може и да не види резултат на 500 калории през ден и да трябва да ги смъкне под 400 или да не яде.

За хиперинсулинемични на гладно такъв режим може и да не работи в началото и да се наложи и намаляване на въглехидрати.

И трето, но много важно - задължително витамини и минерали, Поне в деня, в който постим. При кисел организъм тялото не сваля мазнини.

Също е добре да се изчисти храненето. Парче торта може и да е под 500кал, но нищо полезно не съдържа.

# 138
  • Пловдив/София
Дайте примери за 500кал, че ми стана интересно (след празниците разбира се). Например салата, малко риба или месо, банан или ябълка под 500 ли е?

# 139
Аз ако усетя, че съм прекалила с храната направо правя фастинг 24 ч. Изобщо не се занимавам с броене на калории. 😁

# 140
  • Paris, France
Дайте примери за 500кал, че ми стана интересно (след празниците разбира се). Например салата, малко риба или месо, банан или ябълка под 500 ли е?

Уф, риба, месо е разтегливо понятие. Има мазни и калорични, има и постни. Банани има едри, дребни. Един среден е около 100 калории. Аз не ям ВХ като ям под 600 калории, защото изземва калории, а така не си дояждам протеини.

Тук съм описала как ядях,с витамини и цитрат. Менюто е за около 600 калории.

https://bg-mam.ma/p/1335020/44348459

Аз ако усетя, че съм прекалила с храната направо правя фастинг 24 ч. Изобщо не се занимавам с броене на калории. 😁

👍👍👍

# 141
  • UK
Благодаря за насоките. Аз съм го правила тоя номер с яденето на малко калории и после дебелеене от всяка хапка.. За това сега искам да опитам диета, която не е е ниско-въглехидратна.

25% от нормалните калории казва авторката, което при повечето хора това са около 500ккал. Идеята е да се запази мускулната маса, да не се озверява от глад и да има физическо и емоционално задоволяване на апетита. 

В книгата има рецепти за 400 калории обяд и 100 калории следобедна закуска. Има сандвичи, спагети, салати, сладки неща.. Не са по моят вкус честно казано.

След първият ден мисля, че разбирам защо е по-лесно да пропуснеш тези 500 калории. Expressionless Май утре ще опитам пак, пък днес ще ми е ''нормален ден''.

Искам да попитам за мускулната маса, наистина ли се губи такава след само един ден на течности?

# 142
  • Paris, France
Озверява се от глад при липса на достатъчно протеин и наситени мазнини и висок инсулин и нисък грелин, не от липса на ВХ.

Не, не се губи мускулна маса от половин или един ден глад ако организмът не разгражда мускул за да си набави глюкоза чрез глюконеогенеза. При дълбока кетоза няма разграждане на мускул, защото караме на мазнини. Лъвовете не ядат всеки ден и не си загубват мускулите по този повод.

Аз отслабнах много успешно с кетогенна на 400-500, максимум 600 калории и задържах 8.5 години. Оперираха ме преди месец и качих 6 кила за седмица, но в темата за ИР се обадиха, че не било ненормално заради упойки, прелята глюкоза, антибиотици, инфекции, обездвижаване. Ям безобразно и не пия вода, че ме мързи, а и да не ходя до тоалетна. Елора ми се накара и ме прати да пия вода и днес пих вода. Почти се опиках навън, а тоалетната заключена в мола ☹. Прибрахме се, изкъпах се, нахраних се и се претеглих и ...... съм минус кило. Не мога да повярвам. Вчера се теглих на гладно. Изпих 2.5-3л вода за 3 часа. Чувствам се екстра.

# 143
аз мускул от нищо не губя, като си дебелея просто качвам сланина върху мускула, но съм си здраво тяло със спорт още от детска възраст
опитвам се да кажа, че зависи от личната ти структура
правя 36 часа фаст в понеделник, 30 лицеви опори и планк, това ми е спорта, храня се 20/4, едно ядене в 10 и второ в 14
провалям се на ОМАД, защото не мога да си изям калориите наведнъж и огладнявам вечер, а отслабвам само ако не ям вечер
тъпа работа, ама всеки си търси това, което работи при него

# 144
От няколко дни се чувствам точно така- озверяла от глад. Само една хапка и край, спирка нямам.
В момента тренирам с тежести три пъти седмично и в почивните дни задължително с байка в гората около 25-30 км., за около 3-3 ч и 30 Мин.
Явно не планирам добре храненето си. На обяд ям 150-180 гр. месо сготвено с лапад, салата от 100 гр моркови, 100 гр червено цвекло и 100 гр ябълка грени Смит, много магданоз, зехтин, сол и лимон. Старая да дъвча бавно и обяда приключва за около 15 Мин.
Вечерта понякога е със същото количество месо, но по-малко салата; 2 сварени яйца и салата; 180-200 гр печена скумрия и салата.
В момента се движа около 57-58 кг. Целта ми е да изчистя мазнините и стегна тялото.

# 145
При мен работи 20/4, отслабнах с 3 кг, имам още 2 ( целят се на 56😅). Прозорецът ми е 14 до 18, като на обяд гледам да е голяма салата, с протеин, зехтин и маслини,( или каквото имам готвено) а в 18 хапвам 1,2 варени яйца и плод. Понякога кисело мляко с чия, ленено семе и малини. Засега съм доволна, след постигане на желаните кг, ще мина на 18/6.

# 146
Подходящо ли е интервалното хранене/ фастинг за хора с премахната жлъчка?

# 147
Аз още се лутам в намирането на балансиране хранене, което да ми е достатъчно за интервала от 13 до 19 ч. Снощи например за обяд изядох купа с цвекло, морков, ябълка, зехтин, лимон, сол и 160 гр мляно месо с 20 гр масло сготвено с лапад. В 16 ч имах тренировка с тежести (45-50 минути). Бях озверяла от глад. Като се прибрах за вечеря си направих 2 варени яйца (хл) с масло и салата като от обяд. Не ми беше достатъчно. Доизядох на детето солетите, имаше останали 40-50 гр бадеми, а и рибата, която им приготвих за вечеря доизядох (много малко беше, не повече от 50-60 гр).
След празниците се теглих и бях 56 кг 600 гр.
И по-важното е, че влязал без проблем в 36 размер панталони, които ми ставаха преди да родя (2011 г.). С тренировките се стягам и намален обиколката на бедрата, ханша, талията. Само корема (около и под пъпа) ме мъчат и трудно намалят сантиметрите там.

# 148
А защо просто не приемаш повече протеин и като цяло повече храна,при условие,че тренираш и със тежести.При тази храна как очакваш да не си "озверяла от глад".Това,което си описала е едно обикновено хранене.

# 149
  • Пловдив/София
Аз още се лутам в намирането на балансиране хранене, което да ми е достатъчно за интервала от 13 до 19 ч. Снощи например за обяд изядох купа с цвекло, морков, ябълка, зехтин, лимон, сол и 160 гр мляно месо с 20 гр масло сготвено с лапад. В 16 ч имах тренировка с тежести (45-50 минути). Бях озверяла от глад. Като се прибрах за вечеря си направих 2 варени яйца (хл) с масло и салата като от обяд. Не ми беше достатъчно. Доизядох на детето солетите, имаше останали 40-50 гр бадеми, а и рибата, която им приготвих за вечеря доизядох (много малко беше, не повече от 50-60 гр).
След празниците се теглих и бях 56 кг 600 гр.
И по-важното е, че влязал без проблем в 36 размер панталони, които ми ставаха преди да родя (2011 г.). С тренировките се стягам и намален обиколката на бедрата, ханша, талията. Само корема (около и под пъпа) ме мъчат и трудно намалят сантиметрите там.
За мен описаното хранене е много малко. Моята “рецепта” е ако в този къс интервал едното хранене е оскъдно, второто да е царско. Под царско разбирам и някой въглехидрат- ориз, паста, плюс месо, абе да се наядеш наистина. Ако не се тъпча със сладко и това обилното хранене е само едно, не качвам кг, свалям си. Не знам дали при всеки би било така.

Общи условия

Активация на акаунт