Интервално хранене/периодично гладуване/ фастинг тема 11

• 76 368
  • 789
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, успявам 24 часа да правя, но не и 36 засега. И то точно късно вечер хапвам и ляам да спя.
Много ми се иска днес да се пробвам пак за 36 часа. А после ми се иска да мина на 24 часов режим, но само със закуска, не с вечеря, защото не отслабвам с 24 часов глад и вечерно ядене.

# 181
  • София
Интересно ми е какви са ползите от 38 часа сух фаст?

Когато се прави сух пост, се разграждат много усилено мазнините, и много по-малко мускулите, тъй като, за да се осигури вода на организма, той си я набавя основно с разграждане на мазнини.

Ето тук повече за другите ползи.
https://bg-m.iliveok.com/food/suho-terapevtichno-gladuvane-sshch … 130245i15882.html

До сега не бях опитвала такъв глад и за това реших да се пробвам. Иначе се опитвам веднъж в месеца да правя по няколко дни - (обикновено 2-3), после със бавно, постепенно захранване се получава доста дълъг период и след това дълго време не си помислям за всякакъв джънк. Когато пропусна и се натрупат няколко месеца без,  усещам, че в едни момент започва супер много да мисля за всякакви вреднотии.

# 182
24 часов след 36 часов е най-бързият път към провала при мен
то това тяло трябва и да се храни понякога
засега съм се закрепила на положението 36 часов от неделя вечерта до вторник
вторник- четвъртък ям в 10h и в 14h
петък чак вечерта
събота и неделя пак в 10h и 14h

като минат командировките и рд-тата през май ще се мъча и за ОМАД,

# 183
Този сух фаст не е за мен, особено над 18-20 ч. Доста спортувам особено навън, изпотявам се и понякога точно когато най-много съм жадна водата ми е свършила, а в диаметър 10 км няма.
Как издържате? За фаст без храна най-много 27 часа съм правила.

# 184
  • Paris, France
Интересно ми е какви са ползите от 38 часа сух фаст?

На последните 3 страници го пишем по поне веднъж на всяка - принуждаване на организма да гори собствени мазнини за да си набавя вода и концентриране на ензими, както и по-високо ниво на автофагия поради повечето ензими.

# 185
петък чак вечерта

Това си е тормоз психически,, ние жените сме големи мазогистки ... По този начин като се замисля над написаното ,то в главата трябва да ти е постоянно да мислиш колко часа минаха...днес неделя ли е или петък...кога кой ден в колко трябваше да ям🙄🤨..направо си герой самонаказващ се... как издържаш??
петък чак вечерта

# 186
само така изглежда Simple Smile
понеделник и петък винаги знам кога са Laughing

# 187
  • София
Този сух фаст не е за мен, особено над 18-20 ч. Доста спортувам особено навън, изпотявам се и понякога точно когато най-много съм жадна водата ми е свършила, а в диаметър 10 км няма.
Как издържате? За фаст без храна най-много 27 часа съм правила.

Пълното гладуване, особено съчетано с неприемането на вода е време за почивка - както на храносмилателната система,  така и на тялото и на ума. Прави се когато имате време, спокойствие и нагласа, пише че е добре дори да се страни от телевизия и интернет, да се правят леки разходки сред природата, аз практикувам тогава и много лежерна йога, може някакви разтягания - но всичко много леко и внимателно.

Ако сте много активен човек, това може да ви се стори много трудно и неприемливо за вас, но пък човек има нужда от баланс.

Аз за това го правя веднъж в месеца или на 2-3 месеца веднъж. Когато имам време и настроение, иначе не се получава

# 188
  • Пловдив/София
Здравейте, имам въпрос. Предлагат се кето менюта (обяд и вечеря) с доставка до вкъщи. Чудя се ако само това ям 2-3 дни седмично (скъпички са), дали ще има ефект? Трудно ми е сама да броя калории и преценявам и обмислям към фаста 16/8 да добавя кето дни (нискомвъглехидратни са).
Нещо отново не ми се получава, бях свалила 2кг и ги задържах добре, но след една почивка ги върнах и не мърдат Sad Но и си хапвам, нещо период без воля…

# 189
Избери си вид хранене и се придържай към него за да си създадеш навици.Пишеш за кето,за броене на калории и фаст(ако може така да се нарече 16/8).Трябва да овладееш емоционалното си хранене с нещо балансирано и след това да правиш фастове и да се храниш интервално.
ПП Аз не бих си поръчвала готова храна,още повече с тези цени.Нито е толкова трудно и сложно,нито много по-скъпо ако си сготвиш сам.Все пак не е ядрена физика и с малко усилия и повече фантазия могат да се получат нещата.

# 190
Потърсете във Фейсбук и тук или в Гугъл рецепти за кето диета, на НВВМ и ще видите колко разнообразие има.
Аз следя една дама във фейсбук и последната рецепта беше за луксозни бонбони.
100 гр тахан (ползвах 70 гр от кашу и 30 от фъстъци)
65 гр какаова маса
50 гр едро нарязани печени, солени лешници
40 гр еритрол смлян на пудра (аз ползвах 20 гр кокосова захар и 10 гр еритрол, защото последният подсладител ми действа слабително).
Според ММ няма такава горчилка, но за мен са уникално вкусни.

Майонеза от авокадо
2-3 сварени яйца
1 авокадо
Зехтин, сол, лимонов сок
В рецептата има и крем сирене, но аз не слагам.
Това си го правя за работа заедно със салата от цвекло, морков и ябълка.
Има много вкусни ястия и десерти.

Готовото сготвено не знаете с какво продукти е направено, какво количество сол е сложено.
Не е нужно всеки ден да ядете различно. Открийте вашите ястия и след време може да си ги модифицирате по ваш вкус.
В дните, в които нищо не ми идва като идеи си варя яйца 😁

# 191
Подходящо ли е интервалното хранене/ фастинг за хора с премахната жлъчка?

# 192
  • Paris, France
Подходящо ли е интервалното хранене/ фастинг за хора с премахната жлъчка?

Да. Няма проблем, стига да не прекаляваш с мазнини ако правиш OMAD.

Не бих купувала кето менюта или други. Престоялото месо развива бързо бактерии.

Еритролът е вреден, както всички подсладители. Омазнява черен дроб. ОК е да се ядат храни, които го съдържат, но не и да се подслажда с него. Реално е по-добре да се яде захар под форма на меласа или сладки, сушени плодове и след това да се ходи бързо, за да се изгори директно. Някои хора даже не излизат от кетоза ако тичат след ядене на 20-30г захар. 

С тайните и ядките не бива да се прекалява. Богати са на омега 6 и трябва да се компенсира с омега 3 в съотношение 1:1.

# 193
Благодаря, Nevena Virolan!
Притеснява ме това, че при фастинг има много часове, през които не се яде, а са ми казали, че при премахната жлъчка трябва да се яде  по-често и по по-малко.

# 194
  • Paris, France
Пробвай да увеличиш бавно интервалите между храненията и виж как ще потръгне! Можеш да готвиш с MCT мазнина. Тя не изисква жлъчен сок. Можеш да си помогнеш с готови липази. Доста хора познавам, които постят без жлъчка или са на кетогенен режим.

Общи условия

Активация на акаунт