Пълна къща - примери за щастливо съжителство на няколко поколения

• 7 922
  • 162
  •   1
Отговори
# 45
  • Great Britain
Аз съм блондинка и два пъти прочетох първия пост 🤔🤔 тук нали не е за тези който живеят сами ,а само споделяне за тези който съжителстват с други поколения. Или аз пак нещо не схванах ?🙄🙄
Правилно си прочела, kisses.

# 46
  • София
Битките да започнат сега!

# 47
Аз живях със свекърите малко(тегава работа,робска,нагаждаческа).После сами,ама пак с техни посещения и напътствия,и реплики,и критики,ИИИ....яката работа!После сами,в собствен апартамент,ама пак трябваше да правя неща, които и когато Не искам!Не се чувствах свободна,единствена домакиня(така го направи съпруга ми,бившия вече)Сега ли?Сега съм господар на положението още няколко години.Научих децата да са солидарни,да помагат,да се учат на ред и дисциплина,че не са на хотел тук,че и аз душа нося.В домът на баща ми, който ще бъде наш някой ден,те се съобразяват с неговия ред.При баща им не ме вълнува кой,какво,що!Но за мен едно е ясно -няма понятие пълна къща!Примери нямам,но съм чела😉(Четирилогията на Димитър Талев)

# 48
  • пустинята Гоби
Защо си мислите, че оплаквачите в темата нямат опит? Аз дотук видях само за пари, манджа и гледане на деца да се говори.

# 49
Често си пиша в всякакви теми ,не по смисъл знам ли може пак да е така 🤣🤣🤣. Важно е да е забавно , а темата ми тръгна към друга посока😶, та реших да предупредя ,че не съм конфликтна личност 🤣🤣🤣🤣, само руса . Онзи ден даже  се шегувах  с ММ ,че още си мисли че заради него живея в къщата 🤣🤣🤣🤣, още не си тръгва .....

# 50
Защо си мислите, че оплаквачите в темата нямат опит? Аз дотук видях само за пари, манджа и гледане на деца да се говори.
Пропуснала си моя пост. Създаване на връзка между поколенията, предаване на опит и знания, смях, топлота, но и дисциплина, когато се налага.
Папашка, лошият ти опит не е от споделеното съжителство. Да правим разлика.

# 51
  • пустинята Гоби
Прочетох и твоя пост и съм напълно съгласна, това е голям позитив особено за децата.

# 52
Баш оттам е.И преди,и сега,не понасям някой да ме учи какво да правя,как да готвя,как мъж да гледам,как деца да възпитавам! Майка ми не го правеше,а сега, когато вече я няма,няма шанс някой да ми налага своите си модели на възпитание,поведение и тн.

# 53
Не ви е проблем къщата, мъжете са ви проблем.

# 54
Вярно е!Но и майките им,а това е препратка към темата за свекървите!

# 55
Така и така сме хванали две теми в една , реших да задам един, два въпроса към тези ,който живеят отделно и не понасят да им се бъркат старите. Какво правите на семейните празници? И вие ако ненавиждате родителите на мъжете си ,те ненавиждат ли вашите?
П.С. :  И кой позволява на по-старите да ви се бъркат? И как го правят? Просто любопитство 😇🤗

# 56
Ох, тези семейни празници.
Първо да изясним какво разбираме под семейство.

# 57
А защо приемате, че само ако се живее заедно, родителите помагат? На мен нашите много ми помагат за малкото като го гледат като е болен, уикендите им ходи на гости и ние си оставаме сами с мъжа ми. Даже понякога съм пращала баща ми до личната за бележки за градината, за да не излизам от работа. Ама не живеем заедно, просто живеем в един град и всеки си знае къщата. Не бих могла да живея с тях или с тези на мъжа ми. Иначе всички имаме нормално добри отношения, ама това е щото не живеем заедно Joy

# 58
Вече и такива базови понятия ли не разбираме? Confused

# 59
На празници ( Коледа/Великден) се събираме за обяд/вечеря и това е. Никакви проблеми.
Баща ми живее в провинцията и тази Коледа бяхме там със свекърите. Всички заедно.    

Ох, тези семейни празници.

Не разбирам какво имаш предвид.

Общи условия

Активация на акаунт