Пълна къща - примери за щастливо съжителство на няколко поколения

• 7 941
  • 162
  •   1
Отговори
# 90
Аз бях навряна при свекървата и ми беше добре.Никога нищо не е казала, забележка не е направила и за всичко ме питаше, макар да бяхме в нейното жилище, и свекъра беше така. Ама аз не искам семействата на моите деца да живеят в моето жилище.Лоша съм.На близо са,почти по цял ден са у нас като съм вкъщи, ама за постоянно не ми се ще.

# 91
  • София
Под повърхността си се усещаше бая напрежение и неприемственост, видни дори за малки деца, а и често си избиваше директно. И това без да живеем заедно за постоянно, а само в определени моменти.
На децата им е добре, а също и на онзи, при чиито родители живеят. Да му мисли чуждият човек в тази конфигурация.

# 92
  • София
Готвят, чистят, перат дъртите си деца, децата им гледат, по занимания водят, прибират внуци, правнуци, новите снахи пак на тях.....
Че, защо да не ти е добре?

# 93
Готвят, чистят, перат дъртите си деца, децата им гледат, по занимания водят, прибират внуци, правнуци, новите снахи пак на тях.....

Тук съм много съгласна, даже си мисля, че сигурно една от причините младите да са при старите е именно, че всичко им е наготово.. Не, че не могат да си позволят апартамент или къща. Мама носи, тати меси, сметки плащат - чиста работа. Зряла.

# 94

Аа, не съм съгласна. Всеки си има отделно домакинство и никой не бърка в хладилника на другия.

# 95
  • София
Ти не си, ама други виж....

# 96
  • София
Живяхме 7 години със свекърите в един апартамент- всеки в своя стая, отделен хол и отдална кухня с трапезаря. Детето се роди почти веднага. Майка ми и баща ми бяха през два блока....
Никой не ми е гледал детето,сами се оправяхве с това с мъжа ми,но не мога да кажа ,че не са ми помагали и то много - и едните и другите.
От свекърва не мога да се оплача- случих на такава,макар и овен- винаги се е съобразявала с мен, свекъра също е тих човек. Скандали не сме имали- е някоя и друга препирня- и то за дребни неща.
Когато нашите заминаха на село, остана празен тристаен апартамент и мъжа ми предложи да отидем там.
Да си призная- много ми беше тежко- дори ми беше мъчно... Отивах си в къщи,щях да съм самостоятелна,но пак ми беше тъжно. След като почина свекърва ми- този апартамент е празен- още по тъжно е....
А и доста е трудно сама да поддържаш дома- не бях го правила и ми се наложи да започна на 35г. Мъжа ми много ми помага, детето и то ....но друго се е да измиеш един прозорец ,да изчистиш и подредиш 2 стаи- а не 4,нали.
Така че, ако има разбирателство - може да има и приятно съжителство на поколенията.
Аз например с майка ми и с баща ми не бих живяла, ако съм вече семейна- много обичат да се месят във всичко- от възпитанието на детето,та до това как и къде се събуваш....

# 97
  • София
Приятното съжителство разбрахме тук, включва готвене, чистене, пране и гледане на деца от старите.
А не - разходка в парка, чай по женски, семеен театър.

# 98
И това включва, не само в парка, а чак в Дубай по женски.И на фризьор ходехме трите и на ресторанти и другаде.

# 99
Предпочитам само съпругът ми и синът ми да ми създават главоболия (а такива със сигурност ще има бебе като поотрасне) пред това да се нервирам заради нечия рода. Спокойствието и мирът са ми по-важни от това някой да ми готви, пере, чисти и глади. А постоянното гледане на детето ми от някоя баба ще предполага още по-голяма намеса и повече непоискани съвети и акъли. Стигат ми тези неща и от разстояние.

# 100
Зависи от бабите.Моите ме питаха за всичко, макар че аз самата нямах претенции за нищо.

# 101
В младите си години съм поживяла и с едната и с другата рода. Аз съм кротък и благ човек, чак смотана на моменти , доста неща преглъщах и от едните и от другите.
   Когато си останахме сами се чувствам най-свободно и прекрасно, душата ми се отвори. Сега дъщеря ми живее на втория етаж на къщата ни, в отделен апартамент. Остава да се налепят плочки в банята и да се изнасят в техен апартамент. Живеем спокойно - спазваме граници , аз ходя у тях ако ме извикат да гледам внучката, или на чаша винце. Те слизат при нас, ако са поканени. Викаме се на кафе, на питие, на раздумка. Предстои синът ми да завърши тази година и честно, нямам търпение да се изнесат всички от вкъщи и да си живее всеки неговия живот.

# 102
  • София
Да, де, ама никоя не каза - чудесен събеседник беше, пътувания и Дубая, а на манджата и парцала се набляга Laughing

# 103
  • София
Аааа, аз казах за пътуванията със свекърва ми и с майка ми. И за излизанията заедно, дори сега (възрастни са вече - над 75, но са купонджийки). Даже тези дни отиваме да ги видим за ваканцията.
Никога обаче не са ми готвили или чистили. Само понякога са ни правили по някой сладкиш уж за децата.

# 104
Моята е и добър събеседник, а манджите, ако иска да готви, ако не иска недей.Но тя не работи и с това си запълва времето.

Общи условия

Активация на акаунт