Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 15

• 49 083
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
  • IC 1101,Abell 2029
Еми то не може в във всички продукции само бели хора. Трябва да има разнообразие. Сега зависи какво е ако е историческа драма трябва да се придържат към фактите. Разбирам,че проблемът идва че трябва да огаждат на всички за да няма недоволни, но винаги има 😄
Мен само ще ме издразни ако прекаляват, направят го много модерно за времето си.
Според мен за “Отнесени от вихъра”  ми стига този 4 часа филм. Не мисля,че е нужно да правят нова версия ( ще му направят щастлив край) и  филмът е тежък с не щастлив край. Но пък има голяма поука. Скарлет изгуби двете си деца заради  тъпотията си и мъжа който я обичаше. Разбра го когато вече бе прекалено късно.

Преди време видях,че някой се оплаква,защо Зоро винаги го играят бели мъже?? И аз се засмях, защото явно не е гледала всичките продукции с Зоро ( като мен) не знае,че той е испанец.
Отлично!Щом сте гледали всичките версии на Зоро,които ако не се лъжа са няколко десетки,би трябвало да знаете за една много стара версия която търся от "100" години.Помня почти само началото и най-вече края на филма.Началото бе как в някакво селище май щяха да екзекутират някой и в един момент като вихър пристига Зоро на коня си,поваля някой и му опира шпага на гърлото.Краят бе наистина доста запомнящ се.Зоро и лошият се бият на една препускаща карета.Бият се дълго.Та тва е.Все ми е останало в акъла че Зоро е Ален Делон,но долкото рових не видях такава версия в негото творчество.Ален Делон има филм "Зоро",както и "Черното лале" но не са това което търся.

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 18:54 от alex_bg

# 556
  • Галифрей
Така  за по-старите версиите които съм гледала мисля, че това което търсите са от  филмът от 1940г. Има и сериал от 1957 ( не съм гледала всички епизоди) . Там имаше такива сцени. Аз лично препоръчвам сериала от 1990, 4 сезона са. ❤ Надявам се да съм ви помогнала

Излезе трейлъра на сезон 2 Позлатената епоха, ще бъда на 29 Откомври.

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 19:56 от Диана Бишоп

# 557
  • IC 1101,Abell 2029
Не,за съжаление не е "Знакът на Зоро" (1940).Гледал съм го този филм.Благодаря все пак.

# 558
  • Бургас
Може да пробвате в търсачката на сайта IMDB да напишете Zorro и да прегледате един по един филмите, които ще излазат в списъка.

# 559
  • Вестерос
Аз за първи път се срещнах с “цветово” разнообразие в Бриджъртън. Беше странно и ново преживяване, но сега ми е любим сериал- приказка за възрастни, в която са се опитали да изпълнят всякакви мечти, вкл. и цветови.
Следя една група за фенове на сериала и ми прави впечатление, че най-горещите му любители не са европейци, а афроамериканци, индийци. Разбирам ги, опитвам се да ги разбера. Аз съм много консервативна по отношение на прекрояване на класика, но си признавам, че ми е любопитно и интересно да гледам новосъздадени модерни многоцветни филми.
Абсолютно. Аз още съм в шок, че Кейт беше индийка ..

# 560
  • Галифрей
Все пак Индия е била Британска колония. Кейт си е благородничка. Много е красива, приличаше повече на кралска особа. Бриджъртън е една измислена ера, няма нищо общо как е било тогава освен костюмите,лукзоните декори. Ама и те са доста пищни. Там сякаш наблягат повече на страсти и лукзозният  живот на богатите. Харесва ми сезон 2, но като цяло тази ера не ми харесва. Друго си е да гледаш Джейн Остин и да чакаш цял сезон  да се съберат и целунат.

# 561
Не ми пречи всякакви хора да имат роли в исторически филми, все пак и те трябва да работят, стига да са ги избрали заради актьорските им способности, а не да са там само за да е шаренко. Като гледаш училищен театър сърдиш ли се, че децата не са възрастни, пък ролите били за възрастни?

# 562
Тия хора могат да си работят в много други сериали, няма нужда да ги мислим. И вярвам, че много индийци или чернокожи страшно ги кефи да гледат как някоя като тях се фръцка на кралски бал в Европа. То и доста бели може много да ги кефи, ако кастнат бяла жена да играе японска императрица. Това не значи, че трябва да става практика.

Ами нека следващата Ан Болейн да я играе шкембест мъж на 55 с брада и татус на котва на бузата. Щом няма значение и е все тая кой актьор коя роля играе.

# 563
  • Галифрей
Anyway.

Част от мен иска да гледа Медичите, те са били най-богата влиятелна аве всичко на куп фамилия в Флоренция. Са спонсорирани Микеланджело,Леонардо и др известни художници и тн. Култура и изкуство.
Обаче въпреки на куп многото известни актьори от всякъде  и  усещам,че по модерен начин има гадни сцени. Мразя да има такива сцени, трябва да ги превъртвам. Ако някой го гледал струва ли си? Интересен ли е?

# 564
  • Вестерос
Все пак Индия е била Британска колония. Кейт си е благородничка. Много е красива, приличаше повече на кралска особа. Бриджъртън е една измислена ера, няма нищо общо как е било тогава освен костюмите,лукзоните декори. Ама и те са доста пищни. Там сякаш наблягат повече на страсти и лукзозният  живот на богатите. Харесва ми сезон 2, но като цяло тази ера не ми харесва. Друго си е да гледаш Джейн Остин и да чакаш цял сезон  да се съберат и целунат.
Явно не си чела книгите.

На мен ми бяха интересни Медичите, но по-интересни ми бяха Борджиите

# 565
  • Галифрей
Не съм ги чела книгите и нямам никакво намерение. Само съм гледала един сезон и това е.

# 566
Anyway.

Част от мен иска да гледа Медичите, те са били най-богата влиятелна аве всичко на куп фамилия в Флоренция. Са спонсорирани Микеланджело,Леонардо и др известни художници и тн. Култура и изкуство.
Обаче въпреки на куп многото известни актьори от всякъде  и  усещам,че по модерен начин има гадни сцени. Мразя да има такива сцени, трябва да ги превъртвам. Ако някой го гледал струва ли си? Интересен ли е?

За тези Медичи ли става въпрос?

https://youtu.be/SFUWvceed5s

Много ми хареса, невероятен е. Много увлекателен. Само последният сезон ми вървеше малко тежко. И няма нещо чак толкова гадно. Blush

# 567
Ами нека следващата Ан Болейн да я играе шкембест мъж на 55 с брада и татус на котва на бузата. Щом няма значение и е все тая кой актьор коя роля играе.
Аааа, класическият риторичен подход на хиперболата и осмиването. В реалния живот  е различно обаче.

# 568
Всеки с вкуса си- за мене Кейт-Антони дуетът беше много красив. И да, също смятам че Кейт имаше излъчване на кралица, без значение расата и цвета на кожата.
Заради сериала изслушах аудиокнигите 1 и 2 на Бриджъртън - не ми допаднаха, предпочитам филмовия вариант.

Покрай запитването за филмите за Зоро се сетих за подобен, любим в миналото филм- Фанфан Лалето. Най-старата версия е с Жерар Филип и Джина Лолобриджида, а по-новата с Пенелопе Круз. Имам хубави спомени и от двете версии.

# 569
На мен Медичите много ми харесаха! Сезон 1 не, но 2 и 3 бяха топ! Лоренцо! Heart
Борджиите не беше моят сериал. Твърде много инцест, интриги и секс.
Чакам си Бриджъртън сезон 3, но той се бави много нещо.

Общи условия

Активация на акаунт