Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 15

• 49 143
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
  • Бургас
Има едно прирожение Stremio за Андроид устройства. То дърпа филмите/сериалите директно от разни торенти, но ги плейва веднага и не ги качва на устройството ви. Има много неща качени там. Лошото е, че не всички неща имат субтитри (търси бг субтитри на момента в мрежата), също така няма неща с бг аудио, защото е международно приложение.

Също така, ако имате що годе сносен телефон на Андроид може да си теглите торенти направо на него, молко може да ви се прецака картата памет след време обаче.

# 376
Тъкмо идвах да постна за Шарлот. Нямам търпение. Heartbeat

Здравейте, от доста време търся български субтитри на сериала или поне някой сайт, който да го е качил. Имате ли предложения ? Вие откъде го гледате ? Simple Smile

# 377
Не. За този.Много е хубав, ще ти хареса.
https://m.imdb.com/title/tt11269100/
Аз The Empress не можах да го намеря със субтитри.

Благодаря за препоръката за Сиси, немско-австрийският минисериал. Още съм в началото, много е приятен за гледане.

# 378
Не. За този.Много е хубав, ще ти хареса.
https://m.imdb.com/title/tt11269100/
Аз The Empress не можах да го намеря със субтитри.

Благодаря за препоръката за Сиси, немско-австрийският минисериал. Още съм в началото, много е приятен за гледане.

Моля🙂Радвам се, че се е харесал.
Наистина е много приятен за гледане.

# 379
  • Варна
Привет, момичета
докато рових в замундата за истор.сериали, случайно ми попадна един мини сериал The Hollow Crown.
Интересно ми стана, като прочетох анотцията. Правен по Шекспирови пиеси, за времената на Войните на розите, ако не бъркам (интересна за мен тема). Някой да го знае, гледал? Пускам го да го тегля и ще кажа после отзиви Simple Smile

# 380
  • в сърцето на един мъж...
Хубав е и е със страхотни актьори, само да не ви се стори странен, защото все пак е в Шекспирова мерена реч.

# 381
  • Враца
Аз имам някакъв проблем с усвояването на мерена реч дори на български. Чувам какво се казва, виждам думите, които чета, но не мога да ги разбера и осмисля. Та опитах се да гледам този сериал (не знаех, че е в рима), но не успях. Wink
Иначе сюжетът и костюмите са на ниво, правен е с пари явно.

# 382
Много отдавна го пусках The Hollow Crown но не изтърпях точно речта и начина на говорене.
Иначе темата ми е безкрайно интересна.
Рових да търсясерияла за Сиси. Не ги намирам. Сигурно са го изтрили.
Ще има 2 ри сезон.

А някой знае ли какво стана със "Златната епоха"?

# 383
The Hollow Crown и на мен ми беше тежичък за гледане, но го изгледах от интерес и заради актьорите.

Не знам дали има отделна тема за Бриджъртън, та тук публикувам излезли снимки от Сезон 3.

# 384
  • Бургас
Привет, момичета
докато рових в замундата за истор.сериали, случайно ми попадна един мини сериал The Hollow Crown.
Интересно ми стана, като прочетох анотцията. Правен по Шекспирови пиеси, за времената на Войните на розите, ако не бъркам (интересна за мен тема). Някой да го знае, гледал? Пускам го да го тегля и ще кажа после отзиви Simple Smile

Това са четири пиеси на Шекспир, наречени Хенриада - Ричард II, Хенри IV част 1 и 2 и Хенри V. Пиесите са доста трудни за гледане както са писали по-горе именно заради речта. За българския превод е използван превода на Валери Петров. Аз съм го гледала навремето заради актьорите.  Проекта е на BBC и беше събрал всички известни британски актьори. Пиесите може да обхващат времево Войната на розите, но не очаквайте сюжети от рода на Бялата кралица.

Иначе идвам да кажа, че гледах по БТВ Синема много приятно филмче - Денят, който промени живота на Мис Педигрю. Сюжета е лек и предвидим, но ми хареса как е направен - весел и непринуден.

Вчера гледах и първи епизод на Англичанката с Емили Блънт по HBO. Не зная в мен ли е проблема, но ми се стори доста слаб. Сценария беше доста простоват и нелогичен. Диалозите едни такива, не знам как да кажа, като неуспешен опит да се копира Тарантино. Иначе индианеца имаше много хубав тембър и дикция. По нанатък става ли по-интересно или да го спирам? И какво се е случило с лицето на Емили Блънт? Колко красиви  и правилни черти имаше, а сега се е подрожила на някакви процедури и е подпухнала и безформена. Защо бе. Кото почнат така да се обезобразяват значи.

Също така видях, че в HBO са качили новия филм със Сали Хоукинс, който излезе миналата година - The lost king. Не е период драма, но се разказва за историята по откриването на костите на Ричард III през 2012г под един паркинг в Лестър. Сложила съм си го в списъка.

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 13:42 от Irene Adler

# 385
На мен "Англичанката" ми хареса, може би защото по това време бях на вълна уестърн покрай Yellowstone, 1923 и 1883 Simple Smile Вчера изгледах The Lost King. Сали Хоукинс по принцип леко ме дразни с играта си, но филма беше сравнително интересен.

# 386
  • Бургас
А, да, забравих да спомена, че започнах да гледам Зеленият рицар с Дев Пател по HBO. Казвам започнах, защото не го гледах до края. Не можах. Ама какво им става на продукциите напоследък. Толкова са се концентрирали в това да направят нещо различно и нестандартно, че от толкова напъни се получават тотално негледаеми неща. Айде хубаво негри и индийци във филм за средновековието как да е, но толкова кухи сюжети просто... как получават одобрение и финансиране не знам.

# 387
  • в сърцето на един мъж...
Айде хубаво негри и индийци във филм за средновековието как да е, но толкова кухи сюжети просто... как получават одобрение и финансиране не знам.

Отговорът е в първата част на въпроса ти Simple Smile

# 388
  • София
Аз изгледах Пери Мейсън. Хареса ми, но краят малко не го разбрах. Иначе е увлекателен, за който харесва криминални сюжети. Развива се през 30-те години. Главният герой е много хубав и добре играе, както и Дела Стрийт. Не си спомням в книгите на Ърл Стенли Гарднър секретарката Дела да е била гей, но ето, във филма тя има любовна история с жена.

# 389
  • Галифрей
Гледах най- сетне хубово “ Гордост и предразсъдъци” 1996 г. ❤ Малка машина в старите класически ленти.  Не бях гледала преди всички епизоди и го бях по забравила, гледала съм го преди 150 години 😂
Хубово го изгледах с детайлност , (знам много добре какво се случва и тн)  Завинаги ще си остане най-добрата версия. Всичко му е топ ❤ 
Като го гледах си мислех,че много тъжно че рядко правят такива хубави период драми с десителетия да се говори за тях.
Аз обичам Джейн Остин ерата

Общи условия

Активация на акаунт