Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 15

• 49 140
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Съгласна. Simple Smile А да попитам героияната от аватара ти от кой филм е, май нещо съм пропуснала да изгледам.

# 391
  • Галифрей
От британският сериал “Doctor Who”  Тя е персонаж от новият сезон който ще излезе до година. Тази фотосесия е правена през този май по време на снимките. Епизодът ще е Остин ера. ❤

Ето я цялата снимка

# 392
  • Бургас
Само минавам да кажа, че в HBO са качили този сериал:
The Confessions of Frannie Langton
https://www.imdb.com/title/tt10225224/

Първо негрите, сега и ЛГБТ превзеха период драмите Stuck Out Tongue Winking Eye

# 393
  • Галифрей
Гледах Джейн Еър версия от 2006 и много ми хареса и мисля,че най-добрата версия която съм виждала. Идеален каст и блестящ Мистър Рочестър 😍 Много е готин. Въпреки,че на моменти е мрачен той показва доста емоции. Та беше ми забавно както той говори,че организира тяхната сватба и тя не се усеща, че той говори за нея 😁 Двамата  преминаха през доста трудности,болка,ад,разбито сърце.
Ревах признавам си. Искаше ми се в краят да бъде както в книга си завръща зрението с едното око и вижда двете си прекрасни деца.

# 394
Гледах Джейн Еър версия от 2006 и много ми хареса и мисля,че най-добрата версия която съм виждала. Идеален каст и блестящ Мистър Рочестър 😍 Много е готин.
E да, това май е версията с най-красивите актьори Smile само дето в оригинал не трябва да са красиви, тя е обикновена, а и той не е чак привлекателен на пръв поглед.

# 395
  • Галифрей
Гледах Джейн Еър версия от 2006 и много ми хареса и мисля,че най-добрата версия която съм виждала. Идеален каст и блестящ Мистър Рочестър 😍 Много е готин.
E да, това май е версията с най-красивите актьори Smile само дето в оригинал не трябва да са красиви, тя е обикновена, а и той не е чак привлекателен на пръв поглед.
Забравяш версията от 2011 с  Майкъл Фасбендер и  Мия Васиковска те са едни от най- сексабилните актьори 😁 Не ми харесва преди време се опитах да я гледам и я спрях.
За мен от 2006 с Рут и Тоби идеално си пастват такива си ги представям в книгата. Химията им е уникална ❤

# 396
  • Бургас
Версията с Фадбендер е една от последните хубаво направени по класически произведения. След тава всичко тръгна надолу. Може би единствено "Малки жени" беше добре.

# 397
  • София
Тимъти Далтън къде го забравихте. Той е май най-красивия Рочестър.

# 398
  • в сърцето на един мъж...
Тоби Стивънс е прекрасен като Рочестър!

# 399
И на мен версията на Джейн Еър от 2006-та год. ми харесва много!
Аз пък четох Лейди Сюзън ( и две други незавършени произведения, едно от които е Сандитън и Семейство Уотсън). Докато четях за Лейди Сюзън изпитвах гняв, смях се, а в крайна сметка ми беше доста интересно. Имаше за жалост доста малко диалози, но все пак интересна история за силата на коварството и на лицемерието, но и за силата на доброто, също и за силата на женската красота. Лейди Сюзън, лицемерна и не падаща по гръб, но красива и самоуверена, находчива. Хем ме дразнеше образът и, хем ми беше забавен на моменти.
Знам, че има екранизация, която още не съм гледала.
https://www.imdb.com/title/tt3068194/
Интересно ми беше и другите две произведения. Сандитън е съвсем в началото наистина. Точно се появи Сидни и ...край. Прекалено рано завърши за жалост, но образите, които си познаваме от сериалчето,  някои точно  бяха започнали да се изграждат, но уви...Имаме утехата поне от сериала, който лично аз си гледах с удоволствие.
Но по интересно ми стана Семейство Уотсън. Беше доста  по-развито като разказ... Историята на Ема, която се завръща при семейството си, след като остава без финансовата поддръжка на нейна роднина. Нановото опознаване със семейството, както и срещата с местен Дон Жуан, в лицето на Томас Масгрейв, както и на неговият  приятел Осбърн, на които дамата им се вижда изключително интересна, защото не постъпва както са свикнали, а сърцето на самата нея май я тегли в друга посока, само мое предположение за жалост. И всичко това свършва съвсем също в нищото ... стана ми толкова интересно. Потърсих ,но това, което намерих е информацията, че има пиеса по новелата. Много ми се иска да направят  екранизация като Сандитън. Има доста добър потенциал и тази история.
За пореден път много  ми хареса как описва героите си Остин. С чувство за ирония, създава образи, които не са съвършени, но са запомнящи се. Невероятен разказвач е!
* Наскоро свърших и още една книга вдъхновена от творчеството на Джейн Остин. Обикновено, когато съм чела нещо подобно, в повечето случаи съм била разочарована, но тази ми допадна като герои, история и начин на поднасянето и. Става дума за "Обществото на Джейн Остин"-Натали Дженър.
https://www.book.store.bg/p345651/obshtestvoto-dzhejn-ostin-natali-dzhenyr.html
Бих я препрочела с удоволствие, а и също така бих гледала с удоволствие екранизация по нея.

Последна редакция: пт, 07 юли 2023, 15:55 от eovin***

# 400
  • Бургас
По-добре не гледайте Любов и приятелство. Толкова много го чаках навремето, голямо разочарование. Такъв хубав сюжет има, а в стремежа си да направят нещо модерно се бяха оляли. Режисурата е покъртителна. Далечни кадри при диалог, странни ъгли на снимане. Имам чувството, че са го снимали някак набързо и не са видяли какво точно имат и после са сглобили нещо от каквито кадри имат. А Кейт Бекинсейл определено може да съжалява, защото чрез този филм можеше да блесне.

# 401
Интересен сюжет и край, но всички герои са ужасно досадни и ме нервират Triumph

# 402
Кейт Бекинсейл си беше правила нещо на лицето, от което то не можеше да мърда и играта й доста страдаше. Иначе харесах Любов и приятелство точно заради приятелството с Алиша Джонсън. Алиша гледаше с кеф сеира на Сюзан все едно беше сапунка на живо, но когато машинациите й заплашиха твърде много хора лесно я манипулира да спре да натиска дъщеря си да сключи брак с идиота-баронет.

# 403
  • Дивата природа
Хоакин Финикс е: НАПОЛЕОН — филм на Ридли Скот / official trailer

от 24 НОЕМВРИ 2023 г. по кината И в БГ * чрез Александра филмс

# 404
  • Галифрей
От Император на Римската империя до Император на Франция ❤ Отива му на Хоакин.

Общи условия

Активация на акаунт